Per ketvirtą kėlinį turėtą persvarą nuo +23 taškų iki +2 taškų išbarsčiusius žalgiriečius lemiamu metu lydėjo ir sėkmė: nei Michailo Kulagino, nei Semiono Antonovo tritaškiai nelietė net lanko.

Po įspūdingai užbaigto sezono „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius dar kartą prisipažino, kad myli savo auklėtinius.

„Mes nustojome žaisti, tiesiog nustojome žaisti. Iki tol žaidėme neįtikėtinai ir staiga sustojome. Jie įmetė kelis sudėtingus metimus, bet manau, kad šiandien laimėjo geresnė komanda.

Atiduodu pagarbą CSKA klubui, kuris turi puikius žaidėjus ir trenerį, bet mano vyrai buvo net ne fantastiški, o dar daug daug kartų geresni. Aš juos myliu, nors jie mane ir varo iš proto“, – šypsojosi strategas.

„Ši pergalė daugiausia reiškia fanams ir Lietuvai. Žmonės Kaune ir kitų miestų gatvėse dabar turbūt labai laimingi. Net ir Londone bei Čikagoje, kur lietuvių daug. Jie stebi „Žalgirį“, nes tai – visos Lietuvos komanda.

Tikiuosi, kad mano žaidėjai pagaliau supras, kokie geri jie yra, ir kad buvo per vieną gerą mačą galbūt net nuo Eurolygos titulo. Neįtikėtinas sezonas mums visiems, ir mes per jį paaugome kartu“, – sakė Šaras.

Primename, kad pirmą kartą šiame amžiuje kelią į Finalo ketverto turnyrą prasiskynę 1999-ųjų turnyro čempionai žalgiriečiai Eurolygos mažojo finalo rungtynėse dėl trečios vietos susitiko su absoliučiu reguliariojo sezono nugalėtoju Maskvos CSKA, kurio biudžetas – penkis kartus didesnis nei „Žalgirio“ (apie 45 mln. eurų – prieš 8,5 mln.).

Penktadienį vykusiame pusfinalyje nė sekundės nepirmavęs „Žalgiris“ 67:76 neatsilaikė prieš Stambulo „Fenerbahčę“, tuo metu dviženklę persvarą išbarstę raudonarmiečiai 83:92 krito prieš Madrido „Real“ klubą ir dar prarado puolėją Andrejų Voroncevičių.

Mačas dėl trečios vietos Rusijos grandui jau yra tapęs ne itin malonia rutina: jame CSKA dalyvavo ketvirtą kartą per pastaruosius penkerius metus. Dėl to kai kurie klubo senbuviai atvirai išrėžė, kad dvikovą dėl trečios pozicijos vertėtų apskritai panaikinti.

„Šventė tik prasideda. Tikrai stipriai atšvęsime šią pergalę. Visa šalis dabar švenčia, esame labai laimingi. Pabaigoje visko buvo, vos nepralaimėjome, bet galiausiai esame nugalėtojai“, – po rungtynių Eurolygos televizijai kalbėjo Paulius Jankūnas.

15 taškų pelnęs „Žalgirio“ kapitonas buvo rezultatyviausias ir naudingiausias (17 balų) „Žalgirio“ žaidėjas mažajame finale. Puolėjas taip pat paskelbtas geriausiu mažojo finalo rungtynių žaidėju.

„Man tai daug reiškia. Mes nesame didžiausias klubas Europoje. Organizacija labai gera, esame kaip šeima ir esame laimingi, kad užėmėme trečią vietą Eurolygoje. Mūsų sirgaliai nuostabūs. Jie myli mus ir mes mylime juos“, – kalbėjo P. Jankūnas.

Didžiajame Eurolygos finale, kuris vyks nuo 21 val., susigrums titulą ginanti „Fenerbahče“ ir „Real“ komanda.

Šių metų Eurolygos čempionams atiteks 1 milijonas eurų, finalininkams – 500 tūkst., trečiai vietai – 300 tūkst., o ketvirtai – 200 tūkst. eurų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (265)