Finale vilniečiai 76:71 įveikė Romos „Stellazzurra“ (Italija) ekipą ir laimėjo aštuonių komandų varžybas Belgrade (Serbija).

Nors antroje rungtynių dalyje „Lietuvos ryto“ jaunimas buvo atitrūkęs, italai ketvirtame kėlinyje pasivijo varžovus. Lemiamas buvo Deivido Sirvydio tritaškis likus žaisti pusę minutės – po jo dar sykį atgaivinti intrigos „Stellazzurra“ nebesugebėjo.

„Planas buvo kitoks, bet kai treneris pasitiki tavimi, gavęs progą ir meti. Tiesiog jaučiau, kad galiu pataikyti“, – prisiminė puolėjas.

Finale buvusio krepšininko Virginijaus Sirvydžio sūnus iš viso pelnė 18 taškų.

„Tokios rungtynės prideda be proto daug patirties. Pirmas toks turnyras gyvenime, pirma tokia pergalė, todėl ji man reiškia labai daug. Džiaugsmas – neapsakomas. Ne kiekvienas žaidėjas turi tokių įrašų savo dosjė. Negaliu sakyti iš anksto, bet spėju, kad šis titulas duos mums daug“, – sakė D. Sirvydis.

Už jį rezultatyvesnis lemiamose rungtynėse buvo tik Marekas Blaževičius, surinkęs 20 taškų ir 11 atkovotų kamuolių.

„Čia jau ne vaikų krepšinis, čia reikia bėgioti. Todėl reikia ir žymiai rimčiau žiūrėti į darbo etiką, prižiūrėti savo kūną, – skirtumus tarp Eurolygos turnyro ir Moksleivių krepšinio lygos palygino 16-metis aukštaūgis. – Labai malonu, kad mus palaikė ir į Belgradą atvykę „Žalgirio“ sirgaliai. Reikia padėti vieni kitiems, tuomet būna žymiai lengviau. Laikydamiesi kartu galime pasiekti daug daugiau.“

„Tikrai malonu sulaukti visos Lietuvos palaikymo, o labiausiai norėčiau padėkoti „B tribūnai“, „Lietuvos ryto“ fanams, kurie bet kokiu atveju būna mūsų užnugaris“, – pridūrė D. Sirvydis.

Pasak komandos vyriausiojo trenerio, nors varžybos – ir jaunimo, iškovota taurė yra vertinga.

„Kiekvienas titulas labai svarbus. Na, galima sakyti, kad moksleivių varžybose pergalės nėra tokios reikšmingos. Bet U-18 grupės titulą jie gali iškovoti tik vieną kartą gyvenime. Pavyzdžiui, Deividui tai – paskutinis turnyras. Nebūtų šiandien laimėjęs, kitos tokios progos nebeturėtų“, – pastebėjo A. Gronskis.

Jau kelis dešimtmečius sostinės profesionalių krepšinio klubų trenerių štabuose ir jaunimo komandose dirbantis specialistas vylėsi, kad laimėjimas Belgrade atkreips vaikų ir jų tėvų dėmesį į karjeros galimybes Vilniuje.

„Pastaruosius trejus metus nuosekliai dirbome pagal „Lietuvos ryto“ jaunimo ugdymo programą. Titulas – geriausias nuveikto darbo įrodymas. Jis visus turėtų įtikinti, kad vaikinams nebereikia važiuoti kažkur kitur, kad jie gali tobulėti Vilniuje. Noriu, kad jie būtų savo miesto patriotai. Taip, turėjome vieną kitą „legionierių“ iš kitų Lietuvos vietų, bet komandos pagrindą sudarė vilniečiai. Kažkada jie užaugs, išeis į aukštesnį lygį, geresnes komandas. Bet prieš tai reikia iškovoti titulų ir su savo miesto komanda“, – auklėtinius mokė A. Gronskis.

Jaunimo finalas „Štark“ arenoje pradėjo paskutinės Eurolygos sezono dienos maratoną. 18 val. Lietuvos laiku dėl trečios vietos varžysis Kauno „Žalgiris“ ir Maskvos CSKA (Rusija), 21 val. prasidės finalas tarp Madrido „Real“ (Ispanija) ir titulą ginančios Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija).

Eurolygos finalų tvarkaraštis

Grupės varžybose „Lietuvos ryto“ 18-mečiai 103:65 sutriuškino Belgrado „Mega Bemax“, 70:66 palaužė „Real“ ir 80:53 nušlavė Paryžiaus CFBB.

Vilniaus klubo jaunimo komanda Eurolygos turnyrą laimėjo antrą kartą. Pirmą sykį pergalė iškovota 2012 metais.

Du kartus (2003 ir 2007 metais) finale triumfavo ir „Žalgirio“ jaunieji krepšininkai. Praėjusiais metais sėkmė nusišypsojo Paryžiaus CFBB komandai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)