Didžiausią intrigą kėlė vyrų ir moterų elito rungtynės, kuriose ekipų laukė kova ne šiaip dėl titulo, o dėl galimybės atstovauti šaliai atrankoje į Europos 3x3 čempionatą.

Vyrų elito grupėje po intriguojančio trečiojo etapo mačų paaiškėjo, jog susumavus visus rezultatus į taip išsvajotą finalo ketvertą keliauja „Tegra“, JUZ, „Konfeti“ ir „Šimtmečio rinktinė“. Jei po antrojo etapo Marijampolėje pirmavo AEKK komanda, ji buvo eliminuota iš kovų greitai bei vietą geriausiųjų ketverte turėjo užleisti kitiems. Labiausiai šoktelėjo „Tegra“, iš penktosios pozicijos pakilo JUZ.

Pirmajame pusfinalyje pavyko sulaukti labai įtemptos kovos tarp „Tegros“ ir JUZ, o komandoms teko net žaisti pratęsimą. Galiausiai lemiamu metimu JUZ pavyko iškovoti pergalę 16:15 ir žengti į finalą.

Tuo tarpu „Konfeti“ ekipa parodė neįtikėtiną atsidavimą – į rungtynes atvyko tiesiai iš oro uosto ir ilgo skrydžio iš Kinijos. Tačiau tai nesutrukdė pirmiausiai užtikrintai 18:7 sutriuškinti „Lietuvos šimtmečio rinktinės“, o vėliau finale nukauti ir JUZ. Po įspūdingos kovos pergalę pavyko iškovoti 21:18.

Ištvermę pademonstravę „Konfeti“ vyrai nepaisant atiduotų jėgų labai džiaugėsi pergale bei svarbiausiu pasiekimu – galimybe atstovauti Lietuvai Bukarešte vyksiančioje atrankoje į 3x3 Europos čempionatą.

Justinas Jogminas, Justas Nausėdas, Evaldas Džiaugys ir Mintautas Bulanovas – ši ketveriukė nuskynė iš kelio varžovus vyrų elito grupėje.

„Smagu, kad esame čempionai ir galėsime atstovauti Lietuvai. Turnyrų esame laimėję, bet atstovauti savo šaliai yra super. Mes trise tik parskridome iš Kinijos, nebuvo lengva, bet kai žinai, dėl ko kovoji, viskas pasimiršta.

Sau tikslus atrankoje kelsime tik pačius aukščiausius. Panašiuose turnyruose nesame dalyvavę, bet pažadame, kad atiduosime viską“, – po triumfo kalbėjo M.Bulanovas.

Tuo tarpu moterų elito kategorijoje čempionės paaiškėjo, tačiau be kovos. Jomis tapo krepšinio pasaulyje žinomos „Aikštelės-44“ merginos – Rasa Knyzaitė, Andra Gabalytė, Kristė Druskytė ir Livija Sakevičiūtė, finaliniame etape tiesiog nesulaukusios daugiau varžovių.

Jos sužaidė tik parodomąjį mačą, kuriame 21:7 nepaliko vilčių augančiai merginų krepšinio kartai.

„Šiaip tikrai džiaugiamės, nes mūsų tikslas buvo išvykti į atranką, tačiau šiek tiek liūdna, kad nebuvo didelės konkurencijos ir kovos. Gerai, kad buvome išvykusios į Rygą ir ten gavome kiek daugiau rimto krepšinio, bet yra, kaip yra .

Tikrai bandėme ieškoti atsakymo į klausimą, kodėl sunku prisivilioti merginas į turnyrą. Gal buvo ilgas sezonas, gal kažkas turėjo savo planų – manau, daug priežasčių“, – po turnyro sakė A.Gabalytė.

Europos čempionato atrankoje Rumunijoje, Bukarešte, vyrų ir moterų rinktinės kausis birželio 30–liepos 1 dienomis. Sėkmės rinktinėms palinkėjo bei sveikinimus pasiuntė ir Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)