Sekmadienį nuo 18 val. Lietuvos laiku „Žalgiris“ susitiks su Maskvos CSKA. Jei Lietuvos čempionai pusfinalyje neatsilaikė prieš Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija) 67:76, rusai nusileido Madrido „Real“ (Ispanija) 83:92.

„Raudonarmiečiams“ mačas dėl trečios vietos jau yra tapęs ne itin malonia rutina: jame CSKA dalyvaus ketvirtą kartą per pastaruosius penkerius metus. Dėl to kai kurie klubo senbuviai atvirai išrėžė, kad dvikovos dėl trečios pozicijos vertėtų atsisakyti.

Š. Jasikevičius jiems pritaria.

„Sutinku su nuomone, kad tos rungtynės nelabai reikalingos. Bet jos yra, ir jas reikia laimėti. Dėl atvažiavusių žiūrovų, dėl šimto tūkstančių, kurie klubui yra svarbūs, dėl asmeninės situacijos. Juk tikrai smagu paskutinėse rungtynėse pasilyginti su viena stipriausių Europos komandų. Norime pergalingai atsisveikinti su Eurolyga“, – šeštadienį po lengvų žalgiriečių pratybų „Štark“ arenoje kalbėjo 42-ejų specialistas.

Už trečią vietą Eurolyga skiria papildomą 100 tūkst. eurų premiją. Pridėjus ją, kauniečių per sezoną uždirbtų premijų suma išaugtų iki 1,176 mln. eurų.

Komentuodamas kitą penktadienio pusfinalį, treneris teigė, jog „Žalgirio“ varžove galėjo tapti tiek viena, tiek kita komanda.

„Tik Madridas kažkodėl turėjo daugiau energijos, todėl ir laimėjo. Krepšinis buvo daug atviresnis nei mūsų pusfinalyje, susitiko didžiulį puolimo potencialą turinčios komandos. CSKA taip pat bus labai sunku sustabdyti. Tai – ne tokia fizinėmis savybėmis išsiskirianti komanda kaip „Fenerbahče“, todėl ir mače dėl trečios vietos krepšinis turėtų būti šiek tiek atviresnis. Bet vienintelis mūsų šansas – versti juos dirbti, varginti. Taip pat buvo ir vakar, tik to mes nepadarėme“, – sakė Š. Jasikevičius.

– Ar sunku „užvesti“ žaidėjus kovai dėl trečios vietos? – Krepšinis.lt paklausė „Žalgirio“ vairininko

– Nežinau, dabar negaliu atsakyti. Tai pamatysime sekmadienį, nes treniruotės dabar – daugiau simbolinės. Jaučiasi nuovargis – ir psichologinis, ir fizinis.

– Galbūt bus lengviau dėl to, kad reguliarųjį sezoną laimėjusiam CSKA trečia vieta turbūt nieko nereiškia?

– Manau, bus lengviau vien dėl to, kad žaidėjai jau susipažino su finalo ketverto atmosfera, žino, kas ir kaip čia bus. Aišku, varžovas tikrai nėra lengvesnis. CSKA – panašaus pajėgumo komanda kaip „Fenerbahče“.

– CSKA neturi tokios aukštos priekinės linijos kaip Stambulo klubas, o dar prarado Andrejų Voroncevičių. Ar planuojate smogti per baudos aikštelę?

– Visai neseniai sėkmingai kovėmės su jais išnaudodami savo aukštaūgius (reguliariojo sezono pabaigoje „Žalgiris“ namuose įveikė CSKA 85:73 – Krepšinis.lt). Tą patį bandysime daryti dabar. Esu šimtu procentų įsitikinęs, kad jie bus pasiruošę ir bandys prisitaikyti.

– Ar maskviečiai – bent kiek parankesni varžovai nei „Fenerbahče“?

– Sunku pasakyti. Visi žino, kokių turi pranašumų. Toliau eina detalės, kurias reikia pritaikyti prie situacijos. Kaip sakiau, būtent to vakar mes nepadarėme, nepadarėme daug mažų dalykų, kuriuos labai akcentavome visą savaitę. Tad rytoj turime šansą vėl pademonstruoti brandų krepšinį.

– Jūs pats naktį sunkiai taikėtės su pralaimėjimu?

– Aišku, graužiausi. Valandos po rungtynių visada būna sunkios. Net ir po pergalių galvoji, ką buvo galima padaryti geriau. Šįkart mes nesužaidėme nei savo geriausio krepšinio, nei buvome arti jo. Labai nemalonu tai, kad daug kur patys dėl to buvome kalti. Taip, kai kuriais atvejais reikia atiduoti duoklę „Fenerbahče“, jų ūgiui, rankų ilgiui, netgi svoriui. Bet mes patys daug ką galėjome padaryti brandžiau.

– Kam atiteks jūsų simpatijos finale ir ką laikote jo favoritais?

– Jūs mano komandas daugiau mažiau žinote (Š. Jasikevičius 2011 metais pats žaidė „Fenerbahče“, be to, buvo ilgametis nuožmios „Real“ priešininkės „Barcelona“ atstovas – Krepšinis.lt). O favoritų šitame finale nematau. Tikrai nenustebčiau, jei laimėtų Madridas. Suprantu, kad visi galvoja priešingai, kad žiūrovai daug ką lemia, kad „Fenerbahče“ jausis kaip namuose. Bet „Real“ dabar yra pakilime, jiems daug davė tai, kad į rikiuotę grįžo visi žaidėjai. Emociškai vakar jie atrodė geriau nei CSKA, nežinau kodėl.

– Kurį lemiamų kovų formatą jūs laikote tinkamesniu: finalo ketvertą ar rungtynių seriją tarp komandų?

– Aš visada už seriją. Tuomet nugalėtojas yra tikras, labiau nusipelnęs. Bet Eurolygai šitas savaitgalis atneša daug dėmesio visame pasaulyje, lengviau į jį koncentruotis.

Eurolygos finalų tvarkaraštis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)