„Žalgirio“ sirgaliai gali būti triukšmingi, bet kai aplink ūžia trigubai gausesnė minia, plėšyk neplėšęs gerklės.

Taip pat ir Šarūno Jasikevičiaus komanda gali būti kovingumo pavyzdys visiems nuo Madrido iki Stambulo, tačiau ir ji turi savo lubas.

Maksimalios kovinės parengties Željko Obradovičiaus kariauna „Žalgiriui“ buvo per didelis kąsnis.

Stambulo „Fenerbahče“ – ne tik vis dar titulo nepraradusi Eurolygos čempionė. Tai – komanda, kurioje net pusę sezono traumą besigydęs atsarginis veteranas gali žibėti lyg NBA superžvaigždė.

Penktadienį Belgrado „Štark“ arenoje „Žalgiris“ tris kartus sviro į duobę: pačioje rungtynių pradžioje, antrame ir trečiame kėliniuose. Bet kiekvieną kartą susigriebdavo, panaikindavo dviženklį deficitą ir vėl imdavo kvėpuoti į nugarą varžovams.

Ketvirtas „Fenerbahče“ spurtas buvo lemiamas, ir smūgis kliuvo netikėta trajektorija. Bobby Dixonas per 12 ant parketo praleistų minučių spėjo surinkti 19 taškų. Du 178 cm ūgio mažylio tritaškiai per aukštesnio, tačiau lėtesnio Beno Udriho rankas išsprendė turkų reikalus paskutiniame kėlinyje – Ž. Obradovičiaus auklėtiniai laimėjo 76:67.

„Dixonas – žemas vyrukas, bet išmeta kamuolį aukštai pašokęs į orą. Šįkart jis pataikė. Ruošėmės stabdyti tuos varžovus, kurie griežė pirmais smuikais ketvirtfinalio serijoje su Vitorijos „Baskonia“, o Dixonas tapo „X faktoriumi“. Tai – puikus žaidėjas, bet sunku buvo tikėtis, kad po sunkios traumos ilgai nežaidęs jis šitaip iššaus lemiamu metu. Tai tik parodo, kokią gerą komandą surinko „Fenerbahče“, – komentavo „Žalgirio“ gynėjas Vasilije Micičius.

Bet Stambulo ekipa turėjo ką pasiūlyti ir be 35-erių amerikiečio, priėmusio Turkijos pilietybę ir pasivadinusio Ali Muhammedu, benefiso.

Vos per pirmus du kėlinius „Fenerbahče“ perėmė 10 kamuolių – „Žalgirio“ derinius turkai buvo išnarstę po kaulelį.

„Jie nustatė žaidimo toną savo agresyvia gynyba. Tikėjomės, kad jie nuolat keisis dengiamaisiais, bet agresyvumo lygis mus nustebino. Todėl tiek daug kamuolių ir praradome. Tokia nervinga pradžia ir virtinė klaidų tikrai nepridėjo pasitikėjimo.

Vis dėlto net ir prastas mūsų žaidimas atskirose atkarpose nesukliudė paskutiniame kėlinyje dar turėti šansų. Atsilikdami tik 4 taškais jautėme, kad dar galime perlaužti rungtynių eigą. Deja, lemiamą ketvirtį vėl pradėjome blogai“, – įvykių eigą prisiminė V. Micičius.

Bet ar reikia graužtis dėl to, kad antras nuo galo pagal kišenės gylį klubas Eurolygoje nebus bent jau antras rikiuotės viršūnėje?

Artūras Milaknis į situaciją žiūri taip: kauniečiai praleido progą, kokia gali ir nepasikartoti.

„Visi tarpusavyje kalbėjomės, kad tai gali būti mūsų vienintelis šansas gyvenime kažką pasiekti Eurolygoje. Galbūt žmonėms, ekspertams lengva komentuoti, kad „Žalgiris“ neturi ką prarasti, ir taip yra daug nuveikęs šiame sezone. Bet mūsų komandoje tokių minčių nebuvo. Kiekvienas giliai savyje jautė, kad galime ir turime naudotis šia proga. Ir tas per didelis noras turbūt pakišo koją“, – samprotavo gynėjas.

V. Micičiui atrodo kiek kitaip.

„Šiais metais nuveikėme labai didelį darbą, su kuriuo noriu pasveikinti savo komandos draugus. Turbūt daugelis jų dabar liūdi, bet tiesa ta, kad mums ir trečia vieta Europoje būtų didingas pasiekimas. Dėl jo tikrai atiduosime viską“, – finalo ketvertą gimtinėje įamžinti pasiryžęs serbas.

O Brandonui Daviesui pergale pabaigti sezoną knieti ir dėl tų, kurie užpildė lėktuvus bei kitas transporto priemones, keliavusias iš Lietuvos Serbijos kryptimi.

„Trečia vieta mums daug geresnė nei ketvirta. Be to, norėtume padovanoti savo sirgaliams dar bent vieną pergalę, ypač tiems, kurie atvyko į Belgradą palaikyti mūsų“, – keliems tūkstančiams žaliamarškinių gerbėjų „Štark“ arenoje nusilenkė amerikietis.

Dėl trečios vietos „Žalgiris“ sekmadienį kovos su Maskvos CSKA (Rusija) komanda. „Raudonarmiečiai“ antrajame Eurolygos pusfinalyje 83:92 neatsilaikė prieš Madrido „Real“ (Ispanija).

„Žalgiris“ į Eurolygos finalo ketverto turnyrą iškopė po 19 metų pertraukos. 1999 metais kauniečiams pirmą ir vienintelį kartą pavyko triumfuoti pajėgiausioje žemyno krepšinio lygoje.

Reguliariajame sezone Lietuvos čempionai laimėjo 18 rungtynių iš 30 ir užėmė šeštą vietą tarp 16 komandų, o ketvirtfinalio serijoje 3-1 palaužė Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija).

„Fenerbahče“ (21/9) finišavo antri ir ketvirtfinalyje 3-1 eliminavo Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija).

Eurolygos finalas ir rungtynės dėl trečios vietos Belgrado „Štark“ arenoje vyks sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (156)