Gynėjas Belgrade drąsiai ėmėsi iniciatyvos svarbiausiomis akimirkomis ir vos per 12 žaidimo minučių suspėjo surinkti 19 taškų.

Būtent jo metimai ketvirtame kėlinyje nustūmė ant kulnų turkų klubui bandžiusį minti „Žalgirį“ ir garantavo Eurolygos čempionams pergalę 76:67.

Po rungtynių veterano drąsa niekur neišgaravo – krepšininkas patvirtino ne šiaip sau pasivadinęs Ali Muhammedu, kuomet prieš trejus metus priėmė Turkijos pilietybę. „Fenerbahče“ mažylis kalbėjo ne mažiau ryžtingai nei legendinis boksininkas Muhammadas Ali.

„Buvo sunkūs metai. Bet aš psichologiškai tvirtas, galiu palaukti savo progos. O kai ją gaunu, metu ir pataikau“, – pareiškė B. Dixonas.

Pusę sezono jis praleido dėl klubo traumos, o grįžęs į rikiuotę ne visada sulaukdavo didelio trenerio Željko Obradovičiaus dėmesio. Belgrade gynėjas įrodė, kad jį dar anksti nurašyti į „metalo laužą“.

„Puikios Bobby rungtynės. Jis turėjo sunkumų dėl traumų, negavo tokio vaidmens komandoje, kokio tikėjosi. Bet prisitaikė prie situacijos ir buvo pasiruošęs čiupti kiekvieną progą. Man toks jo pasirodymas – nieko naujo, nes žinau, ką Bobby sugeba“, – sakė „Fenerbahče“ čekas Janas Vesely.

Efektingais epizodais sublizgėjo ir pats vidurio puolėjas. Nors pelnė tik 8 taškus – mažiausiai šiame sezone žaidžiant su „Žalgiriu“ – J. Vesely dukart laužė kauniečių krepšį galingais dėjimais. Bet po dvikovos Čekijos rinktinės aukštaūgis iškart nutraukė kalbas apie tai, reikšdamas pagarbą įveiktam priešininkui.

„Nenoriu dabar kalbėti apie savo dėjimus, tiesiog džiaugiuosi, kad laimėjome. Tai padaryti buvo labai sunku. Žinojome, kad „Žalgiris“ kovoja nuo pirmos iki paskutinės sekundės. Todėl jie ir pateko į finalo ketvertą. Džiaugiuosi dėl „Žalgirio“, kurio sezonas buvo nuostabus. Ir mums buvo labai sunku juos nugalėti“, – pakartojo J. Vesely.

Panašiomis mintimis dalinosi ir kiti „Fenerbahče“ žaidėjai.

Krepšinis.lt paklaustas, kodėl „Žalgirį“ pavyko palaužti tik ketvirtu spurtu paskutiniame kėlinyje, Bradas Wanamakeris tuo nė kiek nesistebėjo.

„Mes juk žinojome, kad taip bus. Neatsitiktinai „Žalgiris“ čia pateko. Jeigu atkreipėte dėmesį, viso sezono metu jie pralaimėdami kažkaip surasdavo būdų, kaip atgaivinti intrigą ir nudžiauti pergalę. Tokia jau kovinga ši komanda. Mus gelbėjo Bobby, kuris pataikė kertiniais momentais“, – kalbėjo amerikietis.

„Tipiškas „Žalgiris“. Jie psichologiškai niekada nelūžta, galbūt tai – jų trenerio Šarūno Jasikevičiaus atspindys. To ir tikėjomės. Laimei, man pavyko įžiebti pergalingą kibirkštį“, – tautiečiui pritarė B. Dixonas.

Ir vis dėlto kitas rungtynių didvyris Luigi Datome, penktadienį surinkęs 16 taškų, Krepšinis.lt patikino, kad rimčiau išsigąsti su „Žalgirio“ pasipriešinimu susidūrę Turkijos čempionai nespėjo – kautis iki paskutinio kraujo lašo ir laimėti jiems jau įprasta duona.

„Baimės mums nebuvo kilę. Žinojome, kad reikės kantrybės, reikės laikytis savo kurso, pasitikėti savo žaidimo sistema ir komandos draugais. Mes visada tokie – nusiteikę pozityviai. Žaidėjų branduolys jau ne pirmus metus rungtyniauja kartu, žaidė daug panašių mačų. Manau, patirtis mums padėjo.

Prieš rungtynes „Žalgirį“ išstudijavome labai gerai. Manau, jie padarė tą patį, nes laiko pasiruošti buvo pakankamai. Rungtynių pabaigoje kova buvo labai nuožmi, „Žalgiris“ rinkosi kamuolius po mūsų krepšiu ir niekaip neleido atitrūkti. Galiausiai mes tiesiog geriau pataikėme“, – mūšio lauką apžvelgė italas.

O jo komandos draugas iš Graikijos Kostas Sloukas apibendrino „Fenerbahče“ rezultatus konstatuodamas, kad Stambulo klubas jau įrodė esantis ne vienkartinė ekipa.

„Visus metus kentėjome dėl šio finalo. Dabar galima pasakyti, kad „Fenerbahče“ per paskutinius ketverius ar penkerius metus įsitvirtino kaip vienas iš dviejų geriausių klubų Europoje. Apie tai svajojo klubo vadovai, treneriai, žaidėjai. Labai didžiuojuosi, kad mes tai padarėme“, – pakiliai kalbėjo 28-erių graikas, Belgrade galintis iškovoti ketvirtą savo Eurolygos trofėjų ir pasivyti Š. Jasikevičių.

Dėl trečios vietos „Žalgiris“ sekmadienį kovos su Maskvos CSKA (Rusija) komanda. „Raudonarmiečiai“ antrajame Eurolygos pusfinalyje 83:92 neatsilaikė prieš Madrido „Real“ (Ispanija).

Eurolygos finalo ketverto situacija

„Žalgiris“ į Eurolygos finalo ketverto turnyrą iškopė po 19 metų pertraukos. 1999 metais kauniečiams pirmą ir vienintelį kartą pavyko triumfuoti pajėgiausioje žemyno krepšinio lygoje.

Reguliariajame sezone Lietuvos čempionai laimėjo 18 rungtynių iš 30 ir užėmė šeštą vietą tarp 16 komandų, o ketvirtfinalio serijoje 3-1 palaužė Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija).

„Fenerbahče“ (21/9) finišavo antri ir ketvirtfinalyje 3-1 eliminavo Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija).

Eurolygos finalas ir rungtynės dėl trečios vietos Belgrado „Štark“ arenoje vyks sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)