Maždaug 6 tūkst. sirgalių palaikomas Turkijos klubas pradėjo mačą spurtu 7:1 ir vėliau pirmavo iki pat susitikimo pabaigos, nors „Žalgiris“ ne kartą buvo priartėjęs prie varžovų koviniu atstumu.

„Jie pradėjo rungtynes labai atletiškai žaisdami. Tam galbūt nebuvome iki galo pasiruošę. Normaliai žaisti pradėjome tik antro kėlinio pabaigoje. Taip žaisti tokio lygio turnyre, tokioje jo stadijoje neleistina“, – apgailestavo 7 taškus pelnęs „Žalgirio“ puolėjas.

Paskutiniame ketvirtyje Šarūno Jasikevičiaus auklėtinius nuskandino „Fenerbahče“ atsarginis Bobby Dixonas, per kėlinį pelnęs 10 taškų. Amerikietis, turintis Turkijos pilietybę, lemiamu metu švystelėjo du tritaškius iš eilės.

„Negali sakyti, kad jo metimai buvo siurprizas. Jis – geras krepšininkas, šaltakraujis, visada garsėjo geru pataikymu. Šiandien jis ir buvo tas faktorius“, – komentavo E. Ulanovas.

Paklaustas, kaip smarkiai įspūdžius apie visą sezoną užtemdys ši nesėkmė, krepšininkas traukė pečiais.

„Sunku man dabar pasakyti, noriu viską apgalvoti, paanalizuoti, ką blogai padariau pats, ką blogai padarė komanda“, – nedaugžodžiavo „Žalgirio“ senbuvis.

Kitame Eurolygos pusfinalyje susitinka Madrido „Real“ (Ispanija) ir Maskvos CSKA (Rusija) komandos.

„Žalgiris“ į Eurolygos finalo ketverto turnyrą iškopė po 19 metų pertraukos. 1999 metais kauniečiams pirmą ir vienintelį kartą pavyko triumfuoti pajėgiausioje žemyno krepšinio lygoje.

Reguliariajame sezone Lietuvos čempionai laimėjo 18 rungtynių iš 30 ir užėmė šeštą vietą tarp 16 komandų, o ketvirtfinalio serijoje 3-1 palaužė Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija).

„Fenerbahče“ (21/9) finišavo antri ir ketvirtfinalyje 3-1 eliminavo Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija).

Eurolygos finalas ir rungtynės dėl trečios vietos Belgrado „Štark“ arenoje vyks sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)