Galima neabejoti, kad emocijomis 25-erių A. White’as kunkuliuos ir Belgrado „Šark“ arenoje – žalgirietis tikina itin nekantriai laukęs Finalo ketverto Serbijos sostinėje.

„Ar aš pavargęs po ilgo sezono? Tikrai ne. Priešingai – aš visiškai nepavargęs. Nekantriai laukiau viešnagės Belgrade, mėgaujuosi buvimu čia, tai daro ir komandos draugai. Manau, Finalo ketverto laukė ir jam pasiruošę yra visi – atėjo geriausias laikas metuose“, – po ketvirtadienį surengtos treniruotės „Štark“ arenoje Krepšinis.lt kalbėjo 203 cm ūgio puolėjas.

Vasarą prie komandos prisijungęs amerikietis gretai tapo vienu iš „Žalgirio“ fanų numylėtiniu – ko verti vien nuolat į Eurolygos gražiausių epizodų rinkinius patekdavę jo ir Kevino Pangoso deriniai „žemė-oras“, pasibaigdavę galingais dėjimais į varžovų krepšį.

Ne paslaptis, kad dėjimai užveda ne tik sirgalius, bet ir pačius krepšininkus, o tuo pasižymi ir Š. Jasikevičiaus minėtasis „Fenerbahče“ vidurio puolėjas J. Vesely, „Žalgiriui“ bėdų pridaręs per abejas reguliariojo sezono rungtynes.

Pirmąjį mačą Stambule „Žalgiris“ sensacingai laimėjo 90:89, o Kaune savo pranašumą jau įrodė Eurolygos čempionai – 85:78.J. Vesely atitinkamai pelnė 20 ir 13 taškų, pats A. White’as – 5 ir 9.

Jasikevičius praleidžia milijonus valandų žiūrėdamas vaizdo įrašus, aiškinasi, ką tiksliai oponentai daro aikštėje – jis nori žinoti, kur juos atakuoti ir kur jie gali atakuoti mus.
Aaronas White'as

Kokią Stambulo komandą išvysime penktadienio vakarą ir ar Željko Obradovičius ir vėl naudos patikrintus derinius ir ginklus?

„Sunku pasakyti, ar tai bus kitokia komanda, nei buvo reguliariajame sezone. Kai pirmą kartą žaidėme su jais, traumą buvo patyręs Nikola Kaliničus, kuris yra svarbi „Fenerbahče“ dalis.

O Ž. Obradovičius garsėja tuo, kad jo treniruojamos komandos turnyrui artėjant link finišo žaidžia vis geriau. Tačiau mes būsime pasiruošime geriausiam „Fenerbahče“ variantui“, – žadėjo A. White‘as. – Apskritai, nors ir pralaimėjome Kaune, mes su turkais sužaidėme dvejas geras rungtynes. Taigi čia Belgrade susitiks dvi geros komandos, du geri treneriai – bus įdomu.“

Eurolygos pusfinalių tvarkaraštis

Paklaustas, kada „Žalgiris“ suprato galintis patekti į Finalo ketverto varžybas, A. White‘as mintimis sugrįžo į Graikiją.

„Visų pirma mūsų tikslas buvo patekti į atkrintamąsias, o kai jau ten atsidūrėme ir laimėjome pirmas ketvirtfinalio rungtynes Pirėjuje prieš „Olympiakos“, ėmėme galvoti: „O, juk mes galime patekti ir į Finalo ketvertą, pasižiūrėti, kas ten vyks!“ Apskritai manau, kad tai yra tendencingas per visą sezoną įdėto darbo rezultatas“, – mintis dėstė amerikietis.

Kaip ir daugelis žalgiriečių, pokalbio metu A. White‘as atidavė duoklę ir komandos treneriui Šarūnui Jasikevičiui.

„Manau, kad visi žino, jog Jasikevičius praleidžia milijonus valandų žiūrėdamas vaizdo įrašus, aiškinasi, ką tiksliai oponentai daro aikštėje – jis nori žinoti, kur juos atakuoti ir kur jie gali atakuoti mus. Tuomet būna parengiamas žaidimo planas ir mes stengiamės jo laikytis – ir dabar viskas vyksta tradiciškai, nors tai ir bus išskirtinės rungtynės. Ir manau, kad mes esame joms pasirengę“, – pažymėjo amerikietis.

„Žalgiris“ su „Fenerbahče“ penktadienį savo pusfinalio rungtynes pradės 19 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)