Eurolygos finalo ketvertas Belgrade sulaukė milžiniško žiniasklaidos susidomėjimo – žurnalistų pajėgos „Štark“ arenoje netgi gausesnės, nei paskutinio Europos krepšinio čempionato metu.

O atsakinėti į klausimus ir treneriams, ir krepšininkams tenka įvairiomis kalbomis. Štai Š. Jasikevičiaus interviu su Lietuvos žurnalistais pertraukė ispaniškas klausimas, tačiau „Žalgirio“ treneris interesantui viską paaiškino žaibiškai – pradžioje kalbuosi su lietuviais, o vėliau ateisiu ir prie jūsų.

Šaras neslepia, kad užgriuvęs didžiulis dėmesys gerokai blaško ir pačius „Žalgirio“ krepšininkus, tačiau iki rungtynių tikisi komandą sugrąžinti į įprastinį pasirengimo Eurolygos kovoms ritmą. Ar bent jau pabandyti tai padaryti – nori nenori, penktadienio dvikova su „Fenerbahče“ kauniečiams bus išskirtinė. Juk tokio lygio klubinio rungtynių patirties iki šiol neragavo nė vienas žalgirietis krepšininkas.

– Ar labai norisi, kad visas tas šurmulys pasibaigtų ir galų gale eitumėte į aikštę?, – po treniruotės žurnalistai paklausė Š. Jasikevičiaus.

– Tai kad tas jausmas kol kas dar visai nieko. Daug draugų atvažiavę, su vienais pasimatai, po to – su kitais. Dar nelabai buvo laiko nervintis, bet jau manau, kad šį vakarą tai prasidės: galvojimas apie rytojaus rungtynes, kažkokie nervai. Tai nėra blogai, bet atėjo pats sunkiausias etapas, ir be nervų neapsieisime. Kartais tie nervai netgi yra malonūs.

– Kokio pobūdžio treniruotės vyko pastaruoju metu, kaip dirbote „Štarkarenoje ?

– Matosi, kad žaidėjai dar kažkiek išsiblaškę nuo tokio didelio dėmesio. Tačiau dar lieka 24 valandos, dar vienas pamėtymas rytoj, dar viena video sesija. Manau, kad jiems pavyks viską priminti ir galbūt eisime į aikštelę pasiruošę.

Sakėte, kad jaučiasi išsiblaškymas. O ar jaučiasi įtampa?

– Ne, jie kol kas atrodo ramūs. Svarbiausia bus koncentruotis į tai, kas vyksta aikštelėje, ką mes esame paruošę daryti. Reikės bandyti traktuoti šias rungtynes kaip eilines. Kaip ir sakiau, tai yra dar vienos rungtynės, kurias stengsimės laimėti. Bet visa šita atmosfera yra aukštesnio lygio nei įprastinė, ir nervų išvengti neįmanoma.
Dar nelabai buvo laiko nervintis, bet jau manau, kad šį vakarą tai prasidės: galvojimas apie rytojaus rungtynes, kažkokie nervai. Tai nėra blogai, bet atėjo pats sunkiausias etapas, ir be nervų neapsieisime. Kartais tie nervai netgi yra malonūs.
Šarūnas Jasikevičius

– Ko išmokote iš dviejų reguliariojo sezono rungtynių su „Fenerbahče“?

– Abejos rungtynės buvo gana įtemptos, abi komandos galėjo laimėti, galėjo ir pralaimėti. Pamatėme, kur galime juos atakuoti, kur galime juos nubausti. Manau, kad mums buvo naudinga pasižiūrėti jų ketvirtfinalio rungtynes su „Baskonia“, nes baskai ginasi kažkiek panašiai kaip mes – derinio „du prieš du situacijose“, prieš centravimus. Svarbiausia – palikti širdį. Gali sektis, gali nesisekti, bet reikia griūti ant kiekvieno kamuolio, ką mes daugiau mažiau akcentuojame viso sezono metu.

– Susitinkate su ypač subalansuota komanda. Ar sunku pasiruošti tokiam iššūkiui?

– Aš manau, kad „Fenerbahče“ yra geresnė komanda nei „Olympiakos“. Nors yra ir panašių akcentų – disciplina, fizinis krepšinis, atletiškumas. Bet iš kitos pusės, Stambulo komandoje taip pat išsiskiria vienas kūrėjas, nuo kurio priklauso daug kas – tai Kostas Sloukas. Bandysime į tai reaguoti. Jie turi ir daug metikų, o treneris Ž. Obradovičius – daugybę emocijų, ir esu įsitikinęs, kad yra paruošta įvairių opcijų. Esame pasiruošę kai kur rizikuoti: kai ką akcentuojame, kai kur rizikuojame.

– Kaip žadate stabdyti Janą Vesely, kuris buvo tikrai rimta problema per pirmas dvejas rungtynes? Galbūt kažkur rizikuosite?

– J. Vesely žaidžia po Slouko perdavimų. Dar vienas dalykas, jo begalinė energija, šoklumas. Tą energiją ir akcentuojame. Tą jo energiją kažkiek galime lyginti su Aarono White‘o energija, kuri komandą kelia į viršų. Ypač sunkiais momentais. Aš manau, kad jis yra jų emocinis lyderis.

– Kokių siurprizų galima laukti iš Ž. Obradovičiaus?

– Manau, kad kiekviena komanda paruoš 2-3 naujus derinius, tačiau kažkada siurprizai baigiasi ir abejoju, kad pernelyg daug jų būtų iš Željko pusės. Tas 8-9 mėnesių įdirbis yra pats svarbiausias dalykas. Žinau, kad jie visą laiką, visą sezoną dirbo kryptingai, ir tokie dalykai visada pasireiškia sunkiausiais momentais. Neabejoju, kad varžovų komada bus puikiai paruošta.

– Tai šiandien į miestą neisite (dieną spaudos konferencijos metu Ž. Obradovičius juokavo, kad galbūt vakare Š. Jasikevičius eis pasilinksminti į Belgrado centrą, – red. past.)?

– Žinok, jeigu pakvies, tai gėda atsakyti. Bet šiaip tai turbūt ne (juokiasi).

Š. Jasikevičiui žiniasklaidos dėmesio centre teko atsidurti antrą kartą per dieną. Apie būsimas rungtynes Šaras savo mintis dėstė ir ketvirtadienį per pietus surengtame oficialiame Finalo ketverto atidaryme, kur per vykusią spaudos konfereciją kalbėjo apie būsimą savo akistatą su Ž. Obradovičiumi.

„Ačiū Dievui, kad mums nereikės žaisti vienas prieš vieną, – susirinkusius prajuokino, tačiau netrukus surimtėjo „Žalgirio“ strategas. – Be abejo, tai bus rimtas iššūkis. Jeigu jau tu esi čia ir žaidi prieš Željko treniruojamą komandą, jau tai yra pasiekimas. Manau, mes būsime pasiruošę. Tikiuosi, tai bus geras krepšinis, geros rungtynės.“

Eurolygos pusfinalių tvarkaraštis

„Žalgiris“ su „Fenerbahče“ pirmąsias pusfinalio rungtynes tarpusavyje žais penktadienį 19 val., antrasis pusfinalis tarp CSKA ir „Real“ prasidės 22 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)