Finalo ketverto organizatoriai atidarymo konferencijai pasirinko efektingą vietą – didžiulė palapinė iškilo visiškai greta dar viduramžiais statyto, o vėliau daug kartų rekonstruoto Kalemegdano forto mūrų, stūksančių Savos ir Dunojaus upių santakoje.

Renginį pradėjo Eurolygos prezidento Jordi Bertomeu oficiali kalba, o vėliau į sceną pakilo ir komandų atstovai. „Žalgiriui“ atstovavo jau minėtasis Š. Jasikevičiaus ir P. Jankūno duetas, „Fenerbahče“ ekipai – Ž. Obradovičius ir Luigi Datome, Maskvos CSKA – Dimitrios Itoudis ir Sergio Rodriguezas, o Madrido „Real“ – Pablo Laso ir Luka Dončičius.

Nežinau, galbūt Šarūnas kažkur eis ir šį vakarą, jis galėtų pratęsti pasibuvimą. Tačiau kiekvienas žaidžia savomis kortomis. Pasižiūrėsime, kaip viskas vyks rytoj.
Želkjo Obradovičius

Nors į daugumą klausimų treneriai ir žaidėjai atsakinėjo gana šabloninėmis frazėmis, renginyje būta ir smagių akcentų, o pagrindiniais nuotaiką keliančiais veikėjais konferencijoje buvo Š. Jasikevičius ir Ž. Obradovičius.

Išgirdęs dažnai užduodamą klausimą apie tai, kaip jaučiasi prieš pusfinalio akistatą su „Fenerbahče“, kurioje reikės bandyti pergudrauti savo buvusį trenerį ir mokytoju dažnai pavadinimą Ž. Obradovičių, Šaras pajuokavo.

„Ačiū Dievui, kad mums nereikės žaisti vienas prieš vieną, – susirinkusius prajuokino, tačiau netrukus surimtėjo „Žalgirio“ strategas. – Be abejo, tai bus rimtas iššūkis. Jeigu jau tu esi čia ir žaidi prieš Željko treniruojamą komandą, jau tai yra pasiekimas. Manau, mes būsime pasiruošę. Tikiuosi, tai bus geras krepšinis, geros rungtynės.“

Savo humoro jausmą netrukus teko pademonstruoti ir Ž. Obradovičiui, išgirdusiam klausimą apie tai, ar Belgrade malonu susitikti su savo buvusiais bendražygiais – dabar CSKA treniruojančiu, o kadaise Atėnų „Panathinaikos“ jo asistentu buvusiu D. Itoudžiu, buvusiais auklėtiniais Š. Jasikevičiumi ir P. Laso.

„Labai smagu, kad turiu galimybę pabūti su jais, Dimitriu, Šarūnu ir Pablo. Tiesą sakant, mes susitikimą smagiai pradėjome jau praėjusį vakarą, – susirinkusius prajuokino 62-ejų serbas.

„Tačiau jie yra jaunesni, turi daugiau jėgų. Nežinau, galbūt Šarūnas kažkur eis ir šį vakarą, jis galėtų pratęsti pasibuvimą, – toliau šmaikštavo Ž. Obradovičius, – Tačiau kiekvienas žaidžia savomis kortomis. Pasižiūrėsime, kaip viskas vyks rytoj.“

Netrukus pats Ž. Obradovičius speficiškai reagavo išgirdęs Š. Jasikevičiaus atsakymą apie laukiančią pusfinalio dvikovą.

„Kaip ir kiekvienas treneris, aš stengiuosi koncentruotis nuo vienų rungtynių prie kitų. Esu nepaprastai laimingas, kad turiu žaidėjus kurie nori būti treniruojami, nori augti.

Visa tai yra ilgas procesas, svarbiausia eiti nuo rungtynių po rungtynių, žingsnelis po žingsnelio. Žiūrėsime, ar eidami žingsnelis po žingsnelio mes sugebėsime nustebinti „Fenerbahče“, – kalbėjo Š. Jasikevičius, o paskutinius lietuvio žodžius Željko palydėjo galvos kraipymu į šalis ir šypsenėle.

Mažiausiai klausimų iš visų konferencijos dalyvių sulaukė P. Jankūnas, kurio mikrofonas renginio pradžioje apskritai „streikavo“ ir žalgiriečio pasisakymą auditorija girdėjo labai prastai.

Eurolygos pusfinalių tvarkaraštis

Visgi Finalo ketverto konferencijai baigiantis P. Jankūnas pamirštas nebuvo. Sulaukęs klausimo apie lietuvį veteraną, „Žalgirio“ kapitoną pagyrė pats Ž. Obradovičius.

„Paulius – puikus žaidėjas, tikras komandos lyderis. Tačiau tikiuosi, kad rytojaus rungtynių pabaigoje jo metimai jau nebus tokie svarbūs“, – teigė čempionės titulą ginančios Stambulo komandos strategas.

„Ar noriu pakartoti tai, kas vyko pernai po Finalo ketverto? Žinoma, kad norėčiau pajusti tą jausmą. Tačiau dabar esu patenkintas vien būdamas čia. Ir pradžioje reikia įveikti pirmą – „Žalgirio“ barjerą“, – pridūrė L. Datome.

„Žalgiris“ su „Fenerbahče“ pirmąsias pusfinalio rungtynes tarpusavyje žais penktadienį 19 val., antrasis pusfinalis tarp CSKA ir „Real“ prasidės 22 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)