Žalgiriečiams prasibrovus tarp keturių stipriausių Europos komandų, aukščiausi šalies vadovai tikisi tik pergalės. Premjeras prognozuoja, kad sekmadienį vyksiančiame Eurolygos finale „Žalgiris“ turėtų susitikti su Maskvos CSKA klubu.

D. Grybauskaitė ketina gyvai stebėti jau penktadienį vyksiančias pusfinalio rungtynes, kuriose „Žalgiris“ žais su Stambulo „Fenerbahce“ komanda.

Dalyvavimą Belgrade vyksiančio svarbiausio Europos krepšinio renginio stebėjimą šalies vadovė derins su numatytu darbo vizitu.

Penktadienį planuojamas D. Grybauskaitės ir Serbijos prezidento Aleksandro Vučičiaus susitikimas, kurio metu D. Grybauskaitė kalbės su Serbijos vadovu apie saugumo ir Balkanų valstybės integracijos į Europos Sąjungą klausimus.

Po susitikimo, kaip Eltai sakė D. Grybauskaitės patarėja Živilė Didžgalvienė, Prezidentė pasiliks žiūrėti krepšinio.

Prezidentė, linkėdama žalgiriečiams sėkmės, pabrėžia, kad palaikyti krepšininkus yra labai svarbu ne tik jai pačiai, bet ir visiems Lietuvos žmonėms.

Tuo tarpu S. Skvernelis ketina privačiai vykti į Belgradą vienerioms rungtynėms sekmadienį. Premjeras prognozuoja, kad sekmadienį jis stebės Kauno „Žalgirio“ ir CSKA akistatą finale ir žalgiriečiams linki tik pergalės. Tai Eltai perdavė Premjero patarėjas viešiesiems ryšiams Tomas Beržinskas.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis istorines rungtynes liks stebėti Lietuvoje. Tačiau V. Pranckietis pabrėžia, kad labai palaiko Kauno „Žalgirį“ ir komandai linki stiprybės bei vienybės būsimose varžybose.

„Mes laimėsim! Ir tegu nusidažo „Štark“ arena žaliai baltai, juk turime tokią fanų komandą, kuri kartu su visa Lietuva skanduos ir palaikys krepšinio dievus“, – Eltai sakė V. Pranckietis.

„Žalgiris“ į finalo ketvertą pateko turėdamas vieną mažiausių biudžetų Eurolygoje. Europos krepšinio ekspertai, prognozuodami būsimų rungtynių baigtį, įvertina tai, kad Kauno komandos pasiekimas į stipriausių komandų ketvertuką buvo ne tik netikėtas, tačiau ir laužantis logikos taisykles. Todėl, pasak jų, pusfinalyje žalgiriečiai turi realias galimybes įveikti Stambulo „Fenerbahce“ komandą.

„Žalgirio“ komanda į Belgradą planuoja išvykti trečiadienį.

Pusfinalio rungtynėse gegužės 18 dieną 19 val. Lietuvos laiku žalgiriečiai susitiks su Stambulo „Fenerbahce“ (Turkija) komanda. Kitame pusfinalyje rungtyniaus Maskvos CSKA (Rusija) ir Madrido „Real“ (Ispanija) ekipos.

Medalių dalyba vyks gegužės 20 dieną: mažasis finalas – 18 val., o kova dėl čempionų titulo – 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)