NBA atkrintamųjų varžybų atmosferą priminusioje namų arenoje šiauliečiams užteko mažiau nei 5 minučių, kad susikrautų dviženklį skirtumą (13:3) ir su šiokiais tokiais pakilimais bei nuolydžiais išlaikytų jį iki pat finalinės sirenos – 94:84.

Tokiu būdu „Šiauliai“ pasiekė revanšą už nesėkmę 86:103, patirtą pirmame mače Panevėžyje, į kurį komandos grįš šeštadienį, kai susitiks trečią kartą.

Nugalėtojų vyriausiasis treneris Antanas Sireika džiaugėsi ne tik pasiekta svarbia pergale, bet ir tuo, kokia geltona buvo Šiaulių arena, kurią taip nudažė šeimininkų gerbėjai, apsivilkę geltonus marškinėlius su užrašu „Mes grįžome“.

„Žaidėjų nusiteikimas buvo didžiulis. Laurynas Birutis nesumetė daug taškų, bet jis dirbo – ir išeidavo toli, ir gynėsi. Toks šiuolaikinis krepšinis – nesvarbu, tu esi 210 cm ar 220 cm ūgio, bet turi mokėti gintis vienas prieš vieną ir prieš mažesnį“, – savo pagrindinį centrą, šį kartą tesukrapščiusį 4 taškus (2/10 dvitaškiai) užstojo A. Sireika.

Jis pasidžiaugė net 24 taškus pelniusio ir 34 naudingumo balus surinkusio starto penketo naujoko Evaldo Šaulio pasirodymu.

„Buvo Armino Urbučio gimtadienis, tai aš jam sakiau – juokais ar rimtai, kad gali net nesistengti, jam bus bloga diena.

O Šaulys – klausiau jo: „Galų gale kada nors pateisinsi savo tavo pavardę? Mūsų miesto simbolis yra tas berniukas, ištempęs strėlę, o tavo pavardė – tokia.“ Tai aš labai džiaugiuosi, kad jis pateisino.“

Spaudos konferencijos metu A. Sireika net kelis kartus atsisakė atsakyti į žurnalistų užduotus klausimus argumentuodamas, kad dabar vyksta serija ir jis negali atskleisti visų savo taktinių sumanymų.

Visgi garsaus TV komentatoriaus Vaido Čeponio paklaustas provokacinio pobūdžio klausimo, ar „Šiauliams“ geriau, kai varžovų gretose kartu žaidžia abu broliai Lavrinovičiai, A. Sireika pasidavė.

„Jeigu pasakysiu, tai jie dabar kaip sureaguos? Man geriau, kai jie abu kartu aikštelėje žaidžia. Kodėl? Pasakysiu kada nors vėliau“, – šyptelėjo specialistas.

„Lietkabelio“ strategas Ramūnas Butautas teigė, kad pralaimėjimą lėmė tai, kad buvo nusileista kovoje po krepšiais (29 prieš 38) ir padaryta 16 klaidų.

Jis taip pat pripažino, kad šiauliečiai buvo labiau užsivedę ir geriau pasiruošę po pirmos akistatos – jiems net pavyko iššifruoti kai kuriuos panevėžiečių derinius.

„Vijomės, vyrai kovojo, bet „Šiauliai“ šiandien turėjo puikias rungtynes ir juos reikia tikrai pasveikinti. Žiūrėkime į priekį ir laukime kitų rungtynių. Čia niekas ir nesitikėjo lengvos serijos. Mes labai gerbiame savo varžovą, kuris žaidžia puikų sezoną, ypač antroje pusėje, ir esame pasirengę kovoti“, – R. Butautas.

Šios poros nugalėtojai LKL pusfinalyje susigrums su Kauno „Žalgirio“ ir Kėdainių „Nevėžio“ serijos laimėtoju (kol kas ten – 1:0).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)