„Tai, ką pasiekėte sausį, jau istorija. Turite jau tą užmiršti ir dėmesį telkti naujoms kovoms Belgrade. Per tas dienas turite viską padaryti, kad tik geriau būtų komandai. Esant reikalui, mosuoti rankšluosčiu, paduoti komandos draugui vandenį, jei to reikės, žaisti be keitimo, daryti viską, kad komandai būtų lengviau siekti pergalės. Tik tada turėsime teigiamą rezultatą“, – po treniruotės aikštės centre savo auklėtiniams dėstė Arvydas Gronskis.

Po jos papildomiems metimams liko jauniausias „Lietuvos ryto“ jaunimo ekipos žaidėjas, 16-metis Augustas Marčiulionis.

Tėtis negaili patarimų, po rungtynių visada pasikalbame, kas buvo gerai, o kur galėjau sužaisti sėkmingiau. Jis man stipriai padeda. Jei tik yra galimybė, mano rungtynes stebi gyvai.
Augustas Marčiulionis

„Laukia stiprūs varžovai, jaudulio prieš rungtynes Belgrade netrūks. Bet esame gerai pasiruošę, viskas bus gerai“, – optimizmo neslėpė vieno geriausių Lietuvos krepšininkų Šarūno Marčiulionio sūnus.

„Treneris akcentuoja kibią gynybą, manau, dėl to laimėjome atrankinį turnyrą Kaune. Puolime remsimės komandiniu žaidimu“, – apie būsimas kovas Serbijoje kalbėjo A. Marčiulionis.

A. Gronskio auklėtiniai sausio mėnesį Kaune iškovojo vienintelį kelialapį į finalinį „Adidas Next Generation“ turnyrą. Šis aštuonių komandų turnyras gegužės 17-20 dienomis Belgrade vyks Eurolygos finalinio ketverto metu.

„Aikštėje labiausiai patinka įžaidėjo pareigos, dalinti kamuolius, regzti atakas, mėgstu ir veržtis link krepšio, mesti. Viską po truputį, stengiuosi būti universaliu.

Tėtis negaili patarimų, po rungtynių visada pasikalbame, kas buvo gerai, o kur galėjau sužaisti sėkmingiau. Jis man stipriai padeda. Jei tik yra galimybė, mano rungtynes stebi gyvai“, – apie svarbų ryšį su tėvu kalbėjo Augustas.

„Aštrūs prasiveržimai, kibi gynyba – tą norėčiau perimti iš tėčio“, – šypsojosi neatsitiktinai 13-ą numerį pasirinkęs A. Marčiulionis.

Belgrade jis nebus turistas. „Lietuvos ryto“ jaunimo ekipos treneris Arvydas Gronskis tikisi solidžios pagalbos iš jauniausio komandos žaidėjo.

„Augustas Moksleivių krepšinio lygoje žaidė už metais vyresnę komandą ir buvo tas, kuris nebijojo iniciatyvos ir lyderio vaidmens. Tikimės jo indėlio ir Belgrade“, – teigė A. Gronskis.

„Kartais Augustas atrodo lyg meškinas, toks lėtas, tačiau turi tą žaidimo uoslę, jam gana lengvai viskas pavyksta. Gali pataikyti iš distancijos, gali pakovoti, žavi jo prasiveržimai. Jis – kairiarankis, puikiai prasiveržia. Tai ateities žaidėjas“, – apie Š. Marčiulionio sūnų kalbėjo ekipos treneris.

Titulais paženklintas pavasaris

Anot A. Gronskio, prieš kelionę nuotaikos tikrai pakilios – pavasaris buvo išties sėkmingas sostinės jauniesiems krepšininkams. Moksleivių krepšinio lygos U-18 finaluose triumfavo Vilniaus krepšinio mokyklos ekipa, kuri finale 97:83 susidorojo su Kauno Sabonio krepšinio centro komanda.

Nugalėtojų komandoje ryškiai dominavo Deividas Sirvydis, surinkęs net 34 taškus. Jam gerai talkininkavo Simas Jarumbauskas (19 tšk.) bei Jonas Paukštė (15 tšk.).

MKL U-17 čempionate gegužės pradžioje taip pat triumfavo Vilniaus krepšinio mokykla, kurios garbę gynė į Serbiją išskrendantys A. Marčiulionis, Marekas Blaževičius, Ąžuolas Tubelis, Pijus Rimkus, Ernestas Naruševičius ir Erikas Jermolajevas.

Lyginant su žiemą Eurolygos jaunimo atrankos turnyrą laimėjusia ekipa, pokyčių į Belgradą skrendančioje ekipoje nedaug – prie komandos prisijungė Ąžuolas Tubelis.

Anot trenerio, svarbiausias varžovas – pats pirmasis priešininkas – Belgrado „Mega Bemax“ komanda. Po šių rungtynių svarbiausiu varžovu taps Madrido „Real“ jaunimas. Ir taip su kiekviena nauja diena – naujas svarbiausias konkurentas.

„Dėmesį telkėme Belgrado ekipai, nes jei jų neįveiksime, nėra ką toliau galvoti apie kitus priešininkus“, – teigė A. Gronskis.

Treneris yra patenkintas lyderių sportine forma – 16-metis Marekas Blaževičius solidžiai prisidėjo prie Vilniaus krepšinio mokyklos ekipos ir buvo kertinis žaidėjas, vedęs savo ekipą į pergales finalo ketverto kovose.

Anot A. Gronskio, lyderiu laikyti tik Deividą Sirvydį būtų nesąžininga. „Jis toks pat svarbus, kaip ir kiekvienas komandos žaidėjas.

Nenoriu vieno žaidėjo išskirti. Deividas – labai svarbus, bet be kitų nebūtų ir jo. Lygiai taip pat ir jis turi kitus padaryti geresniais. Negalime laimėti rungtynių po vieną, turime pergalių siekti kaip komanda“, – pabrėžė A. Gronskis.

„Stengiuosi vaikinams nepriminti to, kas buvo Kaune sausį. Tai naujas etapas, reikia užmiršti tai, kas buvo sausį. Demonstravome gerą žaidimą, sužaidėme puikias rungtynes, tačiau tai turi suteikti pasitikėjimo, bet ne nosies užrietimą. Niekam neįdomu, kas buvo vakar, reikės iš naujo įrodyti, ką galime“, – kalbėjo jaunimo ekipos strategas.

16-ąjį kartą vyksiančiame finaliniame turnyre susitiks aštuonios geriausios Europos jaunimo komandos.

A grupėje kovos „Lietuvos rytas“, Paryžiaus CFBB, Madrido „Real“, Belgrado „Mega Bemax“.

B grupėje varžysis Miuncheno „Bayern“, Belgrado „Crvena Zvezda“, Badalonos „Divina Seguros Joventut“, Romos „Stellazzurra“.

„Lietuvos ryto“ jaunimo komanda: Deividas Sirvydis, Gediminas Mokšeckas, Mykolas Astrauskas, Simas Jarumbauskas, Šarūnas Valunta, Augustas Marčiulionis, Ernestas Naruševičius, Jonas Paukštė, Marekas Blaževičius, Ąžuolas Tubelis, Erikas Jermolajevas, Domantas Vilys, vyr. treneris Arvydas Gronskis, komandos vadovas – Mantvydas Dabašinskas.

„Lietuvos ryto“ rungtynių tvarkaraštis Belgrade

Gegužės 17 d. 12 val. „Lietuvos rytas“ – Belgrado „Mega Bemax“

Gegužės 18 d. 10 val. „Lietuvos rytas“ – Madrido „Real“

Gegužės 19 d. 10 val. „Lietuvos rytas“ – Paryžiaus CFBB

Finalas: gegužės 20 d. 11 val.

Į Eurolygos jaunimo finalinį turnyrą sostinės ekipa pateko laimėjusi Kaune vykusį atrankos turnyrą. Lygiaverčių varžovų nesutikę vilniečiai turnyro finale 76:55 (25:14, 21:16, 23:10, 7:15) nušlavė Romos „Stellazzurra“ krepšininkus.

Keturias triuškinančias pergales Kaune pasiekę Arvydo Gronskio auklėtiniai iškovojo vienintelį kelialapį į finalinį „Adidas Next Generation“ turnyrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)