Finaliniame etape A grupėje esantys sostinės krepšininkai 17-19 dienomis sužais trejas rungtynes su Paryžiaus, Belgrado bei Madrido jaunaisiais talentais ir tik pirmąją poziciją užimsiantis klubas gegužės 20-ąją žais didžiajame finale.

„Lietuvos ryto“ sporto direktorius Linas Kleiza pasidalino mintimis ne tik apie artėjančias lemiamas jaunimo kovas, bet ir apie būsimą Eurolygos finalo ketvertą.

„Kas toks? Kas? Ir „Žalgiris“ bus?“, – šypsodamasis pasitikslino L. Kleiza. Kiek surimtėjęs „Lietuvos ryto“ viceprezidentas neabejojo, kad žalgiriečiai bus rimti pretendentai kovoje dėl Eurolygos trofėjaus.

„Žalgiris turi visus šansus laimėti, yra neprognozuojama komanda, tą matėme visą šį sezoną. Jie gerai žaidžia, yra pakilime. Finalo ketverte – viskas įmanoma, visi šansai.

Tačiau manau, kad šio ketverto ryškiausia komanda – Stambulo „Fenerbahče“, – teigė Linas Kleiza.

– Kokius tikslus keliate jaunimui Belgrade, ko tikitės iš šios komandos?, – antradienį prieš jaunimo treniruotę žurnalistų buvo paklaustas L. Kleiza.

– Tikslai – aukščiausi. Norime, kad tai būtų ta nauja lietuvių karta, kuriai neužtektų antros ar trečios vietos. Tad reikia turėti aukščiausius tikslus.

– Stebėjote jaunimo pasiruošimą, kaip manote, kas bus šios ekipos lyderiai Belgrade?

– Pažiūrėsime. Aišku, dabar yra du ryškūs krepšininkai, tai Deividas Sirvydis, kuris yra pagrindinis komandos žaidėjas. Taip pat – ir Marekas Blaževičius.

Bet jaunimo ekipoje sunku prognozuoti, yra šalia jų ir daugiau puikių krepšininkų. Bus įdomu.

Kalbant rimčiau, naujo sezono „Lietuvos rytas“ bus suformuotas pagal kitą viziją, bus daug laisvės.
Linas Kleiza

– Kalbama, kad Lietuvoje jaunimo krepšinis nepasižymi stipriu individualiu žaidimu.

– Gal trūksta individualiai labai stiprių žaidėjų, tačiau matėme atvykusius Ballus ir jų individualų meistriškumą.

Pripažinkime, Lietuvos krepšinis niekada nebus toks individualus, kaip už Atlanto. Mūsų principai kitokie. Lietuviai visada bus komandinio krepšinio atstovai.

Niekada nebūsime tie amerikiečiai, kurie bet kada, bet kur gali sau leisti bet ką daryti. Ten kita pasiūla, daug žaidėjų, tad mūsų mokykla niekada nebus paremta individualiu krepšiniu.

Nemanau, kad mūsų žaidėjams to trūksta.

– Ar patekimas į Belgradą reiškia tai, kad „Lietuvos ryto“ jaunimo ugdymo sistema duoda pirmuosius vaisius?

– Matote, jaunimo paruošimo sistemą reiktų vertinti pagal tai, kiek krepšininkų patenka į vyrų krepšinį ir prisijungia prie pagrindinės komandos.

Tai yra pagrindinis jaunimo programos tikslas. Aišku, pergalės nėra paskutinėje vietoje, svarbu ir laimėti. Būtinas nugalėtojų mentalitetas.

– „Lietuvos rytas“ išreiškė ilgalaikį pasitikėjimą Deividu Sirvydžiu, kaip galėtumėte apibūdinti šį krepšininką?

– Tai unikalus krepšininkas, galintis žaisti net trijose skirtingose pozicijose. Jo ateitis – labai šviesi, bet viskas priklausys nuo jo įdėto darbo. Jis turi gerą charakterį, yra „darbininkas“, jis vienas iš tų, kuris išsiskiria iš didelės masės jaunimo. Deividas individualiai labai stiprus, yra kairiarankis ir yra labai universalus.

Deividas – pagrindinis kandidatas prisijungti jau kitą sezoną prie pagrindinės komandos. Viskas priklauso nuo jo tobulėjimo.

– Vienas „Lietuvos ryto“ žaidėjų Margiris Normantas dabar rungtyniauja Kėdainių „Nevėžio“ ekipoje, kokį įspūdį palieka šis krepšininkas?

– Jam negalėjome suteikti pakankamai laiko pagrindinėje ekipoje, tad buvo paskolintas Kėdainiams. Žaidžia labai banguotai, bet manau, kad ši patirtis jam išeis tik į naudą. Vasarą lauksime jo čia.

– Kalbant apie kito sezono komandos sudėtį, gal žaidėjų rinkoje dairotės potencialių naujokų?

– Taip, žinoma, kaip tik dabar atidžiai sekame NBA atkrintamąsias, kaip kam sekasi, gal ką pakviesime į savo gretas (juokiasi).

Kalbant rimčiau, kito sezono „Lietuvos rytas“ bus suformuotas pagal kitą viziją, bus daug laisvės.

– Jaunimui bus pirma patirtis tokiame turnyre, svarbus ir psichologinis nusiteikimas, gal šioje vietoje rodote savo iniciatyvą, patariate jaunimui, gal rodote savo sėkmingiausių rungtynių vaizdo įrašus?

– Kad neturiu aš tokių (šypsosi). Nėra ką pasakoti. Jaunimas pats turi išmokti susitvarkyti su psichologija, su spaudimu ir įtampa. Tai krepšinio dalis. Ši patirtis juos geriausiai užgrūdins.

– Ar pats keliausite į Belgradą?

– Ne, lieku Lietuvoje, yra darbų, vyksta LKL atkrintamosios.

16-ąjį kartą vyksiančiame finaliniame turnyre susitiks aštuonios geriausios Europos jaunimo komandos. A grupėje kovos „Lietuvos rytas“, Paryžiaus CFBB, Madrido „Real“, Belgrado „Mega Bemax“. B grupėje varžysis Miuncheno „Bayern“, Belgrado „Crvena Zvezda“, Badalonos „Divina Seguros Joventut“, Romos „Stellazzurra“.

„Lietuvos ryto“ jaunimo komanda: Deividas Sirvydis, Gediminas Mokšeckas, Mykolas Astrauskas, Simas Jarumbauskas, Šarūnas Valunta, Augustas Marčiulionis, Ernestas Naruševičius, Jonas Paukštė, Marekas Blaževičius, Ąžuolas Tubelis, Erikas Jermolajevas, Domantas Vilys, vyr. treneris Arvydas Gronskis, komandos vadovas – Mantvydas Dabašinskas.

„Lietuvos ryto“ rungtynių tvarkaraštis Belgrade

Gegužės 17 d. 12 val. „Lietuvos rytas“ – Belgrado „Mega Bemax“

Gegužės 18 d. 10 val. „Lietuvos rytas“ – Madrido „Real“

Gegužės 19 d. 10 val. „Lietuvos rytas“ – Paryžiaus CFBB

Finalas: gegužės 20 d. 11 val.

Į Eurolygos jaunimo finalinį turnyrą sostinės ekipa pateko laimėjusi Kaune vykusį atrankos turnyrą. Lygiaverčių varžovų nesutikę vilniečiai turnyro finale 76:55 (25:14, 21:16, 23:10, 7:15) nušlavė Romos „Stellazzurra“ krepšininkus.

Keturias triuškinančias pergales Kaune pasiekę Arvydo Gronskio auklėtiniai iškovojo vienintelį kelialapį į finalinį „Adidas Next Generation“ turnyrą. Šis keturių komandų turnyras gegužės 17-20 dienomis Belgrade vyks Eurolygos finalinio ketverto metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)