Visgi rungtynių pabaigoje kelis ne pačius protingiausius sprendimus priėmę uteniškiai nepasinaudojo auksiniu šansu įveikti svečius ir išlyginti serijos rezultatą.

Uždelstas ir visiškai neparuoštas lemiamas Anthony Irelando dvitaškis buvo gerokai per trumpas ir „Lietuvos rytas“ išnešė sveiką kailį – 79:78.

Vilniečiai savo reikalus galės sutvarkyti jau šeštadienį, kai vyks trečiasis šių komandų susitikimas. Šeimininkų pergalės atveju, jie laimėtų seriją sausai (3:0) ir be ilgesnių diskusijų pirmieji žengtų į LKL pusfinalį (Panevėžio „Lietkabelis“ su Šiaulių „Šiauliais“ savo trečią mačą žais valanda vėliau – Krepšinis.lt).

Nepaisant to, „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis, kuriam antradienį sukaks 58-eri metai, saviškių už pirmadienio pasirodymą, švelniai tariant, neliaupsino.

„Na ką, džiaugiuosi pergale. Nors man tokia pergalė – kaip pralaimėjimas. Aš asmeniškai priimu čia kaip pralaimėjimą. Mes esame kito lygio, bet tai, kaip žaidėme turėdami +18 taškų... jokios kontrolės, kaip vaikai išsigandome.

Nesu patenkintas šiandien komandos žaidimu. Vos nesugadino man (gimtadienio – Krepšinis.lt) tie mano vaikai“, – kalbėjo Kurtis.

Labiausiai jam užkliuvo disciplinos nebuvimas.

„Mes per pirmus du ketvirčius leidome varžovams po mūsų krepšiu nusiimti 12 kamuolių. Tai aišku, kad manęs tai nedžiugina. Mes turime savo skaičius komandoje: neleisti varžovams puolime nuimti daugiau nei 8 kamuolius, nesuklysti daugiau nei 10 kartų. O šiandien mes tiek suklydome turbūt per paskutines 3 minutes.

Mane neramina žaidėjų koncentracija. Kai pavedėme 18 taškų, žaidėjams pasirodė, kad čia viskas jau išspręsta. Paskui labai sunku grįžti į rungtynes, kai paleidi kontrolę. Net ir tokiems meistrams. Mes, sakykime, esame labai patyrusi komanda – praktiškai visiems mūsų žaidėjams apie 30 metų. Bet buvo tiek daug techninio broko, ypač lemiamu metu. Šios rungtynės parodė, kad mums dar reikia dirbti ir dirbti, jeigu norime kažką toliau pasiekti“, – sakė jis.

Tuo metu Utenos „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas dėkojo savo komandai už ištesėtą pažadą.

„Šampano šiandien neiššausime, bet mes šiandien, manau, nugalėtojai. Ne taško prasme.

Man, kaip vyrui, patinka, kad atsakėme už savo žodžius. Žadėjome kovą ir mūšį, nors visi labai skeptiškai žiūrėjo į tai. Tai buvo didžiulė atsakomybė prieš miestą, prieš žiūrovus, todėl malonu, kad taip sukovojome. Jau rūbinėje aš žinojau, kad taip ir bus“, – sakė jis.

Ž. Urbonas užsiminė, kad jis vertėsi praktiškai šešiais žaidėjais, nes Simas Buterlevičius žaidė karščiuodamas ir atvykęs tiesiai į rungtynes.

Jis taip pat pridūrė, kad šiek tiek apmaudu, jog jo auklėtiniai šį sezoną taip apmaudžiai „Lietuvos rytui“ pralaimėjo jau trečią kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)