„Niekas sezono pradžioje apie tai negalėjo net pagalvoti išskyrus mus, trenerių štabą ir žaidėjus. Visą dėmesį skirdami artimiausioms rungtynėms, nukeliavome iki čia. Dabar mūsų laukia dar du mačai. Kai padarai tai, viskas yra įmanoma. Esu laimingas ir didžiuojuosi“, – savo publikacijoje, skirtoje į Finalo ketvertą patekusiam „Žalgirio“ klubui, J. Hobbsas cituoja A. Toupane'ą.

„Nelaukėme jokios varžovų reakcijos, tiesiog būdavome pasiruošę žaisti. Tai darėme su energija ir agresyviu žaidimu nuo pat pradžių. Galbūt kartais mūsų žaidimas stringa, tačiau šįkart – tikrai ne“, – po triumfo ketvirtfinalio serijoje 3:1 prieš Pirėjo „Olympiakos“ mintimis dalijosi gynėjas.

Nuo istorinės akimirkos, atvėrusios „Žalgiriui“ duris į finalo ketverto varžybas po 19 metų pertraukos, praėjo beveik trys savaitės, bet šventinė nuotaika neišsisklaidė.

Lietuvos čempionų žygis į stipriausiųjų ketvertą, žiniasklaidoje jau daugybę kartų pavadintas „Pelenės istorija“, pavergė ir kitų šalių krepšinio gerbėjų širdis.

Tokiais širdžių čempionais 2012 metais buvo „Olympiakos“ krepšininkai, kai stebuklingai panaikino 19 taškų skirtumą ir finale įveikė Jono Kazlausko treniruojamą Maskvos CSKA komandą.

Motyvacija didelė. Mes nejausime tokio didelio spaudimo kaip pernai, kai žaidėme finalo ketverto varžybas Stambule. Dabar mūsų laukia neutrali aikštė.
Janas Vesely

Panašu, kad dabar krepšinio sirgalių simpatijų karūną išdidžiai gali dėvėti Kauno „Žalgiris“, rašo talkbasket.net.

Dėka Šarūno Jasikevičiaus kariaunos, Eurolygos finalo ketvertas tapo neprognozuojamu ir įnešė dar daugiau intrigos.

Iš dviejų pusfinalio porų būtent „Žalgirio“ ir „Fenerbahče“ dvikova sulauks daugiausiai sirgalių dėmesio. Be tautietį trenerį Željko Obradovičių palaikančių serbų ir Stambulo komandos gerbėjų, Belgradą turėtų užplūsti žaliųjų sirgalių armija iš Kauno. Manoma, kad lietuvių Serbijos sostinėje bus keletas tūkstančių.

„Šioje dvikovoje nebūsime favoritai, tai normalu, mes neturime tokios patirties – tai mūsų pirmasis finalo ketvertas, – artėjant Finalo ketvertui kalbėjo vienas iš naudingiausių „Žalgirio“ žaidėjų E. Ulanovas. – „Fenerbahče“, CSKA, „Real“ finalo ketvertuose žaidžia daug metų. Tačiau mes tikime savo jėgomis. Kovojome kaip išprotėję ir nenustojome galvoti: „Kodėl ne? Kodėl ne? Nesame tokia komanda, kuri atvyks ir žiūrės, ką daro kiti. Darysime viską, ką galime, kovosime. Nebūsime finalo ketverte žiūrovai, tai jau tikrai“.

Laukia įdomi akistata pusfinalyje, tačiau mūsų pusėje turėtų būti patirtis. Mes Eurolygos finalo ketverte žaidžiame jau ketvirtą sezoną paeiliui.
Melihas Mahmutoglu

Nors įtampa akivaizdžiai auga ir dar labiau padidės Finalo ketverto mačų išvakarėse, „Fenerbahče“ krepšininkai teigia jokio spaudimo nejaučiantys. Bent jau taip dėsto pagrindinis Stambulo komandos vidurio puolėjas, čekas Janas Vesely, tvirtinantis, kad motyvacija po pernai laimėto Eurolygos titulo niekur nedingo.

„Motyvacija didelė. Mes nejausime tokio didelio spaudimo kaip pernai, kai žaidėme finalo ketverto varžybas Stambule. Dabar mūsų laukia neutrali aikštė“, – duodamas interviu portalui „Eurohoops“ teigė vidurio puolėjas.

Ramus buvo ir Turkijos komandos gynėjas Melihas Mahmutoglu, išskyręs, jo nuomone, vieną iš pagrindinių „Fenerbahče“ privalumų.

„Laukia įdomi akistata pusfinalyje, tačiau mūsų pusėje turėtų būti patirtis. Mes Eurolygos finalo ketverte žaidžiame jau ketvirtą sezoną paeiliui“, – pažymėjo 28-erių metų turkas, „Fenerbahče“ marškinėlius vilkintis nuo 2013-ųjų.

Ir iš tikrųjų, Eurolygos finalo ketverto patirties neturi nė vienas dabartinis žalgirietis krepšininkais. Tačiau apie tai buvo kalbama ir prieš „Žalgiriui“ ketvirtfinalyje susitinkant su „Olympiakos“, o kuo viskas baigėsi žino kiekvienas krepšinio gerbėjas Europoje.

Galima prisiminti, kad „Žalgiris“ su „Fenerbahče“ šį sezoną Eurolygoje pasidalijo po pergalę. Žalgiriečiai 90:89 laimėjo Stambule, o „Fenerbahče“ krepšininkai 85:78 – Kaune.

Eurolygos pusfinalio dvikovą su „Fenerbahče“ Š. Jasikevičiaus auklėtiniai žais penktadienį 19 val. Kitame pusfinalyje vėliau susigrums Maskvos CSKA ir Madrido „Real“. Finalas ir kova dėl 3 vietos vyks sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)