Šimtus krepšinio bei tinklinio entuziastų sutraukę turnyras sulaukė ir Lietuvos čempionų komandos vizito. Į penketus pasiskirstę žalgiriečiai dalyvavo fotosesijose su žiūrovais, išdalino prizus, rinko naudingiausius žaidėjus bei išbandė savo jėgas specialiuose žaidimuose.

Į sporto šventę atvykusius „Žalgirio“ krepšininkus pakalbino ir visą turnyrą iš arti pro objektyvą stebėjęs „Žalgiris TV“ kolektyvas su ugningąja Dalia Belickaite priešakyje.

„Esu dalyvavęs ir šiame „Žalgirio“ turnyre, gal prieš 3 ar 4 metus. Tokiuose 3×3 turnyruose ir buvo mano kaip krepšininko pradžia”, – kalbėjo 2014 metais Jaunimo olimpinėse žaidynėse auksą Lietuvos 3×3 krepšinio rinktinei padėjęs iškovoti žalgirietis Martynas Sajus.

3×3 turnyrus yra išbandę ir kiti „Žalgirio“ komandos nariai, kurie atskleidė, ko labiausiai reikia norint suburti pajėgią komandą bei pabandė ją sulipdyti iš dabartinių savo bendraklubių.

Štai Serbijos 3×3 krepšinio populiarumu pasidžiaugęs Vasilije Micičius į savo komandą pasikviestų Paulių Jankūną, M.Sajų ir Edgarą Ulanovą, kuris nepraleistų progos vėl suburti savo vaikystės draugus į vieną vietą.

Trenerio Šarūno Jasikevičiaus išskirtas žalgirietis Kevinas Pangosas komandą burtų aplink Brandoną Daviesą ir E. Ulanovą.

Tuo tarpu jaunieji „Žalgirio“ žaidėjai Gytis Masiulis, Martynas Arlauskas ir Paulius Valinskas tryško noru patys žengti į turnyro kovas, o didžiausią patirti sukaupęs žalgirietis Beno Udrihas džiaugėsi galintis pabendrauti su sirgaliais ir dalyviais.

„Kai buvau jaunesnis, žaisdavau 3×3 krepšinį. Toks krepšinis yra puikus, ypatingai jauniems talentams. Smagu, kad tokią gražią dieną galime mėgautis krepšiniu. Palaikome turnyro dalyvius ir bendraujame su sirgaliais, tai šaunu. Na, aš kaip vyresnis komandos žaidėjas ir veteranas, kartu imčiau vyresnius žaidėjus. Pasikviesčiau Artūrą Milaknį metimams ir Paulių Jankūną“, – pasakojo dukart NBA čempionas.

Vienu pagrindinių dienos akcentų tapo turnyro rėmėjo KPMG organizuotas integruoto krepšinio mačas, kuriame į aikštelę su negalią turinčiais žaidėjais išbėgo „Žalgirio“ legendos Tomas Masiulis, Vidas Ginevičius, Darius Sirtautas, Virginijus Jankauskas ir profesionali krepšininkė, „Žalgiris TV“ laidų vedėja D. Belickaitė.

Parodomąjį integruotą mačą rengė Lietuvos integruoto sporto asociacija ir buvusio žalgiriečio Anatolijaus Čupkovo vadovaujama Lietuvos neįgaliųjų sporto federacija.

„Labai smagi idėja, man tikrai patiko. Gal ir neįprastos taisyklės, tačiau smagu, kad galime kažkam pakelti nuotaiką ir praleisti su jais gerai laiką. Manau, jog tokie mačai turėtų būti organizuojami kur kas dažniau“, – mintimis dalinosi V. Ginevičius.

Įvairiose amžiaus grupėse triumfavę krepšininkai džiaugėsi tiek pasiekimais, tiek sulaukę „Žalgirio“ komandos apsilankymo.

Visą dieną trukusią sporto fiestą džiugino „Žalgirio“ balsas ir rungtynių pranešėjas Andrius Žiurauskas, kraują kaitino žaviosios „Žalgirio“ šokėjos, o atmosferą muzikos ritmais palaikė „G-Spot DJ‘s“ vyrukai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)