„Žalgiris“ į pirmąjį pusfinalio mūšį Serbijos sostinėje Belgrade stos penktadienio vakarą, 19 val. Lietuvos laiku.

„Finalo ketverto pelene“ jau pramintų Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių laukia akistata su čempionų titulą ginančiais Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkais, vadovaujamais tituluočiausio Eurolygos trenerio Željko Obradovičiaus.

Kitame pusfinalyje jėgas išbandys Maskvos CSKA ir Madrido „Real“ komandos.

Į būsimų Finalo ketverto kovų nušvietimą pamažu įsitraukia vis daugiau Europos žiniasklaidos, o artėjant penktadieniui informacijos srautas apie pagrindinį šių metų krepšinio įvykį žemyne vis didės.

„Mes pasirengę dėti lemiamus žingsnius titulo link. Ant parketo sugrįžo Nando de Colo ir Kyle‘as Hinesas – komandai itin svarbūs žmonės. Esame pasirengę rimtiems iššūkiams, tikrai nelengva bus ir man. Visų pirma, kad rungtynės su „Real“ nėra eilinės. Toje komandoje praleidau daugybę metų, su ja pasiekiau gražių laimėjimų“, – apie artėjančią pusfinalio dvikovą su „Real“ rusų portalui „Izvestia“ kalbėjo Maskvos CSKA įžaidėjas Sergio Rodriguezas.

„Kol kas nesu optimalios formos, tačiau manau, kad per šią savaitę treniruočių sugrįšiu į įprastinį lygį. Svarbiausia, kad man prieš Finalo ketvertą pavyko išbėgti į aikštę ir pajusti žaidimo skonį“, – džiaugėsi pats N. De Colo, aikštėje pasirodęs savaitgalio VTB Vieningosios lygos rungtynėse su Permės „Parma“, iš karto pelnęs 17 taškų ir surinkęs 20 naudingumo balų. CSKA rungtynes išvykoje laimėjo 111:76.

Be abejo, CSKA komandai ir jos laukiančioms kovoms rusai skiria didžiausią dėmesį, tačiau nuošalyje neliko ir antrasis pusfinalis tarp „Žalgirio“ ir Stambulo „Fenerbahče“.

Jį trumpai apžvelgęs šios šalies krepšinio ekspertas, buvęs Rusijos moterų ir vyrų rinktinių treneris Borisas Sokolovskis mano, kad „Žalgiris“ yra pajėgus perkopti pusfinalio barjerą, tačiau finale kauniečiams jėgų gali ir neužtekti.

„Žalgirio“ ir „Fenerbahče“ galimybės patekti į finalą lygios – 50/50, – įsitikinęs B. Sokolovskis. – Palaikyti Lietuvos čempionų Belgrade susirinks ne vienas tūkstantis gerbėjų, Serbijoje jie pasistengs sukurti panašią atmosferą, kokia būna „Žalgirio“ arenoje Kaune.

Kiekvienose rungtynėse Š. Jasikevičiaus auklėtiniai demonstruoja nepaprastą atsidavimą, beveik neabejoju, kad norėdami nugalėti šiame turnyre jie mes absoliučiai visas jėgas. Tačiau jeigu „Žalgiris“ pateks į finalą, ten jam reikės susitikti su kitu galingu favoritu. Ir abejoju, ar kauniečiams pakaktų jėgų dar vienam žygdarbiui.“

„Bet kuriuo atveju, „Žalgiris“ yra didžiausias šio sezono atradimas. Neturinti tikrų žvaigždžių, gana kuklaus biudžeto komanda pateko į Finalo ketvertą. Be abejo, tai yra didžiulis Š. Jasikevičiaus – nepaprastai charizmatiško žmogaus, kovotojo iki kaulų smegenų – nuopelnas. Jis sugebėjo savo auklėtiniams įskiepyti nugalėtojų mentalitetą“, – pridūrė 64-erių treneris.

Anot jo, Belgrado „Kombank“ arenoje didžiausių vietos krepšinio gerbėjų simpatijų turėtų sulaukti CSKA komanda.

„Rusija ir Serbija – broliškos šalys, pats ne kartą tai pajaučiau būdamas Belgrade. Jeigu CSKA pateks į finalą, o maskviečių varžovu bus „Žalgiris“, serbai tikrai palaikys CSKA. O jeigu CSKA susirems su „Fenerbahče“, sirgaliai simpatizuos turkams, nes juos treniruoja Ž. Obradovičius“, – tvirtino B. Sokolovskis.

Primename, kad būtent finalo tarp CSKA ir „Žalgirio“ Belgrade tikisi Rusijos krepšinio prezidentas Andrejus Kirilenka.

Įdomų akcentą, susijusį su Š. Jasikevičiaus kovotojo charakteriu, pirmadienio rytą išskyrė ir Finalo ketverto dalyvius pristatantis ispanų sporto portalas VAVEL.

„Žalgiris“ į Finalo ketvertą pateko prieš visas logikos taisykles, tačiau kodėl jų nebūtų galima laužyti ir toliau? Š. Jasikevičiaus auklėtiniai šį sezoną jau parodė galintys nugalėti visus. Vertinant realistiškai, vien patekimas į Finalo ketvertą „Žalgiriui“ šį sezoną jau yra didžiulis pasiekimas ir pergalė, tačiau vertinant iš Š. Jasikevičiaus – laimėti įpratusio žmogaus požiūrio taško, tikslas toli gražu nepasiektas. Ir Belgrade gali būti visko“, – prognozuoja ispanai.

„Žalgirio“ komanda į Belgradą turėtų išvykti trečiadienį. Ketvirtadienį ryte jau yra numatyta oficiali Finalo ketverto spaudos konferencija, kurioje dalyvaus Š. Jasikevičius ir „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)