„Juventus“ pirmojoje ketvirtfinalio akistatoje iš toli atakavo viso labo 12 proc. taiklumu (3 tritaškiai iš 25). Tik pirmajame kėlinyje varžovams į atlapus kibę uteniškiai paleido juos antrajame ketvirtyje ir atsitiesti nebesugebėjo. Ž. Urbonas pažadėjo „Lietuvos rytui“ rimtesnį iššūkį mesti antrajame serijos mače pirmadienį namuose.

„Man atrodo, tas pats Rimas Kurtinaitis yra pasakęs, kad į skylę reikia pataikyti. Labai paprasta. Pirmus tris kėlinius mums fatališkai nekrito, nė vieno tritaškio. Gali bandyti su kita komanda, bet su „Lietuvos rytu“ be perimetro... sunkiai. Buvo metimų ir laisvų. Negali sakyti, kad mus vien tik agresyviai paėmė už gerklės... mes išmetėm 25 tritaškius. Trys įkrito, bet jie jau nieko nelėmė.

Galėtume mąstyti, kad įsitempę buvome, bet pradžioje mes kovėmės, net sugebėjome pirmąjį kėlinį laimėti. Optimizmo yra, manau, kad namuose kausimės. Nėra kito kelio. Rankų nenuleisime jokiu būdu. Tas pirmas kėlinys tikrai taip maloniai nuteikė, bet po keitimų išsibalansavome, gavome 0:10 atkarpą ir kai gauni išvykoje tokią atkarpėlę... tai jau sudėtinga. Bandysime nekartoti klaidų.

Ar buvome pasiruošę? Manau, kad nebuvome. Normalią treniruotę atrodo vakar atlikome, Anthony Irelandas grįžo pilnu ritmu. Treniruotėje turėjome 10 žaidėjų. Man maloniau, bet reikia suprasti, kad Anthony pirmą įėjimą labai prastą turėjo. Neaišku, kaip su Doviu Bičkauskiu. Čiurną patempė. Šiais metais daugiau septynių mes nelabai išstenime aikštelėje“, – dėstė treneris.

Ž. Urbonas pabrėžė, jog net 9 taškus šiame susitikime įmetė įprastai rezultatyvumu nespindintis Artūras Jomantas, kuris sumetė visus savo metimus (3/3 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai).

„Kai Jomantas pataiko... tai čia jau laimėti sudėtinga. Tritaškius, dvitaškius... jis ne iš po krepšio, o iš perimetro visus taškus susirinko, kur visos komandos prieš jį rizikuoja. Tikrai sunku buvo, spaudėme, padėjome kitur, o tą 10 taškų skirtumą pridėjo tikrai Artūras. Su tuo jį reikia pasveikinti, matyt dirbo vaikis, išlaukė savo situacijos“ – sakė Ž. Urbonas.

„Juventus“ vairininko žodžiams atsaką davė „Lietuvos ryto“ strategas Rimas Kurtinaitis, kuris neigė stereotipus ir teigė, jog šį sezoną „Betsafe-LKL“ čempionate 22 proc. taiklumu iš toli atakuojantis A. Jomantas yra neblogas metikas.

„Žmogus pasiruošęs. Jei jauti pasitikėjimą, nes tu esi pasiruošęs, tai automatiškai ateina ir sėkmė. Jomantas nėra blogiausias metikas. Jis nėra metikas, bet jis gali pataikyti. Mes jo metimų skaičių kontroliuojame, bet jei jis laisvas, mes niekada jo nestabdome.

Jei pasižiūrėtume statistiką tritaškių viso sezono, Artūras tikrai nebus paskutinis su savo pataikymu, tik kad daug jis nemeta. Vieną dieną vieną, kitą dieną gali nemesti. Jo pataikymas nėra blogas, tik visiems kažkaip susidarė toks stereotipas, kad jis negali pataikyti. Jis gali pataikyti, jis geras žaidėjas“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

„Lietuvos ryto“ treneris džiaugėsi, jog pirmajame ketvirtfinalio serijos mače jo auklėtiniai buvo itin energingi ir atsidavę.

„Esu patenkintas komandos žaidimu ir atsidavimu. Gal pradžia buvo sunkoka, bet mes naudojome maksimumą energijos visas 40 minučių, todėl palaužėme varžovus fiziniu pasiruošimu. Taip pat puolimas sudirbo mūsų. Mums buvo svarbu įmesti, mes ir įmetėm. Viskas gerai, džiaugiuosi rungtynėmis ir savo vaikinais.

Mes patys irgi vargom pirmajame kėlinyje, kai varai jiems nepalankų greitį, jiems yra sudėtinga žaisti. Mes šiandien stengėmės tai padaryti ir mums tai pavyko. Mes turime pasiruošę planą prieš Dovį Bičkauskį. Aišku, norėtųsi ir Kupšą sustabdyti labiau, bet prie šito žaidimo, kai turime plius 20 taškų, Kupšo taškai per daug žalos nepadarė.

Visi atidirbome, visi 10 žmonių, gal Egidijus žaidė mažiau, bet kitose rungtynėse, jei viskas gerai klostysis, mes po truputėlį įvesim jį į rotaciją. „Juventus“ gera komanda. Irelandas dar ne geriausioje savo formoje po tokios ilgos pertraukos. Tai labai pavojingas žaidėjas. Utenoje varžovai visada žaidžia geriau. Jei jie namuose duos mums mūšį, bus smagu“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)