Į antrąjį geriausią 2017-2018 m. turnyro penketuką pateko sunkusis „Žalgirio“ krašto puolėjas, komandos kapitonas Paulius Jankūnas ir ekipos įžaidėjas, kanadietis Kevinas Pangosas.

Kartu su dviem žalgiriečiais į šį penketuką išrinkti dar trys gynėjai – rusas Aleksejus Švedas (Maskvos srities „Chimki“), ispanas Sergio Rodriguezas (Maskvos CSKA) ir graikas Vassilis Spanoulis (Pirėjo „Olympiakos“).

The All-EuroLeague Second Team 👏 Full of players making history!@P_Jankunas13@KPangos@SergioRodriguez@Shved23
Vassilis Spanoulis pic.twitter.com/CGF15OQ9nj— EuroLeague (@EuroLeague) May 11, 2018

75 proc. balsų šiuose rinkimuose priklausė žiniasklaidai, 25 proc. – krepšinio sirgaliams.

P. Jankūnas ir K. Pangosas į šį penketuką išrinkti pirmą kartą. Apskritai nuo 2006-ųjų jie tapo pirmasiais „Žalgirio“ žaidėjais, sulaukusiais tokio įvertinimo. 2006-aisiais į antrąjį Eurolygos penketuką buvo išrinktas Darjušas Lavrinovičius.

34-erių P. Jankūnas Eurolygoje žaidžia jau 15 sezoną ir jis puolėjui yra vienas sėkmingiausių. Vidutiniškai per rungtynes puolėjas renka po 11,4 taško, 4,9 atkovoto kamuolio ir 13,9 naudingumo balo.

P. Jankūnas šį sezoną jau buvo išrinktas naudingiausiu gruodžio mėnesio Eurolygos žaidėju (MVP).

25-erių K. Pangosas vidutiniškai renka po 12,7 taško, 6 rezultatyvius perdavimus ir 14,1 naudingumo balo. Pagal tritaškių pataikymą (47,1 proc.) kanadietis yra 11-as turnyre. Pagal rezultatyvių perdavimų vidurkį apskritai antras Eurolygoje.

Antrą sezoną „Žalgiryje“ žaidžiantis gynėjas buvo vienintelis komandos krepšininkas 2017-2018 m. pirmenybėse visas rungtynes pradėjęs starto penkete.

Primename, kad į pirmąjį geriausių Eurolygos žaidėjų simbolinį penketą buvo išrinkti graikas Nickas Calathesas (Atėnų „Panathinaikos“), prancūzas Nando De Colo (Maskvos CSKA), slovėnas Luka Dončičius (Madrido „Real“), gruzinas Tornike Šengelija (Vitorijos „Baskonia“) ir čekas Janas Vesely (Stambulo „Fenerbahce“).

Eurolygos sezono naudingiausias krepšininkas (MVP) bus paskelbtas kitą savaitgalį, gegužės 18-20 d. Belgrade vyksiančių Finalo ketverto varžybų metu.

The semi-finals are set...

May 18th

18:00 (CEST) @FBBasketbol@bczalgiris
21:00 (CEST) @cskabasket@RMBaloncesto#F4GLORY pic.twitter.com/NyHt1pnOJ2

— EuroLeague (@EuroLeague) May 2, 2018


Kam atiteks Aleksandro Gomelskio vardo sezono trenerio titulas ir Gianluigi Porelli vardo titulas, skiriamas geriausiam sezono Eurolygos vadybininkui, bus paskelbta jau čempionatui pasibaigus.

Vienu iš realiausių kandidatų laimėti geriausio sezono trenerio titulą yra laikomas „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)