Praėjusių metų rugpjūtį per kontrolines rungtynes su Belgija S. Llullui plyšo dešinio kelio kryžminiai raiščiai.

Viena ryškiausių Europos krepšinio žvaigždžių praleido ne tik Europos čempionatą, bet ir didžiąją dalį 2017-2018 m. klubinio sezono.

Ant parketo Eurolygoje S. Llullas vėl grįžo tik balandžio 25-ąją, per antrąsias ketvirtfinalio rungtynes su Atėnų „Panathinaikos“.

Esu įsitikinęs, kad arena bus pilna lietuvių ir turkų fanų. „Fenerbahče“ komanda turi kiek daugiau patirties, gina čempionės titulą, bet tokiose rungtynėse buvimas favoritu pernelyg nieko nereiškia.
Sergio Llullas

Emocingai Madrido gerbėjų sutiktas gynėjas pamažu įsibėgėja – per pirmas žaistas rungtynes pelnė 8, per antras – 11 taškų, formą atgauti jam padeda ir žaidimas Ispanijos čempionate.

„Esu labai patenkintas, kad pavyko sugrįžti ir prisidėti prie komandos patekimo į Finalo ketvertą. Tai buvo vienas iš mūsų tikslų sezono pradžioje, jį jau įgyvendinome. O dabar mėginsime mėgautis krepšiniu ir nuveikti kažką daugiau“, – teigia S. Llullas, kurio atstovaujamas „Real“ klubas gegužės 18-ąją Finalo ketverto pusfinalyje kovos su Maskvos CSKA.

„Tai bus sekinančios rungtynės. CSKA dominavo reguliariajame sezone, turi puikią, atletišką sudėtį, gerai ginasi. Mums reikės žaisti be klaidų, jei norime įveikti šį barjerą“, – pažymi gynėjas.

Kalbėdamas su ispanų žiniasklaida S. Llullas išsakė nuomonę ir apie kitas pusfinalio rungtynes, kuriose Kauno „Žalgiris“ susirems su Stambulo „Fenerbahče“. Anot snaiperio, turkai yra šios poros favoritai, tačiau Finalo ketverto sistema tokia, kad ta „stipresnės komandos“ etiketė nereiškia nieko.

„Abi komandos iki dabar turėjo puikų sezoną. „Žalgiriui“ patekimas į Finalo ketvertą apskritai yra didelis pasiekimas. Ir dabar Kauno komanda pabandys sužaisti ne favorito korta – „Žalgiris“ į aikštę žengs vedamas emocijų“, – mano S. Llullas.

„Esu įsitikinęs, kad arena bus pilna lietuvių ir turkų fanų. „Fenerbahče“ komanda turi kiek daugiau patirties, gina čempionės titulą, bet tokiose rungtynėse buvimas favoritu pernelyg nieko nereiškia“, – įsitikinęs jis.

„Real“ sporto klubas šį sezoną turi unikalią galimybę laimėti ne tik prestižiškiausią Europoje krepšinio, bet ir futbolo turnyrą.

Prabėgus savaitei po Eurolygos finalo ketverto, Kijeve vyks lemiamos UEFA Čempionų lygos rungtynės, kur Cristiano Ronaldo vedamas „Real“ klubas kovos dėl trečiojo trofėjaus iš eilės. Ispanų varžovai šį kartą bus „Liverpool“ futbolininkai.

Anot kartą Eurolygą jau laimėjusio S. Llullo, dviguba „Real“ pergalė būtų istorinė, ir tokia galimybė dar labiau motyvuoja ekipos krepšininkus.

„Būtų tiesiog neįtikėtina, istorinis pasiekimas. Nė vienas klubas tą patį sezoną iki šiol nėra iškovojęs ir prestižiškiausio futbolo, ir krepšinio trofėjaus. Tikrai bandysime tai padaryti, mūsų sirgaliai to nusipelnė. Ir mus į priekį šis žinojimas stums dar labiau“, – konstatuoja S. Llullas.

Susidomėjimas Finalo ketvertu Belgrade bus labai didelis. Eurolyga paskelbė, kad pasižiūrėti gegužės 18-20 d. vyksiančių varžybų atvyks daugybė Europos krepšinio legendų.

Pranešama, kad Serbijos sostinėje viešės Theodoras Papaloukas, Joe Arlauckas, Ramūnas Šiškauskas, Nikola Vujčičius, Matjažas Smodišas, Mirsadas Turkčanas, Ibrahimas Kutluaytus, Nikola Vujčičius garsus treneris Dušanas Ivkovičius. Į Serbiją skristi turėtų ir Arvydas Sabonis.

Donovanas Mitchellas

Pažymėtina, kad arenoje viešės ne tik Europos krepšinio garsenybės. Apie savo pasirengimą vykti į Serbiją paskelbė ir kylanti NBA žvaigždė, Jutos „Jazz“ gynėjas Donovanas Mitchellas, pretenduojantis tapti šio sezono lygos naujoku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)