Šiame sezone „Lietuvos rytas“ ir Utenos „Juventus“ ekipos susitiko keturis kartus LKL reguliariajame sezone bei Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje.

Sezono pradžioje rugsėjį Utenoje pergalę 82:75 pasiekė „Lietuvos rytas“, lapkritį sostinės klubas laimėjo 83:70, kovo 10-ą Utenoje vilniečiai nugalėjo 104:92, po mėnesio balandį „Lietuvos rytas“ iškovojo pergalę 78:75.

Ypač dramatiškai mačas klostėsi KMT ketvirtfinalyje. Daug diskusijų sukėlusioje rungtynių pabaigoje 91:88 pergalę išplėšė Vilniaus klubas.

Anot sostinės ekipos stratego, paprasta nebus ir LKL ketvirtfinalyje.

– Šiame sezone „Juventus“ ekipą įveikėte penkis kartus, ar tai parankus varžovas „Lietuvos ryto“ ekipai?

– Reikia pripažinti, kad tai nėra paranki komanda mums. Ypač sunkiai klostėsi akistata Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje, kai prireikė ir pratęsimo.

Pavasarį varžovus buvo praretinusios traumos. Ir dabar nežinome, ar žais Irelandas, kuris lyg ir turėtų pasirodyti ant parketo, bet vis nerungtyniauja.

Neturėdami daug žaidėjų krepšininkai nebijo rizikuoti, nes keitimų lygiaverčių nėra ir tai duoda daugiau pasitikėjimo savo jėgomis.

Varžovai dažnai naudoja zoninę gynybą ir jeigu nepataikai, turi problemų. LKL reikia su visais žaisti. Visi mačai su „Juventus“ buvo sunkūs. Nėra palankus varžovas, bet oponento nepasirinksi.

– Mindaugas Kupšas demonstruoja puikią sportinę formą, kokį įspūdį palieka jums šis „Juventus“ aukštaūgis?

– Dėmesio vertas žaidėjas, pastauoju metu tikrai gerai žaidžiantis. Gali pridaryti bėdų mums po krepšiu, nes mums trūksta šiek tiek centimetrų po krepšiu.

Jau ankstesnėse akistatose turėjome vargo su Mindaugu.

– Kurioje LKL ketvirtfinalio poroje tikitės daugiausiai intrigos?

– Manau, bus įdomi „Lietkabelio ir „Šiaulių“ akistata, nebus lengva ir mums, tam pačiam „Žalgiriui“ reikės žaisti. Visiems teks kovoti, niekas lengvai pergalių nedalins.

– Laurynui Biručiui skirtas šio LKL sezono MVP titulas, ar pritartumėte dėl šio sprendimo lygai?

– Taip, jis vertas tokio įvertinimo. Nedaug kas planavo, kad „Šiauliai“ kils taip aukštai reguliariajame sezone. Nemažai šioje vietoje ir Donato Sabeckio nuopelnas, jis sukuria palankias progas Laurynui pasižymėti.

– Po reguliaraus sezono iki atkrintamųjų – beveik dviejų savaičių pertrauka.Ar tai neišmuša žaidėjų iš rungtynių ritmo? Be to, yra nuomonių, kad reiktų reguliariajame sezone mažinti rungtynių skaičių, ką manote apie tai?

– Dėl to mes ir žaidėme draugiškas rungtynes su Panevėžio „Lietkabeliu“, kad pajustume žaidimo skonį. Ta pertrauka gali turėti įtakos komandos žaidimui, tačiau yra ir tokių ekipų, kurioms ši pauzė yra palanki: tai laikas išsigydyti traumas, susistyguoti gretas prieš atkrintamąsias.

Aišku, keturių ratų čempionate su kiekvienu varžovu žaidi keturis kartus. Bet geriau žaisti daugiau susitikimų nei treniruotis.

Tik „Žalgiriui“ tai nėra palanku, nes jis turi daug Eurolygos mačų, būna, kad per savaitę turi trejas rungtynes. Klubai padeda „Žalgiriui“ – dabar nukėlė vieną ketvirtfinalio mačą.

Manau, kad rungtynių reikia ir žmonėms įdomu, geros transliacijos, visi laukia krepšinio. Džiaugėsi pažįstami, kai vieną savaitę kone kiekvieną dieną vyko rungtynės. Mano manymu, kad gera linkme juda Lietuvos krepšinis.

– Kaip vertinate „Žalgirio“ šansus Eurolygos Finalo ketverte?

– Labai gerai. Prireiks gal šiek tiek sėkmės, bet manau, kad „Žalgiriui“ yra įveikiama „Fenerbahče“ ekipa. Kauno ekipai reikia naudotis šiuo šansu. Žaidimo stiliumi ir lygiu ji niekuo nenusileidžia varžovams.

– Buvo pranešimas apie „Lietuvos ryto“ norą apgyvendinti visus krepšininkus viename name ar rajone, ką manote apie šią idėją? Kurį aukštą jūs pasirinktumėte?

– Tai daroma žaidėjų patogumui, ieškoma tokių variantų, kad šalia būtų ir vaikų darželiai, ir nereikėtų laiko gaišti kamščiuose. Nėra paprasta, bet reikia tik sveikinti tokią klubo iniciatyvą.

Aš pasirinkčiau greičiausiai pirmą aukštą (šypsosi).

***

Žvelgiant į komandų lyderius – „Juventus“ gretose išsiskiria Mindaugas Kupšas. Paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse su „Žalgiriu“ M. Kupšas pelnė 21 tašką, atkovojo 14 kamuolių, blokavo net 5 metimus ir surinko net 37 naudingumo balus.

Aukštaūgis vidutiniškai per mačą LKL kovose renka po 13,4 taško bei 17,9 naudingumo balo.

Rezultatyvumu M. Kupšą lenkia tik Anthony Irelandas (14,2 taško per mačą).

„Lietuvos ryto“ gretose statistikos grafose išsiskiria Rokas Giedraitis, renkantis po 13,8 naudingumo balo ir po 12,3 taško per mačą.

„Lietuvos ryto“ ir „Juventus“ serijos tvarkaraštis:

05 11 d. 19:00 val. „Lietuvos rytas“ – „Juventus“

05 14 d. 18:50 val. „Juventus“ – „Lietuvos rytas“

05 19 d. 17:20 val. „Lietuvos rytas“ – „Juventus“

05 22 d. 18:45 val. „Juventus“ – „Lietuvos rytas“ (jei reikės)

05 25 d. 18:50 val. „Lietuvos rytas“ – „Juventus“

Penktadienį ketvirtfinalio seriją pradės ir Klaipėdos „Neptūnas“ bei Pasvalio „Pieno žvaigždės“.

Šeštadienį į kovą kils Kauno „Žalgiris“ ir Kėdainių „Nevėžis“ bei Panevėžio „Lietkabelis“ ir „Šiauliai".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)