„Mano galvoje – tik būsima pusfinalio akistata prieš Kauno „Žalgirį“. Nieko daugiau“, – eurohoops.net svetainei prisipažino Ž. Obradovičius.

„Fenerbahče“ Eurolygos reguliariajame sezone užėmė 2-ą vietą (21 pergalė, 9 nesėkmės) ir į priekį praleido tik Maskvos CSKA. Pakeliui Finalo ketverto link Stambulo ekipa ketvirtfinalyje 3-1 pranoko Vitorijos „Baskonia“ krepšininkus.

Ž. Obradovičius neturi kuo skųstis kalbant ir apie vietinio fronto kovas: Turkijos aukščiausioje lygoje likus turui iki reguliaraus sezono pabaigos Stambulo ekipa tvirtai žengia pirmoje vietoje (26/3).

„Svarbu suprasti, kad po praėjusių metų Ekpe Udoh ir Bogdanas Bogdanovičius paliko mus dėl NBA, sparnus pakėlė kiti žaidėjai, tačiau papildė nauji penki krepšininkai. Dabar galiu pasakyti, kad esame laimingi – pokyčiai komandoje buvo tikslingi“, – apie šio sezono pasikeitusią ekipą kalbėjo jos strategas.

Jis sunkiai dirba ir matome to rezultatus. „Žalgiris“ žaidžia pagal jo charakterį, jis puikiai valdo komandą, tad pasikartosiu, esu laimingas, kad susitiksime Belgrade.
Željko Obradovičius

„Tačiau svarbiausios kovos – prieš akis: Eurolygos finalo ketvertas ir lemiamos Turkijos čempionato rungtynės“, – pridūrė „Fenerbahče“ vedlys, Stambulo klubui vadovaujantis nuo 2013-ųjų.

Įdomu tai, kad krepšinio specialistas pažįsta visus į Finalo ketvertą savo ekipas atvedusius strategus.

Šarūną Jasikevičių jis treniravo Atėnų „Panathinaikos“ klube, Pablo Laso serbo nurodymų klausė 1995-1997 m. Madrido „Real“ klube.

Atėnuose net 13 metų Željko darbavosi petys į petį kartu su dabartiniu maskviečių vedliu Dimitriu Itoudžiu, kuris „Panathinaikos“ ekipoje buvo serbo dešinioji ranka.

„Esu laimingas, kad jie visi – Finalo ketverte. Gerai praleisime laiką Belgrade“, – nusišypsojo Ž. Obradovičius, kuris darkart pakartojo, kad jo visiškai nenustebino toks staigus Šarūno Jasikevičiaus progresas ir šuolis į Europos krepšinio strategų elitą.

„Tikiu, kad kiekvienas geras krepšininkas turi galimybę tapti puikiais strategais, tai priklauso nuo laiko ir nuo aplinkybių“, – teigė Ž. Obradovičius.

„Šaras demonstruoja, kad puikiai supranta krepšinį, savo intelektu lenkia kur kas labiau patyrusius strategus.

Jis sunkiai dirba ir matome rezultatus. „Žalgiris“ žaidžia pagal jo charakterį, jis puikiai valdo komandą, tad pasikartosiu, esu laimingas, kad susitiksime Belgrade“, – teigė Ž. Obradovičius.

Eurolygos finalo ketverto varžybos vyks jau kitą savaitgalį – gegužės 18-20 dienomis Serbijos sostinėje Belgrade. Didžiausiu sezono netikėtumu tapęs „Žalgiris“ pirmajame pusfinalyje susirems su nugalėtojos titulą ginančia Stambulo „Fenerbahče“ ekipa, o antrajame pusfinalyje CSKA išmėgins jėgas su Madrido „Real“.

Primename, kad šiame Eurolygos sezone abi ekipos pasidalino po pergale. Pirmojo rato dvikovoje „Žalgiris“ praėjusių metų pabaigoje išplėšė pergalę minimaliu skirtumu – 90:89. Tuomet pergalę garantavo fantastiškas Artūro Milaknio tritaškis besibaigiant rungtynėms.

Antrame rate Kaune Stambulo klubas pasiekė revanšą 85:78.

Jei „Fenerbahče“ – etatinė Eurolygos finalinių kovų dalyvė ir praėjusio sezono čempionė, „Žalgiris“ į Finalo ketvertą pateko po labai ilgos pertraukos – prieš tai tokias aukštumas turnyre kauniečiai buvo pasiekę 1999-aisiais, kai tapo čempionais.

Pusfinalio mačą „Žalgirio“ vyrai žais gegužės 18 dieną (penktadienį) 19.00 val. Lietuvos laiku.

Medalių dalyba vyks gegužės 20 dieną (sekmadienį): mažasis finalas – 18.00 val., o kova dėl čempionų titulo – 21.00 val.

Kauno "Žalgiris" ir Stambulo "Fenerbahče"
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)