Metų pradžioje viso pasaulio dėmesį pritraukęs „Vytautas“ trečiadienį atrodė tarsi nukamuotas pagirių po kelis mėnesius trukusio ažiotažo.

Prieniškiai prieš paskutines sezono rungtynes atsisveikino su savo legionieriais Rashaunu Broadusu, Denisu Lukašovu ir Kervinu Bristoliu, kiek anksčiau komandą paliko LiAngelo Ballas ir LaMelo Ballas.

Į Kauną atvyko tik aštuoni „Vytauto“ krepšininkai, tarp jų – ir iki tol beveik nerungtyniaudavęs 18-metis Bartas Aleksandravičius, kuris trečiadienį pelnė pirmuosius savo taškus LKL.

Negana to, komandai negalėjo vadovauti į užsienį asmeniniais reikalais išvykęs treneris Virginijus Šeškus, kurį pavadavo ilgametis asistentas, žalgiriečio Martyno Arlausko tėvas Mindaugas Arlauskas.

Sezono pabaigoje „Vytauto“ gretose kilusį pakrikimą trečiadienį geriausiai simbolizavo faktas, kad aprangą prieš rungtynes suplėšęs Regimantas Miniotas žaidė vilkėdamas traumuoto komandos draugo Martyno Linkevičiaus marškinėlius.

„Vytautui“ tai galėjo būti paskutinės rungtynės LKL. Komandą sezoną baigė paskutinėje 10-oje vietoje ir paliks lygą, jei LKL licenciją gaus jos siekiantis Šakių „Vytis“.

Tuo metu reguliaraus sezono nugalėtojų titulą iš anksto užsitikrinęs „Žalgiris“, besiruošiantis kitą savaitę laukiančiam Eurolygos finalo ketverto turnyrui, šiose rungtynėse patausojo Paulių Jankūną, Antaną Kavaliauską ir Artūrą Milaknį.

Šarūnas Jasikevičius suteikė nemažai progų komandos jaunimui: daugiau nei po 20 min. ant parketo praleido M. Arlauskas, Gytis Masiulis, Paulius Valinskas, Martynas Sajus. 16 min. žaidė ir neseniai įregistruotas Rokas Jokubaitis.

Treniruočių pobūdžio akistatoje pasipriešinimo Lietuvos čempionai nesutiko – pergalė 57 taškų skirtumu yra didžiausia „Žalgiriui“ šiame LKL sezone.

Savo rezultatyvumo rekordą pirmenybėse pasiekė M. Sajus, pelnęs 14 taškų. Asmeninį rekordą pagerino ir G. Masiulis, atkovojęs 12 kamuolių ir taip pat pridėjęs 14 taškų.

Savo ruožtu, „Vytautui“ tai buvo pačios nerezultatyviausios rungtynės šiame sezone.

„Žalgiris“: Aaronas White‘as 16 (6/6 dvit., 6 atk. kam.), Paulius Valinskas 15, Gytis Masiulis (12 atk. kam., 23 n.b.) ir Martynas Sajus po 14, Edgaras Ulanovas 12, Axelis Toupane‘as 9.

„Vytautas“: Egidijus Dimša 13 (5 atk. kam.), Eigirdas Žukauskas, Edvinas Šeškus (5 rez. perd.) ir Paulius Ivanauskas po 9, Justas Sinica 5.

Atkrintamosios varžybos prasidės penktadienį, kai Klaipėdos „Neptūnas“ priims Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (18.50 val.) ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ žais su Utenos „Juventus“ (19 val.).
Šeštadienį į kovą ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių stos „Žalgiris“ ir Kėdainių „Nevėžis“ (17.20 val.) bei Panevėžio „Lietkabelis“ ir „Šiauliai“ (17.20 val.).

Galutinė LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškai):

1.ŽALGIRIS32432
2.LIETUVOS RYTAS30630
3.NEPTŪNAS251125
4.LIETKABELIS201620
5.ŠIAULIAI162016
6.PIENO ŽVAIGŽDĖS142214
7.JUVENTUS132313
8.NEVĖŽIS122412
9.DZŪKIJA102610
10.VYTAUTAS8288
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)