Lietuvos čempionai bandys prisidėti prie augančio danų susidomėjimo krepšiniu, kvies geriausius jaunuosius Danijos talentus į „Žalgirio“ organizuojamas krepšinio stovyklas, o vesti seminarų ir treniruočių į Daniją bus siunčiami savo darbą išmanantys treneriai.

„Su danais susirašinėjome gana ilgai, žinome, kad jie nori augti ir tobulėti krepšinyje, tad tai ir bandysime padėti įgyvendinti“, – padėjęs parašą ant bendradarbiavimo sutarties kalbėjo „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas.

Tuo tarpu Danijos krepšinio federacijos sporto direktorius Steenas Guido tryško džiaugsmu ir vylėsi, kad ši draugystė duos visokeriopos naudos Danijos krepšiniui.

„Mums tai reiškia tikrai daug. Ieškojome patikimo partnerio, iš kurio galėtume daug ko išmokti. Lietuvos krepšinis, ir ypač „Žalgiris“, yra vieni geriausių pavyzdžių visoje Europoje. Bendradarbiavimą planuojame pradėti krepšinio stovyklomis, trenerių apsikeitimais.

Taip pat tikimės kuo daugiau pasisemti iš gerai vertinamos „Žalgirio“ organizacijos. Jei turėsime talento ir potencialo, būtų puiku, jei ateityje mūsų jaunieji krepšininkai papildytų „Žalgirio“ dublerių komandą bei taip įsilietų į šią sistemą“, – sakė S.Guido.

S.Guido ir „Stenhus“ krepšinio akademijos vadovas Jesperas Sorensonas jau ne kartą yra lankęsi „Žalgirio“ arenoje, kur stebėjo žalgiriečius pasirodymus tiek Eurolygos, tiek „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

Prasidėjusio bendradarbiavimo koordinatoriumi bus „Žalgirio“ garbę praeityje gynęs krepšininkas Gediminas Navickas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)