CSKA visuomet garsėjo galingu puolimu, tačiau dabar Rusijos čempionų komandoje viskas prasideda nuo gynybos, o ją cementuoja būtent K. Hinesas. Su vidurio puolėju aikštėje CSKA per 100 atakų vidutiniškai praleidžia 93,7 taško, be jo – 119,5. Skirtumas įspūdingas – 25,8 taško.

26 rungtynėse, kurios žaidė amerikietis, K. Hineso oponentai vidurio puolėjo pozicijoje vidutiniškai pelnė tik 6,4 taško. CSKA žaidėjas taip pat pirmauja tarp Eurolygos „centrų“ pagal perimtus kamuolius – vidutiniškai 1,1 per rungtynes.

Amerikietis savo dominavimą gynyboje patvirtino ir pakildamas į visų laikų Eurolygos 4 vietą pagal blokuotus metimus (180).

K. Hinesas yra trečias žaidėjas Eurolygos istorijoje, laimėjęs Geriausiai besiginančio žaidėjo prizą daugiau nei kartą. Šiame sąraše jis prisidėjo prie Dimitrio Diamantidžio (2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011) ir Bryanto Dunstono (2014, 2015).

Tai jau ketvirtas kartas, kai Geriausiai besiginančio žaidėjo titulą laimi CSKA komandos narys. Prieš tai apdovanoti buvo Viktoras Chriapa (2010) ir Andrejus Kirilenka (2012).

Geriausiai besiginančio žaidėjo apdovanojimas – tik vienas iš Eurolygos individualių trofėjų. Pirmasis šį sezoną buvo pagerbtas Maskvos srities „Chimki“ variklis Aleksejus Švedas. Rusui atiteko Alphonso Fordo rezultatyviausio žaidėjo prizas. Antradienį Kylančios žvaigždės apdovanojimą antrus metus iš eilės gavo Madrido „Real“ talentas Luka Dončičius.

Artimiausiu metu paaiškės simboliniai geriausi Eurolygos penketukai, o MVP prizininkas paaiškės per finalo ketverto varžybas Belgrade.

Finalo ketverto pusfinalyje gegužės 18 dieną Maskvos CSKA kovos su Madrido „Real“ krepšininkais, o Kauno „Žalgiris“ susigrums su titulą ginančia Stambulo „Fenerbahče“ ekipa. Finalas ir dvikova dėl 3 vietos numatyta gegužės 20 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)