33-ejų vidurio puolėjas iš Graikijos pripažino, kad šį sezoną sostinės komandai prieš Utenos „Juventus“ žaisti visuomet yra nelengva, tačiau žaidėjai yra susikoncentravę būsimosioms ketvirtfinalio kovoms ir ruošiasi šiam pavojingam varžovui.

L. Mavrokefalidis taip pat aptarė būsimas užduotis prieš atkrintamąsias, varžovų gretose spindint Mindaugui Kupšui bei raktus į pergalę.

– Turėjote dvi laisvas dienas po reguliariojo sezono finišo gegužės 2-ąją. Kaip išnaudojote laisvalaikį?

– Žinote, graikai labai mėgsta kavą, todėl su šeima bei draugais aplankiau keletą restoranų ir mėgavausi šiuo gėrimu. Oras tomis dienomis buvo labai geras, todėl daug vaikščiojau po Vilniaus centrą.

– Kam skyrėte daugiausiai dėmesio treniruotėse besiruošdami atkrintamosioms varžyboms?

– Esame visiškai susikoncentravę būsimajam varžovui – Utenos „Juventus“. Suprantame, kad šį sezoną su jais mums žaisti buvo nelengva, todėl stengiamės tinkamai pasiruošti. Taisome klaidas bei ruošiamės žaisti prieš jų aikštės gynybą.

– Antradienį laukia draugiškos rungtynės su Panevėžio „Lietkabeliu“. Kokios paskutinės užduotys bus atliekamos šiame mače prieš svarbiausias sezono kovas?

– Bandysime pasitikrinti bei įsivertinti savo sportinę formą. Tokios rungtynės reikalingos, kad pajaustume žaidybinį ritmą ir būtum pasiruošę penktadienio kovai.

– Kokios sportinės formos šiuo metu yra „Lietuvos rytas“?

– Manau, kad esame geros formos, tačiau turime ir kelis traumuotus žaidėjus. Viską pamatysime rungtynėse, nes labai sunku vertinti pagal treniruotes.

– Reguliariojo sezono metu matėme ne vieną atkaklią dvikovą su Utenos „Juventus“. Kuo ši komanda išsiskiria iš kitų „Betsafe-LKL“ ekipų?

– Ko gero ši komanda mums tiesiog nėra paranki pagal mikrodvikovas tarp kai kurių žaidėjų. Kita vertus, viskas priklauso nuo mūsų pačių. Turime būtų visiškai susikoncentravę ir labiau norėti pergalės nei jie.

– Kaip jau minėjote, būsimieji varžovai mūsų komandai pridarydavo nemažai problemų naudodami aikštės gynybą. Kaip geriausia pulti prieš tokią sistemą?

– Norint įveikti „zoną“ reikia tiesiog pataikyti tolimus metimus. Kamuolys turi judėti ir bent jau vienas krepšininkas per 24 sekundes tikrai atsilaisvins. Jam beliks tik pataikyti savo metimą.

– „Juventus“ ekipoje jums ko gero teks pasigrumti ir su vidurio puolėju Mindaugu Kupšu. Kuo šis „centras“ pavojingas ir kokiais būdais mūsų ekipa gali jį sustabdyti?

– Prieš jį tikrai lengva nebūna. Mes neturime tokio tvirtai fiziškai sudėto bei aukšto žmogaus. Kita vertus, jeigu gynyboje mums prieš jį yra sunku – galime atsigriebti puolime. Reikia nebijoti prieš jį atakuoti.

– Jūsų nuomone, kokie bus raktai į pergalę rungtynėse su „Juventus“?

– Atkrintamosiose varžybose krepšinis visai kitoks. Kai kurie krepšininkai tiesiog laukia šio etapo ir savo žaidimą perkelia į kitą lygį. Raktai į pergalę? Privalome pataikyti savo tolimus metimus, gerai apsiginti vienas prieš vieną bei laimėti atkovotų kamuolių dvikovą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)