Eurolygos teisėjų aštuntukas, teisėjausiantis Finalo ketverte: Matej Boltauzer iš Slovėnijos, Danielis Hierrezuelo (Ispanija), Eliasas Koromilas (Graikija), Luigi Lamonica (Italija), Olegs Latisevs (Latvija), Robertas Lottermoseris (Vokietija), Sretenas Radovičius (Kroatija) ir Borisas Ryžykas (Ukraina).

Verta pažymėti, kad italas Luigi Lamonica ir ukrainietis Borisas Ryžikas teisėjavo trečiosioms Eurolygos ketvirtfinalio rungtynėms, kurias „Žalgiris“ laimėjo 80:60.

R. Lottermoseris švilpė pirmąjai OLY ir „Žalgirio“ akistatai, kurią Kauno ekipa laimėjo 87:78.

Latvis O. Latisevs vadovavo antrąjam mačui, kurį „Žalgiris“ pralaimėjo 68:79.

Tačiau kalbant apie šias rungtynes, Eurolygos finalo ketverto kovose nebus dažnai tuo metu linksniuoto Saša Puklo iš Slovėnijos.

Primename, kad prieš tas rungtynes Pirėjuje palaikantieji „Žalgirį“ baiminosi, kad įsprausti į kampą kitą režimą įjungs ne tik OLY žaidėjai, bet ir arbitrai.

„Saša Puklas yra didžiausios Eurolygos numylėtinės šeštasis žaidėjas. Palaukime jo švilpukų“, – žaliai baltus tada įspėjo ir Atėnų „Panathinaikos“ stovykla.

Keistų švilpukų ilgai laukti nereikėjo, o po pralaimėto mačo Šarūnui Jasikevičiui teliko konstatuoti, kad jo ekipa negavo jokios pagarbos iš teisėjų pusės.

Tačiau gerus prisiminimus turėtų kelti ir Danielis Hierrezuelo, kuris vadovavo ketvirtam „Žalgirio“ ir OLY mačui, kurį žalgiriečiai laimėjo 101:91.

Kalbant apie arbitrų patirtį, net aštuonis kartus Eurolygos finalo ketverto kovose švilpė L. Lamonica, R. Lottermoseris ir B. Ryžykas, O. Latisevs teisėjavo septynis kartus, penkiskart Finalo ketverte teisėjavo D. Hierrezuelo.

Praėjusių metų Eurolygos finale teisėjavo teisėjavo D. Hierrezuelo, B. Ryžykas ir O. Latisevs.

S. Radovičius, O. Latisevs, R. Lottermoseris ir B. Ryžykas taip pat patirtį kaupė Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, be to, Ryžykas buvo vienas iš trijų arbitrų, švilpusių olimpiniame finale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)