Eurolygos finalo ketverto varžybos nenumaldomai artėja. Jos jau kitą savaitgalį – gegužės 18-20 dienomis vyks Serbijos sostinėje Belgrade. Didžiausiu sezono netikėtumu tapęs „Žalgiris“ pirmajame pusfinalyje susirems su nugalėtojos titulą ginančia Stambulo „Fenerbahče“ ekipa, o antrajame pusfinalyje CSKA išmėgins jėgas su Madrido „Real“.

Vienas geriausių Europoje krepšinio specialistų puikiai pažįsta Šarūną Jasikevičių: serbas treniravo lietuvį dirbdamas Atėnų „Panathinaikos“ ekipoje.

Jūs tą galite aiškiai matyti: „Žalgirio“ žaidėjai žino, ką ir kaip daryti, o jų treneris puikiai kontroliuoja žaidimo gijas. Tai puikus krepšinio stilius.
Željko Obradovičius

„Žalgirio“ progresas šiame sezone daugelio vadinamas sensacingu ir netikėtu, tačiau Lietuvos klubo pergalės nestebina 58-erių „Fenerbahče“ stratego.

Interviu metu žurnalistas klausė apie Belgrade būsimą akistatą su Šarūnu Jasikevičiumi, turkų klubo treneris prasitarė tikėjęs lietuvio talentu dar tuomet, kai Šaras klausė jo nurodymų aikštėje.

„Tą aš sakiau dar jam žaidžiant krepšinį. Tai nėra staigmena man. Manau, kad daugelis geriausių žaidėjų, kurie dirba su didele aistra, gali būti ir puikiais treneriais“, – teigė Ž. Obdradovičius.

Serbas pritarė, kad „Žalgirio“ žaidimas, kaip ir „Fenerbahče“, yra puikus atskirų žaidimo elementų derinys.

„Jūs tą galite aiškiai matyti: „Žalgirio“ žaidėjai žino, ką ir kaip daryti, o jų treneris puikiai kontroliuoja žaidimo gijas. Tai puikus krepšinio stilius“, – Š. Jasikevičiaus darbo metodais žavėjosi Ž. Obradovičius, kuris jau tris dešimtmečius greta parketo vadovauja aukščiausio lygio komandoms ir tą daro išties labai sėkmingai.

Jo vadovaujamos komandos 9 kartus iškovojo Eurolygos čempionų titulą, tris kartus tapo Turkijos čempionu, 11 kartų – Graikijos pirmenybių nugalėtoju. Krepšinio specialisto titulų lentynoje – su tuometine Jugoslavijos rinktine 1996 m. iškovotas Atlantos olimpinių žaidynių sidabras, 1997-aisiais – Europos čempionų titulas, 1998 – pasaulio čempionato auksas.

Anot serbo, tik sunkus darbas ir atsidavimas leidžia žengti pergalių keliu. „Tu turi žinoti ką daryti ir kaip tą pasiekti. Aš iš tiesų myliu savo darbą ir esu laimingas. Tą stengiuosi perduoti savo treniruojamiems žaidėjams.

Siekiant sėkmės, svarbu pasikalbėti su žaidėju prieš darbą su juo. Aš esu dėmesį telkiantis treneris ir noriu paaiškinti savo koncepciją, darbo metodus ir ilgą kelią į sėkmę. Aš noriu perduoti savo strategiją, ko reikia, kad taptum čempionu ir turėtum sėkmingą sezoną. Man patinka kalbėtis su žaidėjais ir išgirsti jų nuomonę“, – savo sėkmės receptu dalinosi Ž. Obradovičius.

Sieja ypatingas ryšys

Vieno geriausių Europos krepšinio trenerių darbą iš arti stebintis Stambulo „Fenerbahče“ komandos generalinis vadybininkas Maurizio Gherardini pastebėjo, kad Š. Jasikevičius yra vienas iš nedaugelio, kuriems Ž. Obradovičius taip atsiveria.

„Manau, kad tai turėtų būti vertinama kaip ryšys tarp dviejų asmenybių. Tai nėra tik tam tikri žaidimo epizodai, juos vienija tikrai labai stiprus bendras ryšys, keičiantis jausmais, įspūdžiais.

Jų santykių neapibrėžčiau kaip mokytojo ir mokinio, labiau, kaip jaunesniojo ir vyresniojo brolių. Jie šiuos savo santykius sukūrė dar Šarui rungtyniaujant Željko treniruojamoje komandoje ir augino metai iš metų.

Iš savo pozicijų matau, jog Šarūnas yra vienas iš nedaugelio, kuriems Željko atsiveria ir noriai dalinasi savo patirtimi“, – apie dviejų specialistų draugystę kalbėjo M. Gherardini.

Primename, kad šiame Eurolygos sezone abi ekipos pasidalino po pergale.

Pirmojo rato dvikovoje „Žalgiris“ praėjusių metų pabaigoje išplėšė pergalę minimaliu skirtumu – 90:89. Tuomet pergalę garantavo fantastiškas Artūro Milaknio tritaškis besibaigiant rungtynėms.

Antrame rate Kaune Stambulo klubas pasiekė revanšą 85:78.

Jei „Fenerbahče“ – etatinė Eurolygos finalinių kovų dalyvė ir praėjusio sezono čempionė, „Žalgiris“ į Finalo ketvertą pateko po labai ilgos pertraukos – prieš tai tokias aukštumas turnyre kauniečiai buvo pasiekę 1999-aisiais, kai tapo čempionais.

Jau dabar aišku, kad pusfinalio mačą „Žalgirio“ vyrai žais gegužės 18 dieną (penktadienį) 19.00 val. Lietuvos laiku. Medalių dalyba vyks gegužės 20 dieną (sekmadienį): mažasis finalas – 18.00 val., o kova dėl čempionų titulo – 21.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)