„Barcelonos“ futbolo ekipa po metų pertraukos susigrąžino Ispanijos pirmenybių čempionės titulą, o sekmadienio vakarą patiektas šalies futbolo desertas – „El Clasico“ vadinamas mačas tarp katalonų ir Madrido „Real“ atstovų – baigėsi lygiosiomis 2:2.

Ta proga į tiesioginę „RAC1“ laidą pakviestas „Barcelonos“ prezidentas J. M. Bartomeu (nepainioti su Eurolygos vadovu Jordi Bertomeu) daugiau nei valandą kataloniškai aptarinėjo klubo realijas ir dalijosi savo mintimis apie laukiančius vasaros darbus.

Šarūnas buvo didis krepšininkas. O dabar jis jau yra puikus treneris, ką parodė su „Žalgiriu“ patekdamas į Eurolygos finalo ketvertą.
Josepas Maria Bartomeu

Nors beveik visi žurnalistų ir laidos klausytojų klausimai buvo susiję su „Barcelonos“ futbolo komandos sudėties formavimu ir prastu teisėjavimu per „El Clasico“ rungtynes, baigiantis transliacijai eilė atėjo ir krepšiniui.

„Į krepšinio sekciją vasario mėnesį atvyko ir iš Sito Alonso darbus perėmė Svetislavas Pešičius, kurį mes pažįstame iš jo pergalių. Ir jis tai patvirtino – niekas mūsų nelaikė favoritais laimėti Ispanijos taurę, tačiau jis su „Barcelona“ tai padarė įveikdamas „Real“, – apie komandai šiuo metu vadovaujantį 68-erių serbą palankiai atsiliepė 55-erių J. M. Bartomeu.

Tačiau kada baigiasi S. Pešičiaus sutartis su klubu ir ar jis galėtų likti Barselonoje kitą sezoną?

Į šiuos klausimus J. M. Bartomeu atsakė diplomatiškai.

„S. Pešičiaus sutartis baigiasi birželį. Savo darbą treneris atlieka puikiai, aš esu tikras jo darbo metodikos gerbėjas. Tačiau mes nenorime trikdyti trenerio, leidžiame jam rengti komandą atkrintamosioms Ispanijos čempionato kovoms ir apie galimą kontrakto pratęsimą dar nekalbėjome“, – pažymėjo „Barcelonos“ bosas.

Ne paslaptis, kad Katalonijoje jau ne vienus metus kalbama, jog prie „Barcelonos“ vairo anksčiau ar vėliau stos šioje ekipoje kadaise žaidęs Šarūnas Jasikevičius.

Todėl nieko keisto, kad J. M. Bartomeu netrukus sulaukė ir provokuojančio žurnalisto klausimo.

„Ar esate ir Šarūno Jasikevičiaus talento gerbėjas?“, – klausimą išgirdo J. M. Bartomeu.

Į tai nesutrikęs katalonas atsakė su lengva šypsenėle veide.

„Šarūnas buvo didis krepšininkas. O dabar jis jau yra puikus treneris, ką parodė su „Žalgiriu“ patekdamas į Eurolygos finalo ketvertą. Jį galima tik pasveikinti“, – kad seka „Žalgirio“ trenerio žygį per Europą, patvirtino, tačiau nedaugžodžiavo J. M. Bartomeu.

Tiesa, netrukus sporto funkcionierius pridūrė: „Šiuo metu krepšinio pasaulyje, kaip ir futbolo, yra ne vienas buvęs mūsų klubo žmogus, savo darbą trenerio poste atliekantis tiesiog puikiai. Sveikiname juos visus, džiaugiamės už juos. Nėra abejonės, kad „Barcelona“ apskritai yra gera trenerių mokykla, ypač futbolo srityje“, – pažymėjo jis.

Svetislavas Pešičius

Primename, kad Š. Jasikevičius su „Barcelonos“ klubu buvo siejamas dar praėjusią vasarą, tačiau kauniečiui susitarti su katalonais nepavyko.

Prie „Barcelonos“ klubo vairo stojo ispanas S. Alonso, tačiau atgaivinti krepšinio sekcijos jam nepavyko – Eurolygoje „Barca“ vėl liko už atkrintamųjų borto, iš ispano vadovavimą vasarį perėmė minėtasis S. Pešičius.

Pats Š. Jasikevičius šią vasarą teoriškai galėtų palikti Kauną, tačiau ne kartą yra minėjęs, kad tai įvyktų tik tokiu atveju, jei sulauktų visapusiškai geresnio pasiūlymo – juk „Žalgiris“ yra pirmoji trenerio meilė.

Tiesa, po ketvirtfinalyje pasiektos pergalės prieš Pirėjo „Olympiakos“ Š. Jasikevičius nepasidavė tempiamas už liežuvio ir į klausimą, kokį sprendimą priims šią vasarą, atsakė aptakiai.

„Aš nežinau, ką darysiu, ką darys dauguma žaidėjų. Reikia džiaugtis šiuo momentu. Bet net jeigu „Žalgirį“ paliks treneriai ar žaidėjai, niekas nesugrius. Jie tėra piramidės dalis. Nėra šansų, kad „Žalgiris“ grįš į tokią duobę kaip prieš 5-6 metus, nes dabar tai yra labai tvirtas klubas, kurio organizacija – viena geriausių Europoje ar net pasaulyje“, – tuomet pakiliai kalbėjo Š. Jasikevičius.

Bet kuriuo atveju, į Barseloną Šaras vyks liepos mėnesį, kai Katalonijos sostinėje rengs savo vardo krepšinio stovyklą įžaidėjams. Beveik nėra abejonių, kad tuo metu proga artimai pabendrauti su vis geriau krepšinio rinkoje vertinamu treneriu bandys pasinaudoti ir „Barcelonos“ vadovai.

Eurolygos finalo ketvertas gegužės 18-20 d. vyks Serbijos sostinėje Belgrade. Š. Jasikevičiaus treniruojamas „Žalgiris“ pusfinalyje žais su Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)