Praėjusį penktadienį CSKA laimėjo 89:88, o „Chimki“ krepšininkams išsigelbėjimą galėjusią atnešti ataką teko rengti du kartus.

Iki mačo pabaigos likus 5,1 sek. Cory Higginsas sudėtingu dvitaškiu išvedė „armiečius“ į priekį. „Chimki“ greitai išsimetė kamuolį iš užribio, ir į priekį pabėgęs Charlesas Jenkinsas pataikė dvitaškį iš po krepšio. Tačiau arbitrai metimo neįskaitė, nes prieš pradedant paskutinę ataką ant parketo turėjo išbėgti „Chimki“ gynėjas Tyleris Honeycuttas.

„Chimki“ strategas Georgas Bartzokas apeliavo į tokį sprendimą priėmusius teisėjus, kilo sumaištis, bet taškai nebuvo įskaityti. O antruoju mėginimu suregzti pavojingo antpuolio „Chimki“ nebepavyko – desperatiškas Sergejaus Monios metimas iš aikštės vidurio buvo toli nuo tikslo.

Taigi, seriją 3-1 laimėjo CSKA komanda, patekusi į finalo ketvertą.

Chimkų klubas pateikė protestą, kurį Eurolyga pažadėjo oficialiai ištirti. Kaip praneša Eurohoops, penktadienį „Chimki“ sulaukė lygos atsakymo.

Anot Eurolygos, teisėjų veiksmai šioje kontroversiškoje situacijoje buvo padiktuoti aplinkybių – arbitrai patys neišgirdo sekretoriato signalo, tačiau vėliau priėmė teisingą sprendimą taškų neįskaityti ir „Chimki“ suteikė teisę rengti naują ataką.

Eurolygos paaiškinimas:

A) T. Honeycuttas likus žaisti 20,7 sek. paprašė keitimo, tačiau po antrojo netaiklaus Anthony Gillo baudos metimo žengti į aikštelę jam nepavyko. „Chimki“ keitimo neatšaukė, todėl keitimą skelbiantis garso signalas nuskambėjo pasitaikius pirmai progai – likus žaisti 5,1 sek., po taiklaus C. Higginso dvitaškio.

B) Sekretoriato sirenos arbitrai neišgirdo, ir vyriausiasis teisėjas „Chimki“ leido tęsti ataką („Chimki“ pelnė taškus, kurie vėliau nebuvo įskaityti);

C) Kuomet sekretoriatas atkreipė teisėjų dėmesį į nuskambėjusį signalą, pastarieji priėmė teisingą sprendimą stabdydami laiką, pasinaudodami peržiūros sistema ir atsukdami laikrodį atgal;

D) Šeimininkų komandai buvo pasiūlyta atlikti prašytą keitimą, bet ji tai daryti atsisakė. Tada arbitrai pratęsė rungtynes atsukę laiką.

Pažymėtina, kad šiam mačui teisėjavo slovėnas Saša Puklas, ukrainietis Borisas Ryžikas ir ispanas Benjaminas Jimenezas.

S. Puklo pavardė ne kartą buvo linksniuojama ir per Eurolygos ketvirtfinalio seriją tarp Kauno „Žalgirio“ ir Pirėjo „Olympiakos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)