Graikų klubo prezidentas ne kartą viešai kritikavo Eurolygą bei jos vadovą Jordi Bertomeu. D. Giannakopoulos grasino trauktis iš Eurolygos turnyro. Be to, kovo pradžioje jis Europos žiniasklaidos grupėms išplatino medžiagą, kurioje neva surinkti abejotini ir nenaudingi teisėjų sprendimai Atėnų „Panathinaikos“ ekipai bei teigė, kad teisėjai tokiu būdu pataikauja Pirėjo „Olympiakos“ bei Stambulo „Fenerbahče“ komandoms.

„D. Giannakopoulos elgesys visiškai prieštarauja sporto etikai ir vertybėms, pagarbos principui, kuris yra sporto bendruomenės santykių pagrindas. Eurolygos valdyba imsis atitinkamų veiksmų, kad šis asmuo negalėtų dalyvauti Eurolygos veikloje.

Yra netoleruotinas nuolatinis krepšinio bendruomenės spaudimas ir nepriimtina naudojama žodinė agresija siekiant įtakos rezultatams bei sveikai konkurencijai.

Per eilę metų klubai sukūrė geriausią Europos klubinio krepšinio turnyrą Senojo žemyno istorijoje. Jis negali kentėti dėl vieno žmogaus apgailėtino elgesio,“ – rašoma pranešime.

Šį pranešimą pasirašė Stambulo „Anadolu Efes“, Maskvos CSKA, „Barcelona“, Stambulo „Fenerbahče“, Tel Avivo „Maccabi“, Pirėjo „Olympiakos“, Milano „AX Armani“, Madrido „Real“ ir Vitorijos „Baskonia“ klubai.

Eurolyga gavo klubų pritarimą imtis teisinių veiksmų dėl D. Giannakopoulo elgesio bei padarytos žalos organizacijos įvaizdžiui ir reputacijai.

„Panathinaikos“ vadovas jau buvo pareiškęs, kad kitais metais Atėnų klubas Eurolygoje nebežais ir sugrįš į FIBA organizuojamas varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)