L. Ballas pokalbiui pasirinko savo viešbučio kambarį, kuriame visai netoli vaizdo kameros miegojo jo žmona Tina, vyro ne karta bandyta pažadinti interviu metu.

Kaip tvirtino pakalbėti itin mėgstantis amerikietis, nors „Vytauto“ klubą su sūnumis jis palieka sezonui dar nepasibaigus, visas šis projektas Lietuvoje pasiteisino, o jo sūnūs daug ko išmoko, nepaisant negatyvių ir netgi destruktyvių V. Šeškaus veiksmų.

Mano vaikinai yra išskirtiniai. Taip, Europoje visi mėgsta žaisti komandinį krepšinį, ieško progų, kuriose metima į krepšį tik esant visiškai laisviems, tačiau tu privalai daryti išimtis. Ypač, kai turi tokius vaikinus, kaip maniškiai – tu turi jiems leisti daugiau, ir jie tavo komandai pririnks daug taškų. Tu negali būti konservatyvus, negali rėkti: „Daugiau nemesk“. Tu negali laužyti žmonių.
LaVaras Ballas

„O, man tikrai patiko žmonės Lietuvoje, patiko miestas. Pradžioje viskas buvo labai puiku, tačiau ilgainiui tikrosios spalvos lenda į paviršių, viską galima maskuoti tik keletą savaičių, – aiškino L. Ballas. – Prienuose ir Lietuvoje viskas buvo gerai – klubas, žmonės, žiniasklaida, gyvenimo aplinka. Tačiau buvo trintis su vienu žmogumi – V. Šeškumi.“

„Mano tikslas Lietuvoje buvo suteikti sūnums žaidimo laiko, pajusti profesionalaus krepšinio skonį. Aš atsivežiau du talentingiausius pasaulio paauglius, jie čia įgijo patirties, tačiau kai kurie dalykai nebuvo geri. Treneris Šeškus jais nepasitikėjo. Kai komandą treniruodavau aš pats, vaikinai rinkdavo trigubus dublius, viskas buvo gerai, tačiau atsiskleisti Šeškaus sistemose nebuvo įmanoma. Treneris tiesiog suprato ne viską“, – dėstė L. Ballas, netrukus paaiškinęs, kodėl nuolat nesutarė su „Vytauto“ strategu.

„Mano vaikinai yra išskirtiniai. Taip, Europoje visi mėgsta žaisti komandinį krepšinį, ieško progų, kuriose metima į krepšį tik esant visiškai laisviems, tačiau tu privalai daryti išimtis. Ypač, kai turi tokius vaikinus, kaip maniškiai – tu turi jiems leisti daugiau, ir jie tavo komandai pririnks daug taškų. Tu negali būti konservatyvus, negali rėkti: „Daugiau nemesk“. Tu negali laužyti žmonių.

Jeigu tu gali pataikyti, tu turi mesti. Melo dažnai nesuprasdavo tų riksmų dėl blogų metimų, arba sodinimo ant suolo. Tai demoralizuoja. Netgi LKL mes galėjome padėti komandai laimėti, bet ne sėdėdami ant suolo. Jeigu mes negalėjome laimėti pagal Šeškaus sistemą, mes galėjome padėti laimėti pagal savo sistemą, bet...“, – toliau piktinosi LaVaras.

Visgi, anot LaVaro, bendra įgyta patirtis Lietuvoje yra gera.

„LaMelo išmoko gyventi skirtingose situacijose, LiAngelo gavo progą pasirodyti, pasižiūrėti jo žadimo buvo atvykę NBA skautai. Tai, ko mums ir reikėjo“, – pažymėjo jis.

„Lietuva yra puiki. Ir aš nenoriu, kad pasklistų kalbos: „Oi, Lietuva yra bloga“. Ne, Lietuva nėra bloga šalis. Man patiko, kokie žmonės čia gyvena, kaip jie čia dirba. Žmonės čia netgi labiau organizuoti nei Kalifornijoje, darbštesni.

Keista, kad man čia pradėjo patikti nauji dalykai. Pavyzdžiui, studijų Vašingtone metais nekęsdavau sniego, o čia man tai ėmė patikti. Gal tai dėl vyresnio amžiaus, bet man čia patiko. Apskritai, čia buvo daug nuostabių dalykų – aš išmokau netgi sveikintis lietuviškai“, – kalbėjo L. Ballas, pripažinęs, kad prie lietuviškos virtuvės maisto pratintis net nebandė.

Pokalbio metu L. Ballas tvirtino, kad Lietuvoje susipažino su verslininku Antanu Guoga, turinčiu lažybų bendrovę.

„Nuvažiavome į jam priklausantį pramogų kompleksą maloniai bendravome, žaidėme kortomis – jis atrodė labai malonus vyrukas, paprastas, jokios arogancijos“, – naują bičiulį gyrė amerikietis.

Taip pat L. Ballas liaupsino lietuvišką vandenį ir žadėjo „Vytauto“ produkciją gabentis į JAV, ją populiarinti.

Paklaustas apie kitus „Vytauto“ komandos žaidėjus L. Ballas įvardijo ne vieną jam patikusį krepšininką, tačiau vėl pažymėjo faktą, kad ekipai vadovauja netikęs krepšinio specialistas V. Šeškus, kurio sistemose žaidėjai tiesiog negali atsiskleisti.

LaVaro komplimentų susilaukė amerikiečio „Reggie“ pramintas Regimantas Miniotas. Jo nuomone, jaunas aukštaūgis turi daug potencialo, tačiau V. Šeškaus komandoje negauna pakankamai galimybių atsiskleisti.

Savo ruožtu, Gediminas Maceina Ballui sudarė puikiai ir kūrybingai kamuolį valdančio bei žiūrovus ekstravagantiškais judesiais žavinčio įžaidėjo įspūdį. L. Ballui patiko ir Justo Sinicos taiklumas, tačiau, anot amerikiečio, snaiperio karjera jau artėja prie pabaigos. Eigirdas Žukauskas, pasak L. Ballo, yra toks kūrybingas, kad galėtų rungtyniauti net ir įžaidėju, bet V. Šeškus jį užsispyrusiai „stato“ į ketvirtą poziciją.

Kalbėdamas apie savo būsimąją lygą LaVaras svajoja, jog joje žais krepšininkai, jaučiantys, jog jiems beliko paskutinis šansas įsitvirtinti profesionalų krepšinyje. Ballo vizijoje šie žaidėjai iš visų jėgų kovos dėl kiekvieno aikštės centimetro bei atšokusio kamuolio, o toks krepšinis taps itin patrauklus jį stebėsiantiems žiūrovams.

Visas interviu su L. Ballu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)