VDU ekipoje – trys žalgiriečiai

Tikėtina, kad krepšinio sirgaliai pirmadienį išvys ir tris Kauno „Žalgirio“ ekipos didvyrius, prasibrovusius į Eurolygos finalinio ketverto kovas. Tai – Edgaras Ulanovas, Paulius Valinskas ir Martynas Sajus. Šie trys garsūs žaidėjai gina Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) komandos garbę, kuri LSKL vaikinų didžiajame finale susikaus su šiemet itin sėkmingai rungtyniaujančia ir būrį Klaipėdos „Neptūno“ žaidėjų turinčią Klaipėdos universiteto (KU) ekipa.

Žinant tai, kad kadaise VDU ekipos garbę gynė dabartinis Kauno „Žalgirio“ ekipos direktorius Paulius Motiejūnas, tikėtina, kad minėti trys žalgiriečiai šįvakar atvyks į Kauno sporto halę ir apsivilks VDU ekipos marškinėlius.

VDU nuo seno turi gilias krepšinio tradicijas ir yra išugdžiusį būrį žaidėjų, tarp kurių anksčiau ne kartą LSKL čempionais yra tapę, o vėliau ir į gerokai platesnius vandenis išplaukę krepšininkai – Jonas Mačiulis, Mantas Kalnietis, Mindaugas Kuzminskas, Lukas Lekavičius, Paulius Jankūnas ir dar būrys įžymybių. VDU treneris Arūnas Juknevičius sugeba sukurti tokią atmosferą ir motyvaciją, kad tokio lygio žvaigždės visada noriai gynė savo universiteto garbę. Didelė tikimybė, kad šios tradicijos bus pratęstos ir šiemet.

„Tiek E. Ulanovas, tiek M. Sajus, tiek P. Valinskas nėra iš tų žaidėjų, kurie užriestų nosį ir nepadėtų savo universitetui. Jie, kai tik gali, visada mums padeda“, – ne kartą džiaugėsi VDU treneris A. Juknevičius, kuris per savo karjerą daugybę kartų džiaugėsi LSKL ir Europos studentų čempionų titulais. Jis neslepia, kad ir šiemet jų tikslas tas pats – apginti nugalėtojų vardus.

„Žinoma, KU ekipa yra labai pajėgi, turinti būrį „Neptūno“ žaidėjų – Aidą Einikį, Lauryną Beliauską, Matą Juciką, Arūną Mikalauską ir dar keletą NKL čempionų. Iškovoti pergalę mums bus sunku, tačiau mes darysime viską, kad Kauno sporto halėje šį sezoną pabaigtume triumfu“, – neslėpė VDU treneris.

KU treneris Mindaugas Stašys taip pat turi daug ambicijų.

„Į finalą patekome pusfinalyje įveikdami LSU studentus. Nežadame sustoti, bandysime pasispardyti ir finale. Kodėl gi nesukūrus dar vieno stebuklo finale? NKL čempionate su Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ ekipa įrodėme, kad galime kautis dėl aukščiausių titulų. Bandysime kažką panašaus sukurti Kauno sporto halėje vyksiančiame LSKL didžiajame finale“, – pabrėžė M. Stašys.

LSKL didysis vaikinų finalas pirmadienį nuo 19 val.

Į dvikovas stos ir merginos

Tačiau dar iki didžiojo finalo į Kauno sporto halę susirinkusių krepšinio sirgalių dar laukia daug intrigų bei siurprizų.

Renginys prasidės 13 val., kai LSKL merginų mažajame finale susikaus Klaipėdos universiteto (KU) ir Kauno technologijos universiteto (KTU) komandos.

Nuo 15 val. dėl aukso medalių susigrums reguliariojo čempionato nugalėtojos Vilniaus universiteto (VU) krepšininkės ir antrąja vietą reguliariajame čempionate užėmusios Lietuvos sporto universiteto (LSU) merginos.

Nuo 17 val. dėl bronzos medalių kovos dvi vaikinų komandos iš Kauno – Lietuvos sporto universitetas (LSU) su garsiuoju krepšinio treneriu Edu Nickumi ir pirmą kartą į finalo ketverto varžybas prasibrovę ambicingieji Kauno kolegijos (KK) krepšininkai.

Renginyje pertraukėlių metu žiūrovų aistras kaitins ir nutaiką pakels išskirtinis šmaikščiųjų „Radistų“ – Rolando Mackevičiaus ir Jonio Nainio šou bei „X Faktorius“ nugalėtojų ir dalyvių „120“, „Golden Age“, Augstės ir Manto pasirodymai!

LSKL įkūrimo istorija

Priminsime, kad LSKL įkurta 1998 metų kovo 6 dieną Kaune, Vytauto Didžiojo universitete. Čia vyko steigiamasis šios lygos posėdis. Pirmuoju jos prezidentu buvo išrinktas šviesaus atminimo Juozas Jankauskas, buvęs FIBA teisėjas, LR vyriausybės sporto patarėjas, pakankamai kompetetingas žmogus krepšinio srityje.

Generalinio sekretorio pareigos buvo patikėtos Jonui Kurševičiui (jis iki šiol dirba šį darbą). Abu lygos vadovai tapo ir Lietuvos krepšinio federacijos Vykdomojo komiteto nariais.

Tų pačių metų spalio 7-ąją buvo pakelta pirmojo LSKL čempionato vėliava.

„Su didžiausiu džiaugsmu sveikinu iniciatyvą ir pritariu minčiai skatinti ir puoselėti Lietuvos studentų krepšinio lygos instituciją, vienijančią šalies fizinės ir intelektinės jėgos potencialą“, – šiais žodžiais LR Prezidentas Valdas Adamkus pasveikino į startą stojusias šešias merginų ir penkiolika vaikinų komandų.

Dar prieš jubiliejinio sezono startą LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas pabrėžė, kad mūsų šalies studentai pradžiugino geriausia ta proga dovana – Tomo Masiulio treniruojama studentų krepšininkų kariauna Taipėjuje (Taivane) tapo 2017 metų vasaros Universiados čempionais.

„Juk mūsų šalies krepšininkai finale (85:74) įveikė ne bet ką, o Amerikos studentų rinktinę. Tai dar kartą įrodo, kad pasaulyje mūsų šalies krepšinio mokykla – viena geriausių, o žaidėjų kovingumas ir atsidavimas – kelia itin malonias emocijas ir net širdies virpulį. Šie vyrai dėl savo šalies garbės aukojo savo sveikatą ir atidavė savo širdis. Mūsų studentai po skaudžių susidūrimų su varžovais net išretinti traumų sugebėjo dominuoti aikštėje ir galiausiai parklupdyti JAV rinktinę. Galbūt simboliška, kad lygiai po dešimties metų Lietuvos studentai vėl tapo Universiados čempionais. Juk tą mes buvome padarę ir 2007 metais, kai triumfavome Bankoke vykusioje universiadoje“, – pabrėžė LSKL prezidentas R. Cibauskas.

Jis, naudodamasis proga, visus studentus ir LSKL bendruomenę sveikina su 20 metų LSKL gyvavimo sukaktimi.

„Visiems studentams norėčiau palinkėti siekti kuo didesnių aukštumų moksluose ir sporte. Didžiuojuosi sportininkų valia, charakteriu ir užsispyrimu. Jų atsidavimas krepšinio aikštelėje ir mokslo plotmėje – tikrai pastebimas ir vertinamas. Sportininkai, kurie sugeba būti lyderiais ir krepšinio aikštėje, ir universitete – puikūs pavyzdžiai mums visiems. Mane žavi studentų jaunatviškas užsispyrimas, per kraštus plūstanti energija bei nuoširdūs tikslų siekimai“, – teigė R. Cibauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)