Čia jie pasirodė po skandalo, kuomet LiAngelo, besilinksmindamas su komandos bičiuliais, iš prabangios „Louis Vuitton“ parduotuvės pavogė akinius ir buvo išmestas iš komandos Los Andžele.

Tad kodėl jaunas vaikinas, kuriam, atrodytų, nieko gyvenime netrūksta, taip pasielgė, šią šeštadienio pavakarę 17.30 val. išskirtiniame interviu LNK laidai „Bus visko“ papasakos pats tėtušis LaVaras.

Pasirodo, dar prieš trejus metus vyras su šeima gyveno ne prabangiame Beverly Hillse, o nusikaltimais garsėjančiame Los Andžele rajone. „Nemėgstu apie tai kalbėti, tačiau augdamas mačiau liūdnas draugų, kurių tėvai buvo priklausomi nuo narkotikų, gyvenimo istorijas, mačiau kraupius nusikaltimus, žmogžudystes“, – atviraus LaVaras.

LaVaras priklausė vidutinio sluoksnio šeimai, tėtis buvo policininkas bei garsiojo aktoriaus Silvestro Stalonės apsaugininkas, mama dirbo alkoholio kontrolės tarnyboje. LaVaras sako, kad tapti geriausiu, kai jau viską turi, yra kur kas sunkiau nei tiems, kurie kovoja dėl kiekvieno kąsnio ir vietos po saule.

Pats profesionaliai sportu pradėjęs užsiimti gana vėlai, LaVaras suprato, kad niekada netaps geriausiu pasaulio sportininku, todėl ėmė svajoti apie savo komandą, kurią sudarytų sūnūs. Vyras juokauja, kad tam pirmiausia reikėjo moters su puikiais genais, kuri jam pagimdytų tris aukštus bei talentingus sūnus.

„Gražiausios pasaulio moterys yra mažutės, jos visada pasitempę, vaikšto su aukštakulniais, tuo metu krepšininkės dažniausiai šiek tiek apsileidusios. Kai pirmą kartą pamačiau Tiną krepšinio universitete, iškart supratau, kad ji ta mergina, su kuria praleisiu visą savo likusį gyvenimą.

Todėl iškart jai pasakiau: nežinau, ką mes darysime drauge, bet galiu prisiekti, kad kažką tikrai nuveiksime“, – prisimins LaVaras. Vyras sako, kad suprato, jog tai skamba labai arogantiškai, tačiau buvo tikras, kad jo pamiršti moters negalės.

Visai netrukus jie susituokė, sulaukė trijų sūnų, LaVaras su Tina apsiėmė globoti dar vieną berniuką ir ėmė treniruoti, kad vaikai vieną dieną taptų geriausiais pasaulio sportininkais.

„Berniukus pradėjau treniruoti, kai jiems suėjo vos dveji. Pirmus šešerius metus mūsų namuose nebuvo jokių baldų, nes viskas buvo pritaikyta treniruotėms, kurias aš vadinau Geto olimpinėmis kliūtimis. Visuomet viską pateikiau taip, kad berniukams būtų linksma.

Tai, kas pradžioje atrodė žaidimas, vėliau tapo rimta konkurencija, leidusia jiems pasiekti didelių pergalių krepšinyje“, – savo auklėjimo techniką laidoje „Bus visko“ atskleis LaVaras.

Gyvenimas pasikeitė, kai 2015-aisiais Chino Hills komandą sudarė LaVaro berniukai ir laimėjo jaunių čempionatą, nurungę geriausias visų valstijų komandas. LaMelo tuo metu buvo tik vienuolika, paaugliai tapo žvaigždėmis visoje Amerikoje, išleido savo sportinių drabužių bei avalynės prekės ženklą ir gavo pasiūlymą tapti realybės šou žvaigždėmis.

2016-ieji Ballams buvo kupini didelių perversmų. Greta pergalių ir pagaliau pradėjusių pildytis svajonių nutiko ir skaudi tragedija. Ballų šeimos moterį ištiko infarktas. Tai itin skaudžiai palietė visą šeimą.

„Berniukai verkė priklaupę prie ligos patale gulinčios Tinos ir meldė dievą sugrąžinti jiems mamą. Sakė: mama, prašau, pabusk, pasveik, aš daugiau niekada nebežaisiu krepšinio, tik maldauju, pabusk“, - jautriomis akimirkomis dalinsis LaVaras.

Bene skaudžiausiai gyvenimo pokyčius išgyveno vaikai. Praėjusių metų pabaigoje žaidžiant Kinijoje, LiAngelo, leisdamas laiką su draugais, šiurkščiai nusižengė griežtais įstatymais garsėjančios Kinijos įstatymams: pavogė akinius iš prabangios parduotuvės ir vos nesugriovė viso savo gyvenimo.

Į šį skandalą įsivėlė net JAV prezidentas Donaldas Trumpas. Kilo viešas santykių aiškinimasis tarp pirmojo Amerikos žmogaus ir LaVaro Ballo, tačiau galiausiai vaikas buvo grąžintas į JAV, kur jį teisė pagal gimtosios šalies įstatymus.

Laidoje „Bus visko“ LaVaras atskleis, kad šis skandalas jų prekiniam ženklui per porą savaičių sukrovė net penkių milijonų dolerių pelną, tačiau berniukas buvo paprašytas palikti prestižinio UCLA universiteto komandos gretas ir galiausiai atsidūrė Lietuvoje.

Kodėl LaVaras „Vytauto“ komandai sumokėjo daugiau nei 200 tūkst. eurų paramą ir su kokiomis nuotaikomis šeima palieką mūsų šalį, žiūrėkite jau šią šeštadienio pavakarę 17.30 val. „Bus visko“ laidoje per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)