Septynerius metus vilniečių gretose rungtyniavęs puolėjas papasakojo apie šį sezoną Pasvalyje, įsimintiniausius metus sostinėje ir tikisi savaitgalį išvysti legendinį plakatą su užrašu „Kur Stepas?“.

S. Babrauskas „Lietuvos ryto“ marškinėlius pirmą sykį apsivilko 2003-2004 m. sezone ir vėliau ketverius metus rungtyniavęs užsienyje į Vilnių sugrįžo 2008-aisiais.

Kitus šešerius metus „Lietuvos ryte“ rungtyniavęs puolėjas sostinėje iškovojo savo didžiausias karjeros pergales: Europos taurės auksą bei du LKL čempionų žiedus.

Šiemet S.Babrauskas kelis mėnesius nerungtyniavo dėl traumos, o 2017-2018 m. sezone per susitikimą pelno po 8,3 taško, perima po 1 kamuolį ir renka po 6,8 naudingumo balo.

– Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandoje praleidote septynerius metus. Ar nepasiilgstate sostinės?

– Žinoma, pasiilgstu, bet dažnai ten būnu, nes šeima gyvena Vilniuje. Daug laisvalaikio praleidžiu sostinėje.

– Koks sezonas Vilniuje Jums įsiminė labiausiai? Kodėl?

– Visi sezonai man buvo labai brangūs, bet be abejo labiausiai įsimintinas buvo 2008-2009 m. sezonas. Buvome nauja komanda, tačiau sugebėjome laimėti visus titulus. Turėjome tikslą viršūnę pasiekti per dvejus metus, tačiau viską įgyvendinome jau pirmuoju bandymu. Niekas mumis netikėjo, bet mes žingsnis po žingsnio visiems įrodėme. Tai ir buvo smagiausia.

– Saldžiausias trofėjus arba pergalė?

– Visi titulai man vienodai svarbūs. Saldus buvo Europos taurės trofėjus, LKL čempionų žiedas. Niekada nežinai, ar savo karjeroje kada nors tai pakartosi todėl tikrai kiekviena taurė yra labai svarbi. Bėgant metams tai supranti vis labiau.

– Antrus metus rungtyniaujate Pasvalyje. Kaip vertinate individualiai savo bei komandos sezoną iki šios dienos?

– Sezono pradžioje viskas buvo neblogai, tačiau vėliau patyriau traumą. Dabar jau baigiu atsistatyti, tačiau laikas parodys. Reikia pabaigti sezoną ir žiūrėsime, kokį varžovą gausime atkrintamosiose „Betsafe-LKL“ varžybose. Šiuo metu nerandame savojo žaidimo, tačiau ieškome to priežasčių.

– Kokius dalykus siekiate nušlifuoti iki reguliariojo sezono pabaigos?

– Norisi nekartoti tų pačių klaidų, bet esame jauna komanda, todėl kartais tai neišvengiama. Mums reikia susitelkti, kaip komandai, jog sezoną pabaigtume aukšta nata.

– Kuo „Lietuvos rytas“ pavojingas šiemet ir kokius sostinės ekipos ginklus svarbiausia sustabdyti šio sekmadienio rungtynėse?

– Vilniečiai šiemet turi savitą žaidimo stilių, yra energinga komanda, tačiau neišvengia nestabilumo.

– Dažnai Vilniuje būnate sutinkamas plojimais. Ar smagu, kad sostinėje fanai jus visuomet prisimena?

– Aišku smagu. Daug metų praleidau Vilniuje ir visuomet palaikysiu šio miesto komandą. „Lietuvos ryte“ patyriau saldžiausias savo karjeros pergales.

– Ar dar tenka pamatyti „Kur Stepas?“ plakatą?

– Tikiuosi jį pamatyti sekmadienį „Lietuvos ryto“ arenoje. Žinau, kur jis kabo, bet negaliu išduoti (juokiasi).

Steponas Babrauskas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)