Juo tapo nugalėtojų vardą ginantis Stambulo „Fenerbahče“ klubas.

Željko Obradovičiaus auklėtiniai ketvirtose ketvirtfinalio rungtynėse Baskijoje 92:83 (25:19, 23:13, 24:30, 20:21) įveikė Vitorijos „Baskonią“ ir triumfavo serijoje 3:1.

Galingai žaidę svečiai trečio kėlinio viduryje susikrovė net 21 taško persvarą (68:47), tačiau baskai dar nekapituliavo, suorganizavo spurtą 15:1 ir grąžino intrigą į Vitoriją – 69:62.

Vis dėlto du iš eilės taiklūs Ž. Obradovičiaus laiku nuo atsarginių suolo pakelto Bobby Dixono tritaškiai apramino aistras ir leido turkams išlaikyti iniciatyvą bei dviženklį pranašumą beveik visą ketvirtą kėlinį, kuriam įpusėjus ekipas skyrė 15 taškų – 84:69. Galutinis rezultatas – 92:83.

„Fenerbahčę“ į pergalę vedė Marko Guduričius ir Nicolo Melli, surinkę atitinkamai 22 ir 21 tašką. 13 taškų pridėjo Nikola Kaliničius.

„Baskonia“ gretose dviženklį taškų skaičių pasiekė dvigubai daugiau – net šeši žaidėjai: Vincentas Poirier 14, Rodrigue Beauboisas 13, Johannesas Voigtmannas 12, Tornikė Šengelija ir Marclelinho Huertas po 11, Jaysonas Grangeris 10 taškų.

Tokiu būdu tapo žinoma pirmoji Eurolygos finalo ketverto pusfinalio pora – ją sudarys didžiausias šio sezono turnyro triukšmadarys „Žalgiris“ ir antro čempiono titulo iš eilės siekianti „Fenerbahče“ komanda.

„Stengsimės aplošti geriausius“, – paklaustas apie būsimą pusfinalį trumpą savo komentarą pateikė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

Reguliariajame sezone lietuviai su turkais pasidalino po pergalę: žalgiriečiai po įžūlaus Artūro Milaknio tritaškio sensacingai 90:89 laimėjo svečiuose, bet antrame rate 78:85 nusileido savo arenoje.

Kitame pusfinalyje kausis Maskvos CSKA ir Maskvos srities „Chimki“ bei Madrido „Real“ ir Atėnų „Panathinaikos“ porų nugalėtojai. Kol kas šiose serijose 2:1 priekyje CSKA ir „Real“.

Primename, kad Eurolygos finalo ketvertas vyks jau po trijų savaičių – gegužės 18-20 dienomis Belgrado „Štark“ arenoje.

Serbijos sostinėje „Žalgiris“ lygiai prieš 20 metų jau yra iškovojęs garbingą trofėjų, kai 1998-aisiais įspūdingai laimėjo Europos taurę.

Po metų, 1999-aisiais, kauniečiai su Jonu Kazlausku triumfavo ir Eurolygoje. Tai – kol kas vienintelė tokio masto „Žalgirio“ pergalė per visą istoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)