Nė vieno baudos metimo per pirmą ketvirtį savo arenoje neatlikę žalgiriečiai po penkių taiklių tritaškių buvo priekyje 21:13, bet graikai sugebėjo atsitokėti ir po keturių iš eilės taiklių Briano Robertso ir Janio Strelnieko baudų bei Ioannio Papapetrou metimo su sirena laimėjo atkarpą 9:2 ir „Žalgiriui“ paliko tik vieną tašką – 23:22.

Per visą pirmą kėlinį OLY žaidėjams buvo sušvilptos tik trys pražangos, o žalgiriečiams – septynios.

Tačiau tai nesutrikdė šeimininkų. Rezultatui esant 29:27 „Žalgiris“ antrame kėlinyje suorganizavo spurtą 14:0, kurį vainikavo kapitono Pauliaus Jankūno dėjimas kaire ranka – 43:27.

Žalgiriečiai per pirmą rungtynių pusę pataikė net aštuonis tritaškius (tris – Vasilijė Micičius, du – Kevinas Pangosas, po vieną – P. Jankūnas, Artūras Milaknis ir Edgaras Ulanovas), suklydo tik du kartus ir pelnė 51 tašką.

„Žalgiris“ priekyje 51:37.

„Liko 20 minučių ir dar visko gali nutikti“, – per didžiąją pertrauką pareiškė E. Ulanovas.

Primename, kad dvikovai Kaune vadovauja ispanas Danielis Hierrezuelo, slovėnas Damiras Javoras ir prancūzas Mehdi Difallah.

„Žalgiris“ šį sezoną laimėjo keturis iš penkių tarpusavio mačų su „Olympiakos“. Vienintelė nesėkmė buvo patirta tik daug diskusijų dėl teisėjų švilpukų sukėlusiose antrose serijos rungtynėse Graikijoje.

Jei prireiks lemiamo penktojo ketvirtfinalio susitikimo, jis vyks kitą antradienį, gegužės 1 dieną, OLY namų tvirtovėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)