Žalgiriečiai ketvirtadienio vakarą savo arenoje jau penktą kartą iš šešių pranoko turnyro vicečempioną Pirėjo „Olympiakos“ klubą – 101:91, užtikrintai 3:1 laimėjo ketvirtfinalio seriją, nors buvo laikomi jos autsaideriais, ir pirmieji užsitikrino kelialapį į Belgradą.

Nuo pirmos iki paskutinės akimirkos pirmavę „Žalgirio“ vyrai lemiamą spurtą surengė antrame kėlinyje, kai rezultatas buvo 29:27. Tuomet šeimininkai laimėjo atkarpą 14:0, kurią papuošė galingas kapitono Pauliaus Jankūno dėjimas kaire ranka – 43:27.

Trečiame ketvirtyje žaliai balti ėmė triuškinti tituluotuosius varžovus ir po 11-to taiklaus savo tritaškio, kurio autoriumi tapo nesustabdomai žaidęs Edgaras Ulanovas, atitrūko jau 23 taškų skirtumu – 76:53.

Nors paskutiniame kėlinyje graikai nesutiko pasiduoti ir nukirpo kauniečių pranašumą perpus (83:71), žalgiriečiai laiku susikaupė ir finišavo pergalingai – 101:91.

Šeimininkai lemiamame ketvirtfinalio mače pataikė net 13 tritaškių! Po tris – E. Ulanovas ir Vasilijė Micičius, po du – Aaronas White'as ir Kevinas Pangosas.

Po pasiekto įspūdingo laimėjimo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius neslėpė savo džiaugsmo ir nesulaikė riedančių ašarų.

„Aš tikėjau, kad mes galime. Prieš serijos pradžią žinojome, kad turime šansą, ypač po pirmų rungtynių Pirėjuje. Aš tikėjau šia komanda, nes ji – tikrai ypatinga. Čia susirinkę tie žaidėjai, kurie nori tobulėti, ir aš lenkiuosi prieš juos. Jie – nuostabūs žmonės, kurie atiduoda visas jėgas

Taip, tiesa, kad mums trūksta patirties, bet Eurolygoje nėra daug tokių komandų, kurios kovotų taip kaip mes. Taigi mes savo kovotojų dvasia kompensuojame tą patirties trūkumą.

Dabar eikime švęsti ir ruoštis Belgradui! Tai – neįtikėtina. Smagu galiausiai padaryti šį tą gero savo miestui. Tai tikrai labai smagu“, – kalbėjo strategas.

Emocijų netrūko ir net 20 taškų bei 29 naudingumo balus surinkusiam Edgarui Ulanovui.

„Mums tai – didžiulis pasiekimas. Šiandien buvo labai sunkios rungtynės, ypač antroje pusėje. Jie bandė sugrįžti, o mums reikėjo išlaikyti persvarą. Gerai, kad tai pavyko ir mes nugalėjome.

Arenoje tvyrojo neįtikėtina atmosfera. Labai labai ačiū visiems fanams! Tai jų dėka mes taip gerai pradėjome rungtynes“, – tikino jis.

Primename, kad Eurolygos finalo ketvertas vyks jau po trijų savaičių – gegužės 18-20 dienomis Belgrado „Štark“ arenoje.

Pusfinalyje žalgiriečiai susikaus su Stambulo „Fenerbahče“ ir Vitorijos „Baskonia“ komandų poros nugalėtoja. Kol kas serijoje 2:1 pirmauja turkai, kurie ir gina titulą.

Beje, Serbijos sostinėje „Žalgiris“ lygiai prieš 20 metų jau yra iškovojęs garbingą trofėjų, kai 1998-aisiais įspūdingai laimėjo Europos taurę.

Po metų, 1999-aisiais, kauniečiai su Jonu Kazlausku triumfavo ir Eurolygoje. Tai – kol kas vienintelė tokio masto „Žalgirio“ pergalė per visą istoriją.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (270)