40 taškų per kėlinį – geriausias rezultatas šiame LKL sezone.

28-ąją pergalę į savo sąskaitą įsirašę vilniečiai aplenkė 27-ias pergales turintį Kauno „Žalgirį“ ir bent kuriam laikui pakilo į pirmąją „Betsafe-LKL“ turnyro lentelės vietą.

Eurolygos ketvirtfinalyje su Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkais šiuo metu kovojantys kauniečiai LKL čempionate yra sužaidę trimis mačais mažiau.

„Lietuvos ryto“ ultrų grupė „B Tribūna“ pačioje rungtynių pradžioje net du kartus privertė teisėjus stabdyti laiką – vilniečių fanai į aikštę paleido kasos aparatų juostas.

Tokiu būdu jie protestavo dėl pakeisto rungtynių laiko, kuris iš 18:50 buvo paankstintas į 18 val. Visa tai padaryta dėl to, kad 20 val. Kaune numatytos itin svarbios Eurolygos ketvirtfinalio rungtynės tarp „Žalgirio“ ir Pirėjo „Olympiakos“.

Po dviejų kėlinių atsilikę 36:45 „Lietuvos ryto“ krepšininkai per trečią ketvirtį sumetė net 40 taškų, praleido tik 18 ir perlaužė susitikimo eigą savo naudai – 76:63.

Sostinės ekipą į priekį Panevėžyje vedė 19 taškų pelnęs Rokas Giedraitis. 16 taškų prie pergalės pridėjo Mindaugas Girdžiūnas. Pralaimėtojų gretose išsiskyrė 12 taškų surinkęs Lukas Aukštikalnis.

Geriau susitikimą pradėjo panevėžiečiai, kurie antrajame ketvirtyje turėjo dviženklį pranašumą 45:35. Vis dėlto po didžiosios pertraukos „Lietuvos rytas“ perėmė iniciatyvą ir po spurto 11:2 pasivijo 49:49.

Netrukus vilniečiai pradėjo bėgti į priekį. Nesustabdomai trečiajame ketvirtyje rungtyniavusi Rimo Kurtinaičio kariauna greitai pati įgijo dviženklį pranašumą, kurį išlaikyti pavyko iki finalinės sirenos.

„Dzūkija“ įveikė „Pieno žvaigždes“ ir sustiprino savo pozicijas

Uraganinį puolimą ketvirtame kėlinyje pademonstravusi Alytaus „Dzūkija“ (10/24) itin svarbiose rungtynėse sugebėjo įtikinamai įveikti Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (13/20). Valdemaro Chomičiaus debiutas vyriausiojo stratego rolėje padėjo „Dzūkijai“ ne tik atitolti nuo paskutinės vietos, tačiau ir išlaikyti viltis pakovoti dėl aštuntosios vietos reguliariajame sezone.

Parrisho Petty vedami alytiškiai 103:85 (26:25, 19:21, 21:16, 37:23) įveikė „Pieno žvaigždes“ ir neleido pasvaliečiams užsitikrinti šeštosios vietos turnyro lentelėje.

„Dzūkijos“ krepšininkai likus kiek mažiau negu 8 minutėms iki rungtynių susikrovė dviženklę persvarą – 75:65.

Nors pasvaliečiai bandė vytis ir buvo sumažinę atsilikimą iki 5 taškų (74:79), dzūkai surengė spurtą 9:0 ir pabėgo nuo savo varžovų galutinai (88:74). Per likusį rungtynių laiką „Dzūkija“ tik didino savo atotrūkį.

Po šios pergalės „Dzūkija“ jau turi dviem laimėjimais daugiau negu paskutinėje vietoje esanti Prienų-Birštono „Vytauto“ ekipa. Vis dėlto alytiškiai yra sužaidę vienomis rungtynėmis daugiau.

„Dzūkija“ taip pat atsilieka tik viena pergale nuo Utenos „Juventus“, kuri žengia aštuntoje vietoje. Tačiau ir uteniškiai yra sužaidę vienomis rungtynėmis mažiau. Jau šį savaitgalį „Juventus“ ir „Dzūkija“ stos į kovą dėl aštuntosios vietos.

„Pieno žvaigždės“ pergalės atveju būtų užsitikrinusios šeštą vietą turnyro lentelėje.

„Dzūkija“: Parrishas Petty 22 (8 atk. kam., 29 naud. balai), Gediminas Navickas 18, Paulius Danisevičius 16 (8 rez. perd.), Paulius Petrilevičius 14 (9 atk. kam.), Gediminas Žalalis 10 taškų.

„Pieno žvaigždės“: Osvaldas Olisevičius ir Jehennsas–Ley Manigat po 18, Nikita Balašovas 15, Artūras Ausėjis 9 taškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)