Vienu geriausių NBA jaunųjų žaidėjų, o taip pat ir perspektyviu reperiu laikomas Lonzo sausį pažadėjo vasarą savo pirmąjį gyvenimo koncertą surengti Lietuvoje. Vis dėlto atvykęs į Prienus krepšininkas pranešė, jog nebus nei koncerto, nei tolimesnio jo šeimos šou „Vytauto“ klube. Po savaitės visi Ballai grįžta į Kaliforniją.

„Koncertas nebuvo pokštas. Galvojau, kad tai įvyks, bet situacija pasikeitė. Dabar visi nešdinamės iš čia. Laikas grįžti namo“, – sakė Lietuvą pirmą kartą aplankęs antrasis NBA naujokų biržos šaukimas, trečiadienį stebėjęs „Vytauto“ ir „Šiaulių“ akistatą.

Lonzo koncertas – tik vienas iš kelių Ballų šeimos pažadų, kurie nebus ištesėti. Iki sezono pabaigos su sūnumis likti Prienuose žadėjęs ir apie dviejų LaMelo metų Lietuvoje planą garsiai kalbėjęs LaVaras pareiškė: daugiau nebešvaistysime savo laiko.

Apsisprendimą nešvaistyti laiko Ballai simboliškai parodė „Vytauto“ rungtynių su „Šiauliais“ metu, kai kartu su visa filmavimo komanda susirinko daiktus ir paliko areną vykstant ketvirtajam kėliniui.

Iš nesėkmingų Prienų klubo žaidimo epizodų besijuokusiems Ballams stebėti Lietuvos krepšinio lygos mačą nebebuvo įdomu.

Prienų mero Alvydo Vaicekausko įteiktus vardinius Lonzo „Vytauto“ marškinėlius tarsi skudurą pasimėtę Ballai aiškiai parodė: ši komanda jiems nerūpi.

Apie tokį Ballų požiūrį prabilo ir įskaudintas komandos treneris Virginijus Šeškus: „Labai gaila, kad jie nesuprato, ką mes jiems davėme. Išvykti yra individualus jų spendimas. Jie ką sugalvoja, tą daro. Taip negalima elgtis. Vaikai nori žaisti, eiti į profesionalų krepšinį. Ar čia pavyzdys, kaip reikia elgtis? Paliekame viską jų sąžinei, mes jiems tikrai nerūpime“.

Turėjome pokalbį, LaVaras pasakė, kad daugiau nelabai yra ką daryti. Abu jo sūnūs traumuoti, todėl bus geriau, jei jie kartu su visa šeima vyks namo.
Vilius Vaitkevičius, „Vytauto“ sporto direktorius

LaVaras dėl nemalonių skyrybų apkaltino būtent V. Šeškų. Skandalingasis krepšininkų tėvas ant trenerio itin pyko dėl to, jog šis sezono pabaigoje nusprendė nebeskirti žaidimo laiko dažnai klydusiam ir nelogiškus sprendimus aikštelėje priėmusiam šešiolikmečiui LaMelo.

„Tegul LaVaras pyksta, jei nori. Šešiolikos metų vaikas, jis jokioje pasaulio lygoje negali žaisti, ypač LKL. Mes galiausiai nutarėme žaisti tik su Gelo. Tuomet mes žaidėme gerai ir pastarosios trys pergalės yra to priežastis. Nesinorėjo įžeisti jų, žmonės padėjo, bet mums dabar tikrai sunku.

Aš suprantu, LaVaras myli šeimą... Aš irgi myliu savo vaiką, bet kiek aš leisdavau Gelo žaisti, nors gerai žaidžiantis mano vaikas sėdėdavo. Aš netgi aukodavau savo ir darydavau, kad jiems geriau būtų. Gaila, kad jie to nesuprato“, – apgailestavo V. Šeškus.

LaVaras įsižeidė. Kuomet LiAngelo gavo traumą, krepšininkų tėvas nebedvejojo – jo sūnums Lietuvoje daugiau nebėra ką veikti. Vyresnėlis turi kuo greičiau pasveikti ir pradėti ruoštis NBA naujokų biržai, o jauniausiajam sūnui metas pradėti ieškoti naujos komandos, kurioje jis gaus žaidimo laiko.

„Turėjome pokalbį, LaVaras pasakė, kad daugiau nelabai yra ką daryti. Abu jo sūnūs traumuoti, todėl bus geriau, jei jie kartu su visa šeima vyks namo“, – tinklalapiui Krepšinis.lt sakė „Vytauto“ sporto direktorius Vilius Vaitkevičius.

„Kol kas sutarėme, kad leidžiame pasibaigti sezonui, o ateityje... na, girdėjote, kaip apie mus atsiliepė. Kol kas apie ateitį pas mus jie negalvoja, bet kas čia žino. Dar daug laiko iki kito sezono. Manau, kad kažkokius ryšius vis tiek palaikysime“, – pridūrė V. Vaitkevičius.

Pats visada stengiuosi būti pozityvus, bendraudamas su bendraklubiais šypsausi, juokauju, tai niekada nepasikeis. Vis dėlto kultūra čia kiek kitokia. Stengiuosi neleisti, kad kitų negatyvumas mane paveiktų.
Kervinas Bristolis, „Vytauto“ vidurio puolėjas

Ankstyvos skyrybos svaidantis kaltinimais nemalonios tiek treneriui, tiek ir „Vytauto“ vadovybei. Vis dėlto į viską stengiamasi žiūrėti tik iš teigiamos pusės. Nors klubas LKL dugne, Ballų nuotykis leido išsikapstyti iš sudėtingos finansinės situacijos ir gauti dėmesio.

„Galbūt viskas galėtų būti kitaip, bet prisiminkite, kad pas mus atvažiavo NBA naujokų biržos antrasis šaukimas, pas mus atvyksta žymiai daugiau žurnalistų nei būtų įprastai, pas mus buvo NBA skautai, pas mus buvo viena garsiausių Amerikos šeimų.

Jei atsuktume laiką, tikrai elgtumėmės taip pat ir kviestume juos į komandą. Į viską reikia žiūrėti teigiamai. Kažko išmokome ir mes, ir jie, ir treneris. Dabar mūsų tikslas yra išlikti lygoje“, – kalbėjo V. Vaitkevičius, pridūręs, jog Ballų neigiama įtaka „Vytauto“ žaidimui buvo išpūstas reikalas.

„Betsafe-LKL“ čempionate LiAngelo vidutiniškai per 21 minutę įmesdavo po 12,6 taško ir atkovodavo po 2,9 kamuolio. LaMelo per 10 minučių rinko po 5,2 taško ir atlikdavo po 1,9 rezultatyvaus perdavimo.

„Kartais jiems nesisekdavo, o kartais sekdavosi. Manau, kad viskas buvo per daug sureikšminta ir žiūrima per daug į juos. Kiekvienas mūsų žaidėjas gali įmesti ir pramesti, Ballai yra tokie patys kaip visi. Tiesiog visi sureikšmindavo tai, kad LaVaras padaro šiokią tokią rungtynių apžvalgą.

Ballai buvo tokie patys, kaip ir visi kiti klubo krepšininkai. Gelo vienu metu netgi buvo rezultatyviausias lygos žaidėjas, tai yra puikus rezultatas. Gaila tik dėl to, kad ta mūsų vieta nelabai pakilo, bet yra kaip yra“, – kalbėjo V. Vaitkevičius.

Likus sužaisti 3 rungtynes, „Vytautas“ viena pergale atsilieka nuo devintąją vietą lygoje užimančios Alytaus „Dzūkijos“ ekipos. Prienų-Birštono komandos vadovybė ir krepšininkai tikisi, jog atsisveikinimas su Ballais įtakos žaidimui lemiamose kovose dėl išlikimo neturės.

„Kiekvienoje komandoje visą sezoną vyksta žaidėjų pokyčiai. Tai mums irgi ne pirmi pokyčiai, sezono pradžioje taip pat atsisveikinome su dviem legionieriais. Pokyčių būna, reikia tiesiog susikoncentruoti ties svarbiausiais tikslais. Mums liko 3 svarbios rungtynės“, – sakė V. Vaitkevičius.

Virginijus Šeškus

„Vytauto“ aukštaūgis Kervinas Bristolis teigė pasiilgsiantis LiAngelo ir LaMelo, tačiau negalėjo to paties pasakyti apie kitus „Vytauto“ krepšininkus. Amerikiečiui patirtis žaisti kartu su daug dėmesio sulaukusiais jaunuoliais buvo įdomi.

„Pasiilgsiu jų. Kadangi mes visi amerikiečiai, treniruotėse pokštaudavome, kūrėme šiokią tokią draugystę. Jie šaunūs vaikinai. Tiesa, nežinau, ar jie patiko kitiems komandos žaidėjams. Nenoriu to komentuoti... Nenoriu patekti į bėdą...

Aš asmeniškai buvau patenkintas galimybe žaisti kartu su jais. Nesu pratęs prie visų tų kamerų, bet tai man netrukdė. Esu profesionalas. Negaliu pasakyti apie Ballus nieko blogo. Buvo smagu turėti juos čia. Buvo įdomu“, – tinklalapiui Krepšinis.lt sakė K. Bristolis.

Kol kas sutarėme, kad leidžiame pasibaigti sezonui, o ateityje... na, girdėjote, kaip apie mus atsiliepė. Kol kas apie ateitį pas mus jie negalvoja, bet kas čia žino. Dar daug laiko iki kito sezono. Manau, kad kažkokius ryšius vis tiek palaikysime.
Vilius Vaitkevičius, „Vytauto“ sporto direktorius

Kalbėdamas apie vidinę „Vytauto“ atmosferą, K. Bristolis pripažino, jog kai kurie žmonės klube sėja negatyvumą. Pats vidurio puolėjas stengiasi, kad negatyvumo Prienuose būtų kuo mažiau. Aukštaūgis nori tapti geru pavyzdžiu savo komandos draugams.

„Pats visada stengiuosi būti pozityvus, bendraudamas su bendraklubiais šypsausi, juokauju, tai niekada nepasikeis. Vis dėlto kultūra čia kiek kitokia. Stengiuosi neleisti, kad kitų negatyvumas mane paveiktų.

Mums sunku, rungtynės kartais susiklosto prastai, visi darome klaidas, tačiau turime vienas kitą palaikyti. Kai vyrukai nuleidžia galvas, pradeda skųstis ir priekaištauti, matome rezultatus“, – atsisveikindamas tarė K. Bristolis.

„Juk sakiau, kad išeinam. Tai, kaip manote, ką mes darom“, – repuoja Lonzo Ballas, kurio šeimos realybės šou verčia naują lapą. Nors istorijos Prienuose pradžia atrodė verta Holivudo filmo scenarijaus, laimingos pabaigos ji nežadėjo.

Lietuva tapo nebeįdomi, todėl Ballai ieškos naujų būdų pranešti apie save pasauliui. Kartu su Ballais kilti į viršų negalėjusiam „Vytautui“ belieka tikėtis, kad daugybė ekspertų buvo teisūs trimituodami, jog garsieji amerikiečiai komandos žaidimui tik trukdo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (319)