Trečiadienio vakarą Madride vykusį susitikimą PAO pralaimėjo 74:81 ir serijoje iki trijų pergalių atsilieka 1-2.

„Panathinaikos“ vadovai mačo metu ir vėl griebėsi už galvų, jų manymu, dėl itin tendencingo teisėjavimo.

„Panathinaikos“ šiose rungtynės prasižengė 29 kartus, o „Real“ – 21. Svečiai metė 19, o šeimininkai – 29 baudos metimus.

Mačui teisėjavo vokietis Robertas Lottermoseris, serbas Milivoje Jovčičius ir italas Carmelo Paternico.

Pastarasis arbitras iš Italijos dirbo ir antrose ketvirtfinalio serijos rungtynėse Pirėjuje, kur „Žalgiris“ turėjo pripažinti „Olympiakos“ pranašumą, o Šarūnas Jasikevičius neslėpė pasipiktinimo šališku teisėjavimu.

„Buvo daugybė keistų sprendimų visiškai aiškiose ir paprastose situacijose. Nežinau, ar yra kokia nors prasmė žaisti kitas rungtynes, jeigu viskas šiame turnyre nulemta iš anksto“, – kirto „Panathinaikos“ prezidentas Manos Papadopoulas, netrukus sulaukęs nuožmaus palaikymo iš klubo savininko, skandalingais pareiškimais pagarsėjusio Dimitrio Giannakopoulo.

„Sveikinimai „Real“ komandai su pergale, – ironiškai savo išplatintą pranešimą pradėjo pastarasis. – Visa Europa savo akimis mato, kad šiame turnyre reikalai nėra sprendžiami ant parketo. Visi, kurie tuo netiki po šio vakaro rungtynių, yra arba kvaili arba tuo suinteresuoti. Nevykusi Ispanijos kompanija šį turnyrą padarė savo žaidimų lauku.“

Eurolygos baudomis dėl savo elgesio šį sezoną ne kartą apdalintas D. Giannakopoulas reikalauja, kad kuo greičiau būtų pakeistas organizacijos prezidentas Jordi Bertomeu ir jį supanti aplinka.
Nežinau, ar yra kokia nors prasmė žaisti kitas rungtynes, jeigu viskas šiame turnyre nulemta iš anksto.
Manos Papadopoulas, PAO prezidentas

„Nepaisant to, kad mes triukšmaujame ne vienus metus, niekas mums nepasakė, kur nukeliauja rėmėjų pinigai, kur nukeliauja pinigai už logotipų, atletų atvaizdų, televizijos teisių naudojimą.

Apgailėtina vadyba, o beveik kiekvienose rungtynėse kaip pagrindinį veikėją mes turime teisėją. Sportininkai ir jų pasiekimai nustumiami į antrą planą, – širdo graikas. – Štai kaip jūs nusmukdėte krepšinį. Jeigu nebus radikalių pasikeitimų valdyme ir valdančių žmonių sudėtyje, kaip ir sakiau, mes paliksime šį turnyrą, jau pramintą „cirko lyga“.

Apie tai, kad PAO paliks turnyrą pasibaigus šiam sezonui, D. Giannakopoulas kalba jau nebe pirmą kartą.

Visgi verta pažymėti kad, skirtingai nei karštakošiai savininkai, „Panathinaikos“ treniruojantis katalonas Xavi Pascualis po pastarojo pralaimėjimo „Real“ emocijų neliejo ir priekaištų niekam nežarstė.

„Sužaidėme solidžias rungtynes. Kartais prarasdavome kontrolę, bet kovojome ir likome žaidime iki pabaigos. Esant lygiam rezultatui (71:71) mes netgi turėjome galimybių laimėti, bet jos išsprūdo iš mūsų rankų. Tačiau mes vis dar čia, dar nepralaimėjome ir ruošimės kitam mačui“, – teigė X. Pascualis.

Ketvirtosios ir, galbūt, lemiamos šios poros serijos rungtynės turėtų vykti penktadienį Ispanijoje.

Primename, kad J. Bertomeu iš posto išversti norintis PAO savininkas dar trečiadienį įvardijo visą eilę galimų Eurolygos prezidentų, tarp kurių paminėjo ir Arvydą Sabonį.

Be lietuvio sąraše išvardinti Jorge Garbajosa, Andrejus Kirilenka, Dejanas Bodiroga, Radoslavas Nesterovičius, Predragas Danilovičius, Mauricio Gherardini ir netgi įtakingas krepšinio agentas Miško Raznatovičius.

„Tai – krepšinio visuomenėje gerbiami žmonės. Eurolygai reikia gerai žinomo žmogaus, galinčio pritraukti turtingus rėmėjus. Kas, jūsų manymu, turėtų pakeisti J. Bertomeu, kuris vasarą turėtų būti pašalintas dėl visos eilės nesėkmingų sprendimų?“, – retoriškai klausė „Panathinaikos“ savininkas, pastaruoju metu dėl savo pilamos kritikos gaunantis vieną Eurolygos baudą po kitos, tačiau į jas nekreipiantis jokio dėmesio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)