Antro kėlinio pabaigoje pirmavę 17 taškų, o vėliau susikrovę net 24 taškų persvarą Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai graikus privertė kapituliuoti gerokai anksčiau, nei nuaidėjo finalinė rungtynių sirena – OLY lyderis Vassilis Spanoulis paliko žaidimo aikštę ir ten daugiau nebepasirodė iki trečio kėlinio pabaigos likus geroms dviem minutėms.

Jam grįžti nebuvo jokios prasmės – žaliai baltųjų traukinys seniai buvo nurūkęs į priekį nepavejamai.

Visa „Olympiakos“ komanda per antradienio mačą tesurinko 50 naudingumo balų, o„Žalgirio“ vyrai – net 99-is.

Kauniečių gynyba užspringę svečiai per antrą dalį tesukrapštė 24 taškus, o pagal rezultatyvius perdavimus šeimininkams nusileido beveik dvigubai – 12 prieš 23.

Eurolygos ekspertai – kaip susitarę: prireiks penktų rungtynių

Žalgiriečiai šį sezoną prieš OLY laimėjo jau ketvirtą iš penkių tarpusavio mūšių, tačiau Eurolygos ekspertai vis tiek abejoja, kad ši serija išsispręs jau ketvirtadienį.

Buvęs krepšininkas Joe Arlauckas, turintis lietuviškų šaknų, prognozuoja, kad šis ketvirtfinalis dar grįš į Pirėjų.

„Žalgiris“ ir „Real“ Graikijos komandas pastatė ant lyno ir tikisi užbaigti serijas šią savaitę savo aikštėse. Nuoširdžiai manau, kad „Real“ turi apie 80 procentų tikimybę tai padaryti, o, kalbant apie „Žalgirį“, duočiau jam 60 procentų.

Prisiminkime, kad per 48 valandas laimėti du kartus prieš tą pačią komandą nėra lengva užduotis. Ne todėl, kad jie to negali, – akivaizdu, kad gali, bet laimėti lemiamas atkrintamąsias rungtynes yra pats sunkiausias dalykas. Ir čia gali pasireikšti „Olympiakos“ patirtis“, – teigė jis.

J. Arlauckui pritaria ir Vladimiras Stankovičius.

„Manau, kad serija tarp „Žalgirio“ ir „Olympiakos“ gali išsitęsti iki penkerių rungtynių, bet negaliu pasakyti, kas jas laimės, jei taip nutiks“, – nebandė spėlioti nugalėtojo.

Savo kolegų nuomonę palaiko ir Igoris Petrinovičius.

„Liksiu prie savo prognozės, kad „Žalgirio“ ir „Olympiakos“ serijai užbaigti prireiks penkių mačų. Manau, kad Kaune komandos pasidalins po pergalę, nes V. Spanoulis ir „Olympiakos“ pasinaudos savo patirties bagažu ir ras būdą laimėti vieną dvikovą.

Tai komandas palydėtų į lemiamą akistatą Pirėjuje, kur „Žalgiris“ šį sezoną du kartus jau laimėjo. Tikiu, kad lietuviai gali laimėti ir trečiąsyk, taigi renkuosi „Žalgirio“ pergalę 3:2“, – ryžtingai kalbėjo serbas.

Apie tai, kad ketvirtfinalyje dar niekas nebaigta, žalgiriečius įspėja ir Vladimiras Gomelskis.

„Olympiakos“ juk negali dvi dienas iš eilės nepataikyti visų pasaulio metimų. Nors aš tikrai neprieštaraučiau išvysti „Žalgirį“ finalo ketverte, jam ketvirtadienį reikės dar kartą nugalėti stiprią ir patyrusią komandą. Ir kuo jai sunkiau, tuo V. Spanoulis žaidžia geriau“, – atsargiai lietuvių šansus vertina jis.

Krepšinio specialistai tikru serijos atradimu įvardija Brandoną Daviesą, kurio rezultatyvumas, palyginti su reguliariuoju sezonu, pakilo daugiau nei dukart – nuo 8,4 iki 19,7 taško.

Gomelskis nusilenkė Jankūnui ir Jasikevičiui

Trečiąsias „Žalgirio“ ir „Olympiakos“ serijos rungtynes TV eteryje tiesiogiai komentavęs Vladimiras Gomelskis liko gerokai nustebintas ne tik galutinio rezultato, bet ir kauniečių žaidimo.

Jis gyrė tiek Š. Jasikevičiaus darbą, tiek ir atskirus žalgiriečius, o pipirų išrašė tik Artūrui Milakniui ir Egarui Ulanovui.

„Galima iš proto išeiti. Tai – fantastika“, – komentuodamas „Žalgirio“ dvitaškių taiklumą po dviejų kėlinių (16/19, 84 proc.) aikčiojo V. Gomelskis.

„Žalgirio“ puolimas – tiek judėjimo ir tiek perdavimų, kad galva susisuko net „Olympiakos“ gynybai, kuri yra viena iš dviejų geriausių Eurolygoje. 47 taškai į graikų krepšį per pirmus du kėlinius – tai smūgis „Olympiakos“ savigarbai“, – pastebėjo jis.

Trečiame kėlinyje V. Gomelskis liaupsino siautėjusį Paulių Jankūną, kuris svarbiu metu pelnė devynis taškus iš eilės ir „Žalgirio“ pranašumą nuo 7 taškų (53:46) padidino iki 15-os – 62:47.

„Trečias kėlinys priklausė P. Jankūnui. Jis nuostabiai žaidė tiek puolant, tiek ginantis, nieko neleido daryti Georgui Printeziui. Šiam visai niekas nepavyko – veterano netgi gaila.

Nikola Milutinovas gindamasis taip norėjo visiems padėti, kad pamiršo, jog dengia ne centrą, o P. Jankūną. Labai naudingas „Žalgirio“ kapitono žaidimas, ir jis pelnytai buvo palydėtas plojimais bei į viršų iškeltais pirštais“, – pastebėjo V. Gomelskis.

Jis atkreipė į dėmesį ir į tai, kad po rungtynių „Žalgirio“ trenerių štabas nepasinėrė į euforiją.

„Šaras nerodo savo džiaugsmo, nors pergalė ir maloni. Jis supranta, kad graikus nugalėti reikia dar kartą“, – priminė komentatorius.

V. Gomelskis pagyrė Š. Jasikevičiaus prieš sezoną ir net jo metu atliktą darbą.

„Š. Jasikevičius šiais metais labai pataikė su žaidėjų selekcija. Galbūt jų vardai ir ne patys garsiausi, bet šį sezoną jie žaidžia puikiai.

Buvau nustebęs, kai „Žalgiris“ įsigijo Beno Udrihą. Bet tai buvo teisingas sprendimas. Atvyko dėdė su patirtimi, nepameta galvos jokioje situacijoje“, – pripažino V. Gomelskis.

Jis užsiminė, kad Š. Jasikevičiui padeda ir sukaupta milžiniška žaidėjo patirtis.

„Šarūnas buvo Europos ir pasaulio krepšinio žvaigždė. Jam ta žaidėjo patirtis, žinoma, padeda. Savo ruožtu Ioannis Sfairopoulos net nežaidė Graikijos aukščiausioje lygoje – tik trečiame divizione“, – prasitarė jis.

V. Gomelskis gražiausiu mačo epizodu titulavo Aarono White'o skrydį.

„Čia tai bent dėjimas. Jį galima žiūrėti begalybę kartų. Klasiškas B. Udriho perdavimas milimetrų tikslumu. Nors A. White'as ir baltasis, šoka į orą ne prasčiau nei afroamerikietis. Jis atsiplėšė nuo žemės ne mažiau nei 70 centimetrų“, – žavėjosi rusas.

Tiesa, V. Gomelskiui kiek užkliuvo E. Ulanovo ir A. Milaknio žaidimas.

„Ulanovai, tu – krepšininkas. Pažiūrėk gi pagaliau ir į krepšį!“, – reikalavo jis.

Tuo metu A. Milakniui priekaištavo, kad šis nepataiko savo metimų – Milas antradienį prametė visus keturis tritaškius.

Beje, „Žalgirio“ žaidimu ir pergale antradienį gėrėjosi ir Donatas Motiejūnas.

Ketvirtasis ir galbūt lemiamas „Žalgirio“ ir „Olympiakos“ susidūrimas įvyks ketvirtadienį, 20 valandą, Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (285)