„Raudonieji“ subyrėjo antrajame kėlinyje, kai „Žalgiris“ rado sprendimų puolime ir gynyboje, susikrovė pranašumą, o po pertraukos visa tai užbaigė įspūdinga pergale. Dabar „Olympiakos“ balansuoja ant prarajos ribos“, – rašo graikų portalas OnSports.gr.

SDNA apžvalgininkas Tolis Kotzias negailėdamas pliekia Pirėjo komandą, kuri jau keletą kartų šį sezoną atrodė taip pat apgailėtinai, kaip ir antradienį Kaune.

„Faktas, kad Pirėjo komanda atsidūrė ant bedugnės krašto. Ir visiškai realu, kad šios ketvirtfinalio poros favoritai finalo ketvertą Belgrade stebės per televiziją. Žinoma, dar yra šansas ketvirtadienį, tačiau jį treneris I. Sfairopoulas apibūdino trumpai: „Jei žaisime taip, kaip antradienį, sėkmės mums nematyti“, – cituoja leidinys.

„Tiesą sakant „Olympiakos“ Lietuvoje net nežaidė krepšinio, tik kažką panašaus į krepšinį. O „Žalgiris“ darė tai, ką įpratęs visą šį sezoną – žaidė pradžioje, viduryje ir rungtynių pabaigoje. Š. Jasikevičius buvo patenkintas matydamas tokį vaizdą aikštėje ir galutinį rezultatą. Jo planas veikė, o žaidėjai darė tai, ką ir privalėjo. Treneris bus dar laimingesnis, jei jo komanda ketvirtadienį iškovos pergalę kartu su bilietu į finalo ketvertą“, – įsitikinęs T. Kotzias.

Jis rašo, kad savo energija graikų klubas negalėjo prilygti Lietuvos čempionams: „Kur „Žalgirio“ žaidėjams reikėjo vieno žingsnio, „Olympiakos“ krepšininkams – trijų, kad pavytų varžovus. Kauno komandoje visi sveiki, o I. Sfairopoulo kariauna – tikras lazaretas. Pirėjo ekipa turi didelių problemų“.

Vertindamas trejas serijos rungtynes SDNA apžvalgininkas neabejoja, kad „Žalgiris“ yra geresnė komanda.

„Pirėjo komandos žaidimas nuspėjamas. Galbūt galima būtų kalbėti apie pasiteisinimą, tačiau tiesa ta, kad ji negalėjo reaguoti į įvykius aikštėje ir žaisti taip, kaip galėtų. Jei besime pirštu į krepšininkų sveikatos būklę, tai dauguma jų turėtų oficialiai sėdėti ant suolo“, – tvirtina T. Kotzias.

SDNA primena, kad N. Milutinovas, G. Printezis ir K. Papanikolaou aukojosi dėl komandos ir į aikštę žengė kęsdami skausmus.

Tai kilnus gestas, tačiau tuo pačiu jie realiai negalėjo padėti komandai. Jei nesijauti gerai, negali žaisti krepšinį, negali apskritai gerai atlikti jokio darbo.

„Blogiausias dalykas, kad per mažiau nei 48 valandas nuo dvikovos pabaigos „Olympiakos“ laukia tas pats „Žalgiris“ ir logika sako, kad šansų „raudonieji“ turi nedaug. Tačiau šiuolaikiniame krepšinyje ir šiame lygmenyje ne viskas paklūsta logikai. Tiesa ta, kad Pirėjo komanda labiau patyrusi už savo varžovus ir žino, kaip žaisti žūtbūtines rungtynes. Tiesa, to gali ir neužtekti, kad būtų peržengtas ketvirtfinalio barjeras“, – svarsto savo straipsnyje apžvalgininkas.

Reikėtų priminti, kad panašioje situacijoje „Olympiakos“ buvo atsidūręs pernai, kai Eurolygos ketvirtfinalio serijoje su Stambulo „Anadolu Efes“ atsiliko 1-2, tačiau laimėjo kitus du mačus ir iškopė į finalo ketvertą, kur tik finale nusileido Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkams.

SDNA tvirtina, kad „Olympiakos“ ketvirtadienį žais protingiau, tačiau būsimos dvikovos favoritu laikomas „Žalgiris“. Lieka tik palaukti ir įsitikinti, ar Pirėjo komanda dar turi parako tokioms rungtynėms.

Vienas iš „etatinių“ Eurolygos krepšinio ekspertų Nikas Varlas savo tinklaraštyje rašo, kad antradienio rungtynių pabaigą žinojo pažiūrėjęs pirmąsias 5 minutes.

„Po tokios dvikovos norėčiau, kad serija ir sezonas baigtųsi ketvirtadienį“, – netikėtai drebia N. Varlas, savo komentarą palydintis vaizdingu pavadinimu „Melodingas „Žalgirio“ krepšinio ansamblis užgožė padrikus „Olympiakos“ gitaros garsus“.

„Mačiau Šaro džiaugsmą, „Žalgirio“ euforiją ir „raudonųjų“ agoniją. Ant parketo buvo dvi visiškai skirtingos ekipos. Žalgiriečiai dominavo ir už tai reikia nukelti prieš juos kepurę, o kitoje aikštės pusėje komandos nebuvo. „Olympiakos“ krepšinio nežaidė.

Kad ir kaip gaila, bet graikų klubo vaizdas nuvylė – žaidimas nuspėjamas, nuobodus ir neefektyvus. Blogiausia, kad „Žalgiris“ savo varžovus ties 60 taškų riba sustabdė be ypatingų pastangų ir nė kiek nepavargo“, – teigia ekspertas.

„Olympiakos“ padarė daug šį sezoną ir jis tikrai beprotiškai norėjo į Belgradą, tačiau krepšinis yra sąžiningas sportas. Čia paprastai laimi geriausias. O „Žalgiris“ šiuo metu yra tikrai geresnė komanda nei Pirėjo.
Nikas Varlas

Šūsnį statistikos surinkęs ir faktus palyginęs graikas nusivylė gautu rezultatu. Anot jo, iš penkis kartus šį sezoną susigrūmusių komandų akivaizdžiai pranašesnis yra „Žalgiris“.

„Paskutinėse rungtynėse Lietuvos čempionai laimėjo visus kėlinius. Apie dalinimąsi kamuoliu apskritai sunku kalbėti. Po pertraukos į krepšinį grįžęs veteranas Beno Udrihas per 13 minučių atliko 6 rezultatyvius perdavimus, o „Olympiacos“ gynėjai per visą dvikovą – vos 8“, – tęsia N. Varlas.

Jo nuomone, „Olympiakos“ žaidžiamas krepšinis vilties neįkvepia – legionieriai susiskaldę, mažesniam vaidmeniui numatyti graikai priversti imtis atsakomybės. Ir nors Vassilio Spanoulio akyse dega ta pati ugnis, tačiau krepšinis – ne individuali sporto šaka.

 Ioannis Sfairopoulas ir Vassilis Spanoulis

Straipsnyje kritikos susilaukė ir Pirėjo komandos strategas. Autoriaus teigimu, I. Sfairopoulas ir jo štabas perdegė – neturi nei idėjų, nei sugebėjimo greitai reaguoti, nei tinkamos taktikos.

Prisiminęs praėjusių metų istoriją, kai panašioje situacijoje atsidūręs „Olympiakos“ išsikapstė, N. Varlas šįkart vilties nemato. Pasak jo, „Žalgiris“, kuriuo lieka tik žavėtis, niekuo nepanašus į praėjusių metų „Anadolu Efes“ – nei žaidimu, nei psichologija.

„Olympiakos“ padarė daug šį sezoną ir jis tikrai beprotiškai norėjo į Belgradą, tačiau krepšinis yra sąžiningas sportas. Čia paprastai laimi geriausias. O „Žalgiris“ šiuo metu yra tikrai geresnė komanda nei Pirėjo“, – reziumuoja Eurolygos ekspertas.

Ketvirtosios Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynės vyks ketvirtadienį Kaune 20 val. Šiuo metu „Žalgiris“ serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2:1 ir yra per žingsnį nuo Eurolygos finalo ketverto varžybų Belgrade.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)