Antradienį „Olympiakos“ subyrėjo trečiajame serijos mače Kaune ir patyrė skaudų pralaimėjimą 60:80. Savo žaidimu nusivylę Pirėjo ekipos žaidėjai bendraudami su Krepšinis.lt rezultatą aiškino koncentracijos ir komandinio žaidimo stoka bei nesusikalbėjimu gynyboje.

„Pralaimėjimą nulėmė daug dalykų, – sakė 6 taškus pelnęs Kimas Tillie – darėme daug klaidų gynyboje, nesusikalbėjome. Įprastai tokių klaidų nedarome. Turėtume demonstruoti vieną geriausių gynybų Europoje... Žaisdami taip, kaip žaidėme šįkart, mes laimėti negalime.

Daug klaidų padarėme todėl, nes nebuvome susikoncetravę. Turėjome sunkumų dalinantis kamuoliu. Manau, kad tai turime daryti gerokai dažniau. Reikia žaisti komandiškai, nes tai komandinis žaidimas.

Žaisti čia sunku. Sirgaliai sukuria daug triukšmo, todėl norėdami komunikuoti turime kalbėti labai garsiai, tačiau daug apie atmosferą negalvojame ir tiesiog žaidžiame krepšinį“, – kalbėjo K. Tillie, kurio bičiulis Jamelas McLeanas atmosferos „Žalgirio“ arenoje taip pat nesureikšmino.

„Šįkart „Žalgiris“ žaidė itin gerai, mes atsilikome nuo jo visu žingsniu. Negalime žaisti taip, negalima nuo „Žalgirio“ atsilikti visu žingsniu. Bet dabar tai jau yra baigta, tai tik dar vienos pralaimėtos rungtynės, kaip ir pirmasis šios serijos mačas.

Atmosfera arenoje gera, bet tai nieko ypatingo. Žaisti „Panathinaikos“ arenoje yra tūkstantį kartų sunkiau. Tai paruošia mums ir tokioms rungtynėms. Dabar turime nekreipti dėmesio į arenos atmosferą bei išlikti susikoncentravę kaip komanda.“, – teigė J. McLeanas.

„Buvome nesusikoncetravę ir išsiblaškę, todėl darėme klaidas. Negalime leisti, kad tai atsitiktų. Tikiuosi, kad triuškinantis pralaimėjimas Kaune nepaveiks mūsų psichologiškai. Turime suprasti, kad taip kartais nutinka.

Dabar turime analizuoti savo klaidas ir pasiruošti ketvirtosioms rungtynėms. Manau, jog turime visus šansus laimėti ketvirtadienį. Manau, jog sugrąžinsime seriją į Pirėjų“, – sakė Bobby Brownas.

Bobby Brownas

„Nežaidėme protingai. Kamuolys aikštelėje nejudėjo, todėl ir pralaimėjome. Dabar „Žalgiris“ yra ryškus serijos favoritas, nes jam užtenka laimėti vieną mačą namuose. Šioje arenoje nukauti kauniečius yra sudėtinga“, – pridūrė per 24 minutes tik 3 taškus pelnęs G. Printezis.

33-ejų veteranas yra vienas iš kelių „Olympiakos“ žaidėjų, šioje ketvirtfinalio serijoje negalinčių žaisti pilna jėga. Pirėjo ekipos treneris Ioannis Sfairopulas po rungtynių Kaune atskleidė, jog G. Printezis ir Nikola Milutinovas žaisti galėjo tik po vaistų nuo skausmo injekcijos, o skausmais skundėsi ir Janis Strelniekas, Giorgios Bogris, K. Tillie ir Kostas Papanikolaou.

„Nieko čia nepakeisi. Galima tik padėkoti už kovingumą žaidėjams, kurie nėra visiškai sveiki, bet vis tiek veržiasi į grumtynes“, – po pralaimėjimo atsiduso I. Sfairopoulas.

„Olympiakos“ žaidėjai pripažino, jog kovoti su traumomis yra sunku, tačiau dėl nesėkmės pasiteisinimų neieškojo. Krepšininkai teigė, jog jie turi būti įpratę įveikti tokius sunkumus bei susikoncentruoti tik į tai, kas vyksta aikštelėje.

Didžiausia mūsų žvaigždė yra Vassilis Spanoulis. Jis pilnas energijos, demonstruoja gerą formą ir žaidžia gerai visą šį sezoną. Neabejoju, kad ketvirtosiose rungtynėse jis žais dar agresyviau. Dabar esame priremti prie sienos, turime išeiti į aikštelę ir kovoti visas 40 minučių atiduodami 100 procentų jėgų.
Bobby Brownas

„Sunku, nes turime kovoti ir su traumomis, ne tik su „Žalgiriu“. Tiesa, kai esame aikštelėje, apie traumas negalvojame. Kiekvienas žaidėjas aikštelėje turi atiduoti 100 procentų savo jėgų. Negalime ieškoti pasiteisinimų, turime aikštelėje atiduoti visas jėgas, tiek fizines, tiek psichologines. Tuomet galėsime galvoti apie pergalę“, – kalbėjo K. Tillie.

„Reikia, kad į rikiuotę sugrįžę žaidėjai įgautų ritmą. Tai daryti viduryje atkrintamųjų varžybų yra tikrai sudėtinga. Traumos kamuoja mus visus metus, tačiau mes mokėjome laimėti nepaisant jų. Negalime to naudoti kaip pasiteisinimo.

Nežinau, ar serijos rezultatas būtų kitoks, jei visi „Olympiakos“ žaidėjai būtų sveiki. Manau, kad šiose rungtynėse N. Milutinovas įgavo ritmą ir galės suteikti mums daugiau pagalbos ketvirtadienį“ – vylėsi J. McLeanas.

Antrose serijos rungtynėse sezono pasirodymą surengęs J. McLeanas trečiajame serijos mače užstrigo ir surinko 6 taškus, tačiau ne ką geriau sekėsi ir visiems kitiems Pirėjo klubo aukštaūgiams. Vis dėlto labiausiai „Olympiakos“ priekinės linijos žaidėjai rūpinasi ne savo rezultatyvumu, o Brandono Davieso dominavimu.

„Turime sustabdyti B. Daviesą. Jis prieš mus sužaidė tris labai gerus mačus, turime labiau susikoncentruoti prieš jį gynyboje. „Žalgiris“ puikiai dalinasi kamuoliu bei atranda B. Daviesą po krepšiu laisvą. Bandysime kažką keisti ir išspręsti šią problemą“ – sakė K. Tillie.

„Vienu metu buvome sumažinę atsilikimą iki 7 taškų, tačiau trečiojo kėlinio pabaigoje įsibėgėjo B. Daviesas. Jis pataikė daug svarbių metimų, o mes praradome kontrolę. Vis dėlto mes negalime parodyti silpnumo ir pasiduoti. Turime rungtynes ketvirtadienį ir jos bus visiškai kitokios. Turime kautis ir parodyti, kad net ir atsilikdami 1-2 mes nepasiduosime.

B. Daviesas labai daug juda be kamuolio ir priverčia mus dažnai keistis gynyboje. Mes jį pametame ir jis lieka laisvas. Turime kažką su tuo daryti. Sunku pakeisti traumuotą Nikola Milutinovą, kuris yra pagrindinis mūsų baudos aikštelės sargas, bet ketvirtadienį mes kažką sugalvosime.

Vieną dieną mūsų priekinė linija gali pririnkti daug taškų, o kitą dieną ne. Turime likti ištikimi savo sistemai, užtikrinti kamuolio judėjimą ir ketvirtadienį laimėti. Svarbiausia, kad išliktume kartu. Jei taškų nesurenku aš, tai turi padaryti kažkas kitas. Turime išeiti į aikštelę kaip komanda ir tikėti, kad galime išlyginti serijos rezultatą, sugrįžti į Graikiją bei žengti į finalo ketvertą“, – dėstė J. McLeanas.

Dėl savo individualių pasirodymų galvos nesuka ir kitas amerikietis, kuris Kaune per 9 minutes nepelnė nė taško. Prie sau neįprastos situacijos prisitaikyti mėginantis atakų organizatorius tiki, kad „Olympiakos“ išgelbėti šioje serijoje gali sėkmingas 35-erių Vassilio Spanoulio žaidimas.

„Aš bandau rasti ritmą, prisijungiau prie komandos sezono viduryje, kai kurie vyrukai žaidžia daug minučių, todėl įmestas į kovų sūkurį aš turiu prisitaikyti. Europoje niekada nebuvau tokioje situacijoje, nes įprastai komandose būdavau pagrindinis žaidėjas.

Didžiausia mūsų žvaigždė yra V. Spanoulis. Jis pilnas energijos, demonstruoja gerą formą ir žaidžia gerai visą šį sezoną. Neabejoju, kad ketvirtosiose rungtynėse jis žais dar agresyviau. Dabar esame priremti prie sienos, turime išeiti į aikštelę ir kovoti visas 40 minučių atiduodami 100 procentų jėgų“, – sakė B. Brownas.

V. Spanoulio žaidimo svarbą pabrėžė ir K. Tillie: „Vassilis niekada nepavargsta. Jis yra mūsų lyderis aikštelėje ir rūbinėje, todėl, jei norime laimėti šią seriją, mums reikia paties geriausio V. Spanoulio žaidimo ketvirtadienį.“

Kalbėdami apie ketvirtąjį ir galimai paskutinį serijos susitikimą „Olympiakos“ atletai akcentavo būtinybę pakeisti savo mąstymą bei išspręsti pagrindines savo problemas. Graikijos klubo žaidėjai žada padaryti viską, kad tik serija sugrįžtu į Pirėjų.

„Serija vis dar gyva. Tuoj žaisime ketvirtąjį mačą, o tuomet padarysime viską, ką galime, kad laimėtume. Turime geriau žaisti gynyboje. Analizuosime savo klaidas, treniruosimės, šį tą pakeisime. Būsime labiau susikoncetravę, turėsime daugiau energijos, o tai padės žaisti geriau ir puolime. Tiesa, pagrindinis taisytinas dalykas yra mūsų gynyba“, – sakė K. Tillie.

„Turime išlikti ramūs. Negalime pradėti nervintis ir panikuoti. Žiūrėdami rungtynių įrašus analizuosime savo klaidas, o svarbiausia – tiesiog likti ramiems ir ketvirtadienį atvykti į areną su kitokiu mąstymu, žaisti agresyviai ir pamėginti laimėti.

Kiekvienose rungtynėse mes turime gerus šansus. Negalime ateiti į rungtynes galvodami kitaip. Mūsų komanda yra labai patyrusi ir jau turinti panašios patirties – praėjusį sezoną žengė į finalo ketvertą, nors prieš Stambulo „Anadolu Efes“ atsiliko 1-2.

Žinome, kaip susitvarkyti su šia situacija. Turime pasiruošti kovoti ketvirtadienį ir kabintis už paskutiniojo savo šanso. Jei laimėsime, laimėsime. Jei pralaimėsime, tai bent jau nutiks mums kietai kovojant iki galo. Dabar nėra reikalo panikuoti, laiko pasiruošti kitoms rungtynėms yra pakankamai“, – dėstė J. McLeanas.

Ketvirtadienį ketvirtosios ketvirtfinalio serijos rungtynės Kaune bus žaidžiamos 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)