Duodamas interviu TV3.lt portalui „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas tvirtino, kad dėl sutarčių pratęsimo derasi ir su kitais žaidėjais.

Sutartį su B. Daviesu „Žalgiris“ neseniai pratęsė pagal formulę 1+1, o už tai amerikietis aukštaūgis Kauno klubui atsidėkojo solidžiu žaidimu.

Per abejas Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes Pirėjuje B. Daviesas buvo rezultatyviausias (atitinkamai pelnė 21 ir 20 taškų), o žalgiriečiai iš Graikijos parsivežė vieną pergalę.

Taip pat sezono metu „Žalgiris“ pratęsė sutartis su dviem savo sistemos išugdytais žaidėjais – Pauliumi Valinsku ir Gyčiu Masiuliu.

„Deramės ir su kitais žaidėjais. Su kai kuriais pavyksta, o su kitais ne. Normalu“, – situaciją komentavo P. Motiejūnas.

Iš dabartinės pagrindinės „Žalgirio“ komandos kitą sezoną toliau galios Pauliaus Jankūno ir Artūro Milaknio sutartys.

Baigsis – Kevino Pangoso, Antano Kavaliausko, Beno Udriho ir Martyno Sajaus sutartys.

Tuo metu dar keturių „Žalgirio“ krepšininkų – Edgaro Ulanovo, Vasilije Micičiaus, Axelio Toupane'o ir Aarono White'o sutartyse numatyta galimybė pratęsti jas dar vienam sezonui (sutartis pagal formulę 1+1).

„Laukia eilinė vasara. Toks mūsų darbas, sezonas dar nesibaigė, dirbame į tą patį darysime ir po sezono“, – nieko konkretaus dar negalėjo įvardinti P. Motiejūnas, tačiau netrukus „Žalgirio“ direktorius pridūrė, kad kitą sezoną klube norėtų matyti vidurio puolėją Lauryną Birutį, paskolintą „Šiauliams“.

„Puikus Lauryno progresas. Jis labai paaugo, džiaugiamės“, – neslėpė P. Motiejūnas, paneigęs gandus jog L. Birutis komandoje pakeis A. Kavaliauską. – „Antano sutartis baigiasi, bus sprendžiama, tačiau tikrai negaliu pasakyti, kad jį pakeis Laurynas. Tai – tik kalbos“.

Neseniai DELFI konferencijoje viešėjęs „Šiaulių“ direktorius Mindaugas Žukauskas taip pat pripažino, kad vilčių išlaikyti naudingiausią ir rezultatyviausią LKL žaidėją savo komandoje po šio sezono nemato.

„Aš norėčiau, kad Laurynas dar stiprėtų čia, Šiauliuose, nes jis tobulėja ne savaitėmis, o dienomis. Jis iš pradžių mūsų buvo įsigytas kaip atsarginis, negalvojome apie jį kaip apie starto penketo žaidėją. Bijojome, ar 20-metis galės žaisti LKL kaip pagrindinis centras. Bet šis sezonas įrodo, kad jis yra aukščiausio kalibro krepšininkas.

Dar jaunas, klaidelių daug daro, bet žaidžia užtikrintai. Todėl labai abejoju, nors norėčiau, kad „Žalgiris“ mums jį paliktų dar vieniems metams. Tada mes atiduotume Lauryną visiškai paruoštą Eurolygai, kad jis nuvykęs į Kauną būtų pagrindinis jų centras. „Žalgiris“ jau šį sezoną norėjo pabandyti jį susigrąžinti ir tai reiškia, kad toks jų tikslas ir noras tikrai yra“, – dėstė M. Žukauskas.

Krepšinis.lt žiniomis, „Žalgiris“ susigrąžinti L. Birutį iš Šiaulių norėjo dar sezono metu – mainais į M. Sajų, tačiau susitarti klubams nepavyko.

Ar „Žalgiryje“ ir po šio sezono toliau dirbs treneris Šarūnas Jasikevičius, paaiškės vasarą. Skelbiama, kad 42-ejų krepšinio specialisto paslaugomis domisi ne tik „Barcelona“, bet netgi ir Maskvos CSKA.

Antradienio vakarą 20 val. namie Š. Jasikevičiaus treniruojami žalgiriečiai žais trečiąsias Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes su Pirėjo „Olympiakos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)