Pirmąjį ketvirtfinalio serijos mačą Pirėjuje „Žalgiris“ per pratęsimą laimėjo 87:78, o antrajame savo pranašumą jau įrodė „Olympiakos“ – 79:68.

Mums tai tikrai pažįstama. Panašioje padėtyje buvome ir pernai, tačiau išgyvenome. Turime meistriškumo, patirties tam, kad laimėtume šią seriją.
Ioannis Papapetrou

I. Papapetrou abejas rungtynes pradėjo starto penkete ir vaidino toli gražu ne epizodinį vaidmenį. Pirmajame susitikime 206 cm ūgio graikas žaidė net 38 min., pelnė 11 taškų ir atkovojo 7 kamuolius.

Antrajame puolėjas rungtyniavo 25 min., surinko 9 taškus ir taip pat sugriebė 7 kamuolius.

Kartu su komanda I. Papapetrou pirmadienį atskrido į Kauną, kur antradienio vakarą 20 val. „Olympiakos“ žais itin svarbias trečiąsias serijos iki trijų pergalių rungtynes.

„Žalgirio“ arena didžiulė, žiūrovų susėdimas įdomus, žmonių būna daug, todėl bus nelengva per abejas rungtynes. Tačiau mes koncentruojamės tik pirmosioms. Nėra ką ir kalbėti, mes galvojame tik apie pergalę“, – atvykęs į Lietuvą dėstė I. Papapetrou.

Nuo 2013-ųjų OLY komandoje rungtyniaujantis graikas – ramus.

Anot jo, Pirėjo komanda jau ne kartą patyrė atkrintamųjų varžybų įtampą, buvo atsiliekančiosios vaidmenyje ir puikiai žino, kaip elgtis tokiose situacijose.

„Mums tai tikrai pažįstama. Panašioje padėtyje buvome ir pernai, tačiau išgyvenome. Turime meistriškumo, patirties tam, kad laimėtume šią seriją“, – dėstė graikas, priminęs, kad ir pernai po pirmųjų dviejų ketvirtfinalio rungtynių namie su Stambulo „Anadolu Efes“ serijos rezultatas buvo lygus – 1-1.

Vėliau graikai su turkais pasidalijo po pergalę Stambule, o lemiamą mačą vyko žaisti į Pirėjų ir jį laimėjo užtikrintai, patekdami į pusfinalį po itin nesėkmingo 2015-2016 m. sezono.

„Mums svarbiausia sėkmingai kovoti dėl kamuolių, nes kitu atveju „Žalgiris“ gali tuo pasinaudoti. Antrame serijos mače mes kontroliavome lentą, todėl buvome geresni. Turime būti pasirengę padėti ir Vassiliui Spanouliui, nes varžovai jam tikrai skirs padidintą dėmesį“, – portalui Eurohoops aiškino aukštaūgis.

Pasak I. Papapetrou, papildomos motyvacijos OLY komandai prideda faktas, kad į aikštę veržiasi net ir traumuoti žaidėjai. Pavyzdžiui, Georgas Bogris ir Kostas Papanikolau nesijautė gerai, tačiau žaidė antrose serijos rungtynėse ir padėjo graikams pasiekti revanšą.

„Neįtikėtinas jausmas. Mums tai prideda papildomos energijos, šis pasiaukojimas yra stulbinantis impulsas komandos draugams. Sunku žodžiais ir perteikti, kaip tai motyvuoja“, – pažymėjo jis.

„Žalgirio“ – „Olympiakos“ seriją laimėjusi komanda Eurolygos pusfinalyje susikaus su Stambulo „Fenerbahče“ ir Vitorijos „Baskonia“ ekipų poros laimėtojais. Šioje serijoje 2-0 pirmauja turnyro nugalėtojų titulą ginantys turkai, tačiau trečios ir ketvirtos serijos rungtynės vyks baskų teritorijoje.

Ispanų žurnalisto paklaustas, kaip vertina kitas Eurolygos ketvirtfinalio poras, „Fenerbahče“ treniruojantis serbas Željko Obradovičius atsakymo išvengė.

„Tiesą sakant, kol kas man tai nelabai rūpi, nes turiu ir savų reikalų čia, Vitorijoje. Yra įtampos, įdomių rezultatų – faktas, kad į ketvirtfinalį pateko daug panašaus pajėgumo komandų“, – konstatavo Ž. Obradovičius.

Trečiasis „Žalgirio“ ir „Olympiakos“ serijos mačas antradienio vakarą Kaune prasidės 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)