Kad taip nenutiktų, graikai jau antradienį pasiruošę atsikovoti aikštės pranašumą.

„Žalgiris“ žais namuose, todėl tai jiems yra privalumas, tačiau kartu ir papildoma atsakomybė. Mūsų pusėje – patirtis ir mes žinome, ką turime daryti, kad padidintume savo šansus patekti į finalinį ketvertą. Abejose rungtynėse turėsime būti susikoncentravę ir pasiruošę. Žinome, kad laukia labai sudėtinga misija“, – prieš būsimas dvikovas Kaune kalbėjo „Olympiakos“ treneris Ioannis Sfairopoulos.

„Privalome turėti geras rungtynes tiek puolime , tiek gynyboje. „Žalgiris“ žaidžia labai gerai ir žino, ką daryti kiekvienoje rungtynių stadijoje, todėl jei nerungtyniausime protingai, jie mus nubaus lengvais taškais“, - sakė graikas.

Paulius Jankūnas per ketvirtfinalio seriją pelnė vos 4 taškus, nors prieš tai buvo kalbama, kad kauniečių kapitonas turėtų tapti svarbiu faktoriumi serijoje prieš „Olympiakos“. Pasak I. Sfairopoulo, toks prastas P. Jankūno pasirodymas yra komandinės gynybos nuopelnas.

„Manau, kad tai yra dėl to, kaip mes ginamės, kaip komanda. Negali sustabdyti visų, pavyzdžiui, Brandonas Daviesas abi rungtynes sužaidė puikiai. Kartais pavyksta sustabdyti vienus, kartais kitus žaidėjus“, – kalbėjo strategas.

„Olympiakos“ strategas taip pat nesureikšmino namų ir išvykos rungtynių svarbos. Pasak jo, „Žalgiris“ gali puikiai žaisti tiek prie savų žiūrovų, tiek prie priešininkų aistruolių.

„Negaliu sakyti, kad „Žalgiris“ namų komanda. Taip, jie namuose žaidžia nuostabiai, bet kartu moka gerai rungtyniauti ir išvykose, Nėra skirtumu, kur jie žaidžia“, – teigė Graikijos grandų vairininkas.

Ankščiau, I Sfairopoulos kalbėdamas apie savo komandos rotacijos problemas ir vėl įnešė daug sumaišties.

„Niekas nepasikeitė. Georgios Printezis nesitreniravo su komanda ir nėra aišku, ar pasirodys trečiose serijos rungtynėse. Nikola Milutinovas – iškritęs iš rikiuotės“, - teigė graikas.

Visgi, dėl kelio traumos antrąjį serijos susitikimą praleidęs aukštaūgis iš Serbijos kartu su komandą į Kauną atskrido.

Prisimenant tas pačias, antrąsias rungtynes Pirėjuje, 9 taškus pelnęs, 7 kamuolius atkovojęs ir 10 naudingumo balų surinkęs „Olympiakos“ puolėjas Ioannis Papapetrou nestokojo optimizmo.

„Ir praeityje buvo tokioje pat situacijoje. Praėjusį sezoną praradome namų aikštės pranašumą Anadolu „Efes“, tačiau sugebėjome iškovoti bilietą į finalinį ketvertą. Esame patyrę ir turime aukštos klasės žaidėjų tam, kad iškovotume bent vieną pergalę Kaune. Turėsime kontroliuoti atšokusius kamuolius bei kietai gintis“, – rašoma Eurolygos svetainėje.

Po dvejų pirmųjų rungtynių Pirėjuje ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių rezultatas yra lygus – 1-1. Trečiasis mačas „Žalgirio“ arenoje prasidės antradienį 20 val., ketvirtasis – tuo pačiu laiku ketvirtadienį.

Jeigu po krepšinio spektaklio Kaune serijos rezultatas bus lygus – 2-2, penktasis ir lemiamas „Žalgirio“ ir „Olympiakos“ susitikimas kitą savaitę vyks Pirėjuje.

Žalgirio“ ir „Olympiakos“ serijos tvarkaraštis:

Balandžio 18 d., Pirėjas – 87:78, po pratęsimo laimėjo „Žalgiris“ (1-0)

Balandžio 20 d., Pirėjas – 68:79 laimėjo „Olympiakos“ (1-1)

Balandžio 24 d. 20.00 val. Kaunas

Balandžio 26 d. 20.00 val. Kaunas Gegužės 1 d. Pirėjas (jei prireiktų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)