Po dvejų pirmųjų rungtynių Pirėjuje ketvirtfinalio spektaklio iki trijų pergalių rezultatas yra lygus – 1-1. Trečiasis mačas „Žalgirio“ arenoje prasidės antradienį 20 val., ketvirtasis – tuo pačiu laiku ketvirtadienį.

Kaip praneša Graikijos portalas SDNA, į Kauną I. Sfairopoulas atskris su pajėgiausia sudėtimi.

Į lėktuvą turėtų lipti ir vidurio puolėjas iš Serbijos Nikola Milutinovas, dėl kelio traumos praleidęs antrąjį serijos susitikimą.

Nors buvo skelbta, kad 23-ejų metų 212 cm ūgio vidurio puolėjas iš rikiuotės iškrito visai ketvirtfinalio serijai, akivaizdu, jog aklai tikėti OLY klubo skelbiama informacija neverta.

Taip galima teigti po praėjusios savaitės įvykių.

Dar trečiadienį I. Sfairopoulas Lietuvos žurnalistams tvirtino, kad traumą patyręs Georgas Bogris tikrai praleis ketvirtadienio rungtynes (Graikijoje netgi kalbėta, kad žaidėjas iš rikiuotės iškrito kelioms savaitėms), tačiau jose vidurio puolėjas žengė į aikštę, buvo aktyvus ir savo gynybiniais veiksmais solidžiai prisidėjo prie revanšinės „Olympiakos“ pergalės.

Bet kuriuo atveju, savaitgalį N. Milutinovas su komanda vis dar nesitreniravo. Mažesnį krūvį prieš kelionę gavo ir dar keturi OLY krepšininkai – minėtasis G. Bogris, taip pat traumų ilgą laiką kamuoti Georgas Printezis, Kostas Papanikolau ir Janis Strelniekas.

G. Printezis ir J. Strelniekas žaidė abejose Pirėjuje vykusiose rungtynėse, o K. Papanikolau aikštėje pasirodė tik per antrąjį mačą, tačiau greitai tapo vienu iš emocinių „Olympiakos“ lyderių ir pataikė itin svarbų tritaškį ketvirtajame kėlinyje.

Apskritai delegacija iš Graikijos Kaune bus gausi. Į Kauną pirmadienio vakarą „Olympiakos“ klubas atskris lydimas net 17 graikų žurnalistų.

Rungtynėms šį kartą teisėjaus tikras Eurolygos arbitrų elitas, o vyriausiuoju arbitru paskirtas italas Luigi Lamonica.

Papildomą susidomėjimą prieš trečiąsias ketvirtfinalio rungtynes kelia ir faktas, kad „Žalgirio“ arena šurmuliuos visą naktį iš pirmadienio į antradienį. Priežastis – Kaune vykstantis pasaulio ledo ritulio I diviziono B grupės čempionatas.

Lietuvos rinktinė pirmadienio vakarą apie 21.30 val. baigs rungtynes su Rumunija, o netrukus po finalo sirenos ir nugalėtojų himno arenoje užvirs darbai – ant ledo turės būti paklotas parketas, išmontuoti apsauginiai bortai ir kt.

„Turime „Olympiakos“ pasitikti Kaune su pilnomis tribūnomis fanų, su didele jėga ir dideliu intensyvumu“, – prieš serijai persikeliant į Kauną ragino „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

Neabejojama, kad sirgaliai turėtų visiškai užpildyti arenos tribūnas. Bilietų į trečiajį serijos mačą jau nebeliko, o į ketvirtąjį jais pradėta prekiauti pirmadienį, balandžio 23-ąją, 10 val. ryto.

Jeigu po dviejų Eurolygos ketvirtfinalio rungtynių Kaune serijos rezultatas bus lygus 2-2, penktasis ir lemiamas „Žalgirio“ ir „Olympiakos“ susitikimas kitą savaitę vyks Pirėjuje.

„Žalgirio“ ir „Olympiakos“ serijos tvarkaraštis

Balandžio 18 d., Pirėjas – 87:78, po pratęsimo laimėjo „Žalgiris“ (1-0)

Balandžio 20 d., Pirėjas – 68:79 laimėjo „Olympiakos“ (1-1)

Balandžio 24 d. 20.00 val. Kaunas

Balandžio 26 d. 20.00 val. Kaunas

Gegužės 1 d. Pirėjas (jei prireiktų)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)