Paklaustas, ar „Neptūnas“ yra parankus varžovas „Lietuvos rytui“ atkrintamosiose varžybose, R. Kurtinaitis pasitelkė futbolo terminus ir pareiškė neketinantis keisti gynybos schemų. Panašu, jog sostinės ekipos vairininko nežavi „Manchester United“ futbolo klubo treneris Jose Mourinho, garsėjantis autobuso pastatymui ant vartų prilyginamai gynybos taktikai.

„Kazys Maksvytis – geras treneris. Jis ruošiasi mūsų puolimui, žino, ką mes žaidžiame. Aišku, mes nekeičiame stiliaus. Žaisiu pokerį atvirom kortom: mes žaidžiame 40 minučių su agresyviomis gynybomis. Mus kartais nubaudžia, kartais kamuolį perimame, bet nežadame keisti šito stiliaus. Nesiorientuosime į kažkokią komandą ir nesulėtinsime žaidimo.

Kaip sako futbolininkai, nestosime autobusu į baudos aikštelę ir neginsime tik krepšio. Mes turime savo stilių, norime iš jo išgauti kokybę. Šis stilius mums atneša neblogų vaisių“, – dėstė R. Kurtinaitis, kurio auklėtiniai sekmadienį gynyboje tikrai atrodė drausmingai ir leido džiūgauti treneriui dėl maksimalios auklėtinių koncentracijos.

„Manau, kad gerai žaidėme. Kokybė buvo nebloga. Tą byloja tik 8 klaidos. Visada akcentuoju, kad turime padaryti mažiau nei 10 klaidų. Esu patenkintas komandos žaidimu, tvarkingai ir gerai kontroliavome rungtynes. Duobių vis mažiau ir mažiau. Esu patenkintas žaidėjų susikaupimu ir koncentracija 40 minučių“, – sakė R. Kurtinaitis.

Tuo metu pralaimėjęs K. Maksvytis galėjo pasiguosti tik tuo, jog iš trečios vietos jau nebepakilsianti jo ekipa gali ramiau atsipūsti prieš atkrintamųjų varžybų pradžią.

„Kova buvo iš komandos pusės, bet trūko kokybės. Iš didelio persistengimo įvyko klaidos. Galbūt komanda jau laukia atkrintamųjų varžybų. Iš kitos pusės, dabar ramu. Žinome, kad liksime trečioje vietoje. Liko kelios rungtynės, reikia paskirstyti savo jėgas, atsigauti ir ruoštis atkrintamosioms“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)